570TRIX by SimpleModz

Een case als de Corsair 570X doet veel moeite om de binnenzijde te showcasen, zodat je die mooie dure grafische kaart of moederbord kan showen aan een ieder die naar je computer kijkt. Waar het echter ook voor zorgt is dat je vele vlakken op je PC hebt die zeer onderhevig zijn aan vlekken en zelfs krassen. Het is dan ook raadzaam als je een Case als deze hebt dat je weet hoe je hem veilig en schoon kan houden. SimpleModz heeft er met deze 570TRIX vooraf al voor gekozen om de krassen al te maken voor de PC echt in gebruik genomen word.
Dit artikel gaat over de 570TRIX gemaakt door SimpleModz.

Content: *

Wanneer je voor het eerst kijkt naar deze 570TRIX dan zie je niet zo heel veel bijzonders, alsof SimpleModz enkel de buitenzijde aangepakt heeft. Echter is dit net als de naam van de maker zeer bedrieglijk. SimpleModz laat door zijn naam het lijken alsof er alleen maar simpele veranderingen gedaan worden, echter gaan de Mods van hen veel dieper dan het op eerste zicht lijkt. Hierdoor blijven vele veranderingen een ontdekking die erop wachten gevonden te worden.

De meest zichtbare wijziging in de 570TRIX is natuurlijk de buitenzijde, de doorzichtige platen zijn geheel versierd met een uitgesneden lijnen patroon wat doet denken aan de snijvlakken van een diamant. Dit zorgt voor vele vlakken, waarvan er geen een het zelfde is als de ander, die de Case een strak uitgesneden uiterlijk meegeven. Dit patroon trekt door naar de binnenzijde van de Case waar het overgaat in losse (zwarte) platen en gouden lijnen. Om eerlijk te zijn vind ik persoonlijk deze overgang niet heel doordacht, door deze overgang lijkt het net alsof de buitenzijde bij een andere Mod hoort, als hier gekozen was voor het lijnen patroon in witte strakke lijnen op zwarte achtergronden om het patroon in 3D door te trekken had het wellicht mooier uitgekomen.

De binnenzijde los gezien van de buitenzijde lijkt net een goudader in een mijn, je ziet hier en daar wat goud terug komen dat er klaar voor ligt om gedolven te gaan worden. De PSU cover lijkt zoals altijd redelijk simpel, maar ook hier bedriegt de schijn weer. De strakke lijnen van de buitenzijde komen hier weer terug, hoewel ze dit keer in goud zijn uitgevoerd, door de ingezoomde foto’s kan je zien dat dit een niet al te makkelijke wijziging is gebleken, want diverse lijnen zijn toch niet zo strak geworden als gewenst. Op deze cover is een SSD geplaatst die hier enkel geplaatst lijkt om het Corsair logo te showen, als je snel kijkt lijkt deze zelfs geheel los te liggen in plaats van zoals die is, via een custom mount vastgemaakt.

Wat ik persoonlijk het mooiste vind in deze 570TRIX, is de grafische kaart. Een van de meest bekeken onderdelen in een computer is de grafische kaart, in veel Mods word deze water gekoeld en grotendeels verborgen achter waterblokken die bedoeld zijn de kaart te koelen. Echter doen fabrikanten ook hun best om hun kaarten zo mooi mogelijk te maken zelfs al worden ze niet watergekoeld. In het geval van de MSI kaarten heeft dit geresulteerd in 1 van de meest herkenbare vormen die een grafische kaart kan hebben. Dit betekent uiteraard niet dat een goede Modder hier niet mee aan de gang kan gaan om het nog verder te verbeteren zoals SimpleModz hier dan ook bewijst.
SimpleModz heeft het standaard MSI logo op de kaart vervangen door het eigen logo, dat nu fel verlicht een prominente plek inneemt op de kaart en de Case in zijn geheel. De kleuren van deze MSI kaart zijn veranderd van het standaard rood en zwart naar zwart met goud, wat naar mijn mening een zeer mooie kleurencombinatie is voor deze kaart. Helaas zie je in zijn buildlog niets terug over deze daadwerkelijke kaart, gezien SimpleModz in zijn buildlog een ROG kaart gebruikt.

Al met al is deze 570TRIX het bekijken zeer waard, en naarmate je meer kijkt komen er steeds meer details tevoorschijn waardoor je elke keer dat je kijkt weer een andere mening vormt over hoe goed deze Mod daadwerkelijk is. Zeer zeker is deze Mod dan ook een aardige bijdrage aan het groeiende Modding portfolio van SimpleModz!

Foto’s: *

Specs: *

Crystal Series 570X RGB Mid-Tower Case
RMx Series RM850x Fully-Modular PSU
Dominator Platinum DDR4 Memory
HD Series HD120 RGB LED High Performance 120mm PWM Fans
Force Series LE SSD
Corsair Link Commander Mini
Corsair Link RGB LED Lighting Kit

Links: *

Builder Showcase
SimpleModz Facebook
Corsair Website
Corsair Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie