570X MKII by Watermod

Deze competitie van Corsair heeft gezorgd voor een aantal zeer geweldig uitziende CaseMods, de meesten hebben een bepaald thema dat ze volgen, maar er zijn er ook enkelen bij die gezien kunnen worden als een verbetering op een toch al mooi design. CaseMods zijn in de basis nog altijd de visie van een kunstenaar op hoe een bestaande Case kan zijn. De MKII is een CaseMod die er niet om liegt, zelfs de naam van de Mod geeft aan dat WaterMod deze Case ziet als de volgende evolutie van de Corsair 570X.
Dit artikel gaat over de 570X MKII gemaakt door Laurent Petipas aka WaterMod.

Content: *

In het verleden hab ik al heel wat verschillende Mods van Laurent voorbij zien komen, maar ik heb altijd moeite gehad de subtiele wijzigingen te verwoorden. In deze MKII is dit niet geheel anders, de meeste wijzigingen zijn zeer terughoudend wat het geheel een look geeft alsof er helemaal niets is gewijzigd. Zelfs de grote veranderingen zoals de GPU en PSU covers lijken in deze Mod gewoon zo te horen alsof je hem op deze manier rechtstreeks uit de winkel kan kopen.

De ogenschijnlijke eenvoud van deze MKII en ook de afwezigheid van een custom water cooling loop zal door veel mensen gezien worden als een nadeel. Echter is de haalbaarheid van deze aanpassingen juist hetgeen dat een veel grotere groep mensen zal inspireren ook te beginnen met CaseModden. Het geheel ziet er namelijk echt uit alsof iedereen het zou kunnen maken. Door de eenvoudige mogelijkheden is dit dan ook een Case waarbij ik het gevoel krijg dat deze best eens tot inspiratie kan gaan dienen ook voor bijvoorbeeld Corsair zelf bij het design van nieuwe Case Series.

Het kleurenschema van de MKII is zwart en grijs, waarbij het zwart vooral mooi uitkomt in al het mooie strakke leer, en het grijs in de diverse (metalen) details. Verder word deze CaseMod verlicht door rode LEDS van de fans, lighting kit en moederbord. Door de verlichting minimaal te houden blijft de aandacht echt hangen bij de Case zelf en word je niet te snel aangetrokken tot de hardware die erin zit. Wederom speelt dit geheel mee in de gedachte deze MKII een ware opvolger van het origineel te maken.

Het terugkomende detail dat je overal in de MKII ziet is de vorm van de “klink” die als grootste herkenningspunt gezien kan worden op Corsair AIO CPU koelers. Deze vorm komt aan alle zijdes van de CaseMod wel een keer tevoorschijn waardoor er niet een deel is dat buiten de boot lijkt te vallen. Hoewel hier ook subtiel het Corsair logo op staat zou iedere kenner hierin direct een Corsair kunnen herkennen.

De open zijde word gedomineerd door de GPU cover die door het midden van de Case geplaatst is, naast een structurele functie heeft dit ook een artistieke functie, het verbergt namelijk de grafische kaart. Helaas is het tegenwoordig zo dat voor een groot deel van de fans de hardware hoger telt dan het uiterlijk, zelfs in het geval van CaseMods waarbij juist het uiterlijk een van de belangrijkere dingen hoort te zijn. Alles in deze open zijde is op zo’n manier gemaakt dat je simpelweg bijna niets van de hardware ziet en enkel kan genieten van het uiterlijk van de Case. Dit trekt uiteraard weer het geheel bij aan diezelfde gedachte van dat dit een ware CaseMod is.

Op de dichte zijde vinden we weer de welbekende Corsair “klink” terug, ditmaal op drie losse platen. Elk van de platen is bekleed met een stijlvol leer dat overal in de case terugkomt. Met de glazen plaat ervoor komt dit neer op een zeer elegant uiterlijk hoewel ik het ook in deze MKII zeer jammer vind dat het gaat om 3 losse platen. Ik begrijp dat het gaat om een praktische oplossing om bij de losse onderdelen erachter te kunnen komen, maar toch.

De voorzijde van de Case laat een van de herkennings-punten van de 570X zien, de drie LED Fans achter een glazen plaat, echter is hier ook door Laurent een grote wijziging gemaakt die ik persoonlijk ervaar als een verbetering. Er zijn nu metalen strips verticaal geplaatst in de vorm van een brede grill over de Fans heen waardoor de voorzijde een stuk levendiger lijkt.

Als Corsair zou besluiten een van de acht CaseMods in deze competitie uit te brengen als standaard Case dan zou ik persoonlijk stemmen op deze MKII. Dit is waarlijk een van mijn Favorieten in deze competitie op het gebied van uiterlijk en praktisch gebruik, maar vooral als Inspiratiebron. Laurent “WaterMod” Petipas laat met de MKII zien dat zelfs als hij geen custom water cooling of dure hardware gebruikt, hij nog een waar kunstwerk kan neerzetten.

Foto’s: *

Specs: *

Crystal Series 570X RGB Mid-Tower Case
HX Series HX1000 Fully-Modular PSU
Vengeance LED 32GB DDR4 Memory
SP120 RGB LED High Performance 120mm Fans
Force Series LE SSD
Corsair Link Commander Mini
Corsair Link RGB LED Lighting Kit
Hydro Series H100i v2 Liquid CPU Cooler

Links: *

Builder Showcase
Team WaterMod Facebook
Corsair Website
Corsair Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie