AMD Barret by Suchao modding & design

Sinds ik met deze website ben begonnen heb ik al heel veel dingen gezien die een inspiratie vormden voor Modders om de meest waanzinnige computers te maken die je je maar kunt voorstellen.
Zo zijn er computers gebaseerd op Starwars, op Auto’s, op Games, kort gezegd zijn er computers gebaseerd op van alles.
Deze AMD Barret gemaakt door Suchao Modding & Design is gebaseerd op de Barret M82A1, een zwaar kaliber sluipschutter geweer.

Content: *

14188381_1121162827977864_4863795992995388229_oEen poosje geleden zag ik deze foto voorbij komen op facebook en ik dacht om eerlijk te zijn dat dit een grap moest zijn. Een geweer gebouwd uit losliggende delen even snel in elkaar is gezet voor een leuk foto moment.
Toen ik de foto wat vergrootte zag ik dat er daadwerkelijk computer onderdelen gebruikt waren en vond het een beetje zonde om ze te gebruiken voor een grappig momentje.. Deze fout was van mijn kant best begrijpelijk, gezien de tekst die erbij stond niet in een taal was die ik begrijp en facebook vertalingen nou niet bepaald goed te noemen zijn.

Tot mijn grote verrassing zie ik dus zojuist een nieuwe foto voorbij komen op Facebook waarbij het geweer nog verder uitgewerkt is en dat het helemaal niet om een grap ging!
Direct na deze eerste foto werd ik gedwongen om verder te kijken en ik kwam uit op het foto album van Suchao Modding & Design.
Deze computer is gebaseerd op de Barret M82A1, een sluipschutters geweer dat kogels afschiet waarmee je een heleboel schade kan doen aan zelfs tanks.

Dit is niet de eerste Mod die Suchao Modding & Design maakt die gebaseerd is op dodelijke machines, zo werd er al eerder een battleship gebouwd en een computer gebaseerd op de “DeathRace” films serie.

Deze AMD Barret is een volledig werkende computer voorzien van de nieuwste AMD RX480 grafische kaart en watercooling.
Hoewel enkel de CPU is opgenomen in de watercoolings loop, is deze loop wel degelijk een zeer mooie uitgebreide loop geworden. De contouren van de Barret M82A1 volgend gaat de loop vanaf het magazijn langs de geweerloop naar de steun welke opgebouwd is uit een radiator met 4 fans. Vervolgens volgt de loop de weg terug via de andere zijde langs de geweerloop naar de “sniper-scope” welke is gecreëerd uit de pomp en reservoir. Doordat deze watercooling loop de contour van het geweer volgt lijkt het op eerste zicht meer op een mooie beschildering dan een functioneel deel van de computer wat de illusie van een echte Barret M82A1 in stand houd. Hoewel ik niet denk dat er een leger onderdeel ter wereld is die zo’n mooi uitziende versie heeft

Het moederbord is in het magazijn verwerkt waardoor daar dus ook alle aansluitingen zijn te vinden, Helaas zul je dus in geval van gebruik van deze computer deze kabels uit het midden van het geweer zien lopen. Ik had graag gezien dat de aansluitingen verplaatst waren naar een locatie die minder in het zicht valt, maar dit doet totaal niet af van deze mod.
De grafische kaart is geplaatst onder de “sniper-scope” en ik kon niet direct vinden waar die aansluitingen dan te vinden zijn.
De voeding is geplaatst in de kolf van het geweer van waaruit de diverse kabels door het geweer zelf geleid worden naar waar ze nodig zijn zonder ooit in zicht te komen.

Het geheel is zeer netjes afgewerkt in zwart met rood, en laat diverse PB logo’s zien. PB staat voor PointBlank (de PointBlank Thailand Championship). Het geweer op zich kan geplaatst worden op een voet welk voorzien is van de logo’s van de diverse sponsoren zoals: Garena, AMD, Thermaltake, Gigabyte en Klevv.

De ware kunde van Suchao is in alles terug te zien, van het gehele ontwerp tot de kleinste details, alles is tot in perfectie afgemaakt. Deze mod zou niet misstaan in een etalage of vitrinekast als stuk om naar te kijken, zelfs al zou je hem nooit als computer gebruiken.

Foto’s: *

Links: *

Suchao Modding & Design Facebook
Foto album Facebook

Comment via Facebook

Een gedachte over “AMD Barret by Suchao modding & design”

Geef een reactie