Based on a car: RYZEN Modding Case Formula 1

Het is al weer enige tijd geleden dat er een artikel bij gezet werd in deze “based on a car” series, maar ik kon het gewoon niet laten om over dit meesterwerk van Suchao Modding & Design te schrijven. We weten intussen van de andere werken van Suchao dat er geprobeert word om de realiteit zo goed mogelijk na te bootsen in de Mod en het lijkt ook bij deze Formula 1 ook weer eens gelukt te zijn.
Dit artikel gaat over Ryzen Modding Case Formula 1 door Suchao Modding & Design.

Content: *

In de Formula 1 races worden de hoogste snelheden op land gehaald met behulp van auto’s. AMD claimde met de Ryzen processoren de hoogste snelheden te gaan behalen qua computers. Maar in de Modding wereld zijn er maar weinig zo snel als Suchao Modding & Design. Het lijkt wel alsof de een na de andere Mod bij hen de lopende band afrolt. Elk van de Mods die bij hen vandaan komt lijkt ook steeds beter te worden, want er word niets bespaard op details en innovatie, wat extreem geweldig uitziende Mods oplevert.

De Formula 1 is overduidelijk gebaseerd op de formule 1 racewagens en de details die er in gegaan zijn zijn gewoon bijna eng te noemen. Als je de foto’s bekijkt lijkt het vanuit sommige hoeken net een echte F1 auto die op je af komt racen. Het is dit gevoel voor detail en werkelijkheid dat Suchao’s Mods zo razend populair maakt. Deze Formula 1 stelt ook zeer zeker niet teleur.

Normaliter vind ik de diverse logo’s van fabrikanten en sponsoren op Mods al snel teveel worden, echter is het in deze Formula 1 zo gedaan dat dit ook meewerkt aan het realisme van de Mod. Door de logo’s en namen op een zelfde manier als in de echte F1 te positioneren lijkt deze Mod alleen maar meer op de Racewagens die met snelheden van boven de 300km/u voorbij vliegen. In deze Mod horen de logo’s dan ook gewoon aanwezig te zijn. Echter zie je ook juist in deze logo’s de kunst die Suchao in elk van zijn Mods giet zeer goed terug. Het detailgehalte van de posities, kleuren en afwerking van elk van de diverse namen die je tegenkomt laat zien dat het voor Suchao gewoon onderdeel van de Formula 1 is in plaats van een methode om zijn sponsoren blij te maken.

De gehele case van de Formula 1 is gemaakt uit acryl, in plaats van gebruik te maken van een bestaand model racewagen, heeft Suchao dus letterlijk een geheel eigen auto gebouwd. Dit levert een van de meest ingewikkelde cases ooit op. De hoeveelheid planning en kunde die nodig geweest is om deze acrylen basis te bouwen is overweldigend. Gebouwd uit acrylen platen die uiteindelijk in elkaar passen om een van de meest technologisch vooruitstrevende racemonsters te creeren. Er zullen maar weinig Modders zijn die het geduld kunnen opbrengen om iets als dit te bouwen. Vooral als je dan ook nog eens een hoeveelheid details erin mixed zoals in deze Formula 1 zijn gegaan, kan je je voorstellen hoeveel doorzettings vermogen er nodig is om een Mod als deze af te maken als je er eenmaal mee begonnen bent.

Maar het Modden is niet gestopt bij de buitenzijde, ook aan de hardware is het nodige versleuteld. Van de custom bracket om de CPU cooler mee te bevestigen tot de geweldig geplaatste en gewijzigde grafische kaart, er is zoveel in deze Formula 1 veranderd dat je gewoon over het hoofd ziet doordat je ogen niet van de buitenzijde te trekken zijn.

De grafische kaart is in de neus van de auto geplaatst nadat deze geheel in de kleuren van de auto is geverfd,  ik moet zeggen dat deze nieuwe kleurencombinatie best wel mooi is geworden en wellicht zelfs leuker genoemd kan worden als het standaard rood en zwart dat MSI gebruikt.
De CPU word gekoeld door een Thermaltake All in One cooler waarvan de fans en radiator geplaatst zijn net achter de zitplaats van de coureur. Uiteraard kon de nodige RGB verlichting niet ontbreken, deze is vooral terug te zien in deze fans, maar komt ook her en der op andere plaatsen nog mooi terug.

Ik zou heel veel meer over deze Formula 1 van Suchao Modding & Design kunnen schrijven, maar om eerlijk te zijn zouden woorden de totale kunst van deze Mod gewoon te kort doen. Dus laat ik jullie genieten van de foto’s en zelf oordelen.

Foto’s: *

Links: *

photoalbum Facebook
Suchao Modding & Design Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *