Blogger Gathering MSI 12-11-2016: DagReport

De blogger, iemand die voor of op een weblog schrijft, over het algemeen genomen gaat het om het beschrijven en omschrijven van de persoonlijke dagelijkse dingen die de bloggen wil mededelen aan zijn lezers. De laatste jaren is de kracht van het bloggen zo groot gebleken dat ook bedrijven er aan mee gingen doen. Bedrijfs-blogs zijn nu bijna overal wel te vinden, hoewel deze voor het merendeel gebruikt worden voor de bedrijfs-promotie.

Content: *

De MSI Blogger Gathering 12 november 2016: Geweldig!

Mijn dag begon weer simpel, met een kleine 2 uur durende reis vanuit Dordrecht naar de Reshift in Haarlem. om 08:05 ging mijn trein en rond 09:30 kwam ik aan op station Haarlem waarna het nog een half uurtje lopen was naar de Reshift.. althans zo zou het gegaan moeten zijn.
Zoals altijd lijkt het op een kaart altijd makkelijker aan te lopen als dat het daadwerkelijk is en ik begon dus al te lopen in de verkeerde richting doordat ik aan de verkeerde kant van het station naar buiten was gegaan. Op dit moment was ik blij dat ik met google maps overweg kan. Wat een rechte lijn leek op de kaart bleek een “bijna” rechte weg die mij leidde door diverse steegjes en straten, over bruggen en bruggetjes het was niet als de vorige Blogger gathering lekker warm te noemen, het was zelfs ijskoud! dus nee, de heenreis is mij totaal niet goed bevallen. Ik kwam om ietsje na 10 uur aan bij de Reshift, alwaar Alex Klein netjes de poort voor mij opendeed, dankje Alex 🙂

De welbekende koffietafel stond dit keer aan de andere kant van de gang, maar was wederom het eerste dat ik bewust heb mee gemaakt deze dag. Voor ik naar binnenging heb ik eerst snel een bak koffie naar binnen gegoten terwijl ik de 2e aan het inschenken was waarmee ik naar binnen liep.
De inmiddels voor mij bekende gezichten van Koen, Milou, Jessie en Peter waren al in gesprek met allen die aanwezig waren en met mijn ochtendhumeur was dat wellicht maar goed ook.. Niet storen voor die eerste 10 koppen koffie erin gestuwd zijn! 🙂

img_20161112_102711De dag begon weer met eerst een ruim half uur vrij rondstruinen en de atmosfeer proeven voor iedereen zodat de spanning en sensatie er een beetje af ging alvorens we zouden beginnen met het “echte” werk. Gedurende dit half uurtje heb ik rustig op een stoel gezeten om mijn koffie naar binnen te werken en vervolgens ben ik even een paar korte rondjes gelopen om te zien wat er zoal stond en te spelen was. Naast het gezellige MSI team waren er verder geen bekenden voor mij, wellicht dat jullie ze wel kennen van hun blogger kanalen zoals bijvoorbeeld youtube en twitch. Ik kende ze nog niet maar dat zegt niets.

De presentatie van Koen is wederom het eerste officiële wat er gebeurde, gezien ik vorige keer niet goed op gelet heb heb ik nu wel opgelet en nog heb ik enkel de grote lijnen mee gekregen (volgende keer zal ik het opnemen Koen…) Het belangrijkste wat mij is bij gebleven is dat MSI 8x genomineerd staat voor de Hardware.info community awards! waar ik er overigens maar 7 van terug vind in ronde 2. Gelieve te stemmen op hardware.info en je hoeft niet perse op MSI te stemmen, stem gewoon op wat jij het beste vind al gaat dit artikel over MSI.
Verder kregen we te horen over de diverse workshops en rondleidingen waar we ons tevoren voor konden inschrijven en kregen we te horen dat de Modding workshop (waar ik me het meest op verheugd had) niet doorging. Toen de lijst met groepsnamen voorbij kwam zag ik mijn naam er niet tussen staan dus ik heb mij voorgenomen alleen te doen waar ik zin in had wanneer ik er zin in had 🙂

img_20161112_122216Terwijl de meesten begonnen met hun tour door het gebouw en bij diverse workshops plaats namen (dit keer was er een tweede zaal) ben ik achter wat toetsenborden gekropen. Gezien ik nog op zoek ben naar een toetsenbord waarmee ik uren lang kan typen ben ik dezen dus maar even gaan testen. Je ziet vaak mensen die hardware testen allerlei programma’s openen en dan benchmarks uitvoeren en van alles en nog wat aan technische dingen doen waar de meesten van ons toch verder nooit wat aan hebben.. Mijn manier van testen was simpel, ik opende Notepad, een zeer geavanceerd schrijf programma waarmee je de mooiste teksten zo geschreven hebt. In notepad ben ik gewoon reviews gaan schrijven over het toetsenbord waar ik op dat moment mee typte. Ik schreef over hoe de aanslagen voelden en hoe snel ik kon typen zonder met mijn vingers in de knoop te raken tussen de toetsen, maar ook bijvoorbeeld over hoe mijn polsen voelden nadat ik een poosje aan het typen was. Het beste voor mijn polsen waren de toetsenborden op de diverse laptops, maar de toetsen van de mechanische game toetsenborden voelden het lekkerst onder mijn toch wel zware toetsaanslagen. Ik miste alleen de wrist-rest op die toetsenborden waardoor mijn polsen al snel zo iets hadden van zoek het maar uit. Elk van die reviews heb ik na geschreven te zijn niet opgeslagen aangezien het voor mij persoonlijk was en niet voor jullie, mocht MSI mij ooit een van die toetsenborden geven dan wil ik er best een review voor jullie van maken maar deze keer niet 🙂

Deze keer heb ik mij tegoed gedaan aan een hoop games, vorige keer heb ik dit overgelaten aan anderen maar nu had ik er zin in. Vooral omdat het ook wat rustiger was dan vorige keer doordat er nu meer zalen waren voelde ik mij nu ook meer op mijn gemak terwijl ik even de tijd nam om te spelen. Ik ben niet echt een technische reviewer maar ik kan je wel zeggen dat op het moment dat je je FPS (frames per second) ziet schieten naar de 160+ terwijl je aan het spelen bent toch wel heel lekker is. Of ik nu achter een van de desktops zat of achter een laptop de kwaliteit was zeer zeker te merken. De headsets heb ik maar kort gebruikt gezien ik bang was dat ik een gesproken melding zou missen als ik die te lang ophield.

img_20161112_134659Ik was naar buiten geslopen om een sigaret te roken samen met Florian (yup hij was er weer, en had weer de sleutel ) toen Koen aan kwam lopen met de lunch.
De lunch bestond wederom uit “de lekkerste broodjes van Haarlem” en gezien ik sinds de vorige keer nog steeds geen andere broodjes uit Haarlem op heb zijn ze in mijn optiek nog steeds de lekkerste. De rustig kauwende gezichten om mij heen straalden uit dat zij het met me eens waren.

 

img_20161112_121133
Broodje gezien,..
Broodje weg...
Broodje weg…

Ergens na de lunch kwam ik terecht in de workshop over hardware die werd gegeven door Peter, ik stond niet op de lijst maar er waren er op dit moment maar 4 dus ik ben er gewoon bij gaan zitten. img_20161112_135620Hoewel Peter volgens mij een vast omlijnd programma had willen aanhouden bleek dat het juist doordat het zo’n klein groepje was dat het meer een gesprek werd dan een workshop. Vragen vlogen heen en weer en meningen werden hardop uitgesproken zo gebeurde het dat een workshop die een half uur had moeten duren uitliep tot een uur. Milou kwam ook nog even tussendoor omdat zij een laptop (ja ja notebook ik weet het) open wilde maken en ze dacht daarbij Peter’s hulp nodig te hebben, het ging je toch wel goed af hoor Milou, al was het uiteindelijk nog niet gelukt zoals je wilde..

Na de workshop was het weer tijd voor een bakje koffie, ik heb er intussen denk ik wel al 15-20 op maar goed.. En hierna ging het snel, heel snel. voor ik het wist was het al 3 uur toen ik mijzelf buiten vond met weer een sigaret achter mijn kiezen om naar binnen te wandelen alwaar ik Milou en Koen in de hal tegenkwam.
Ik voelde me best wel rood aanlopen toen ik erachter kwam dat zij beiden ook mijn vorige dag reports gelezen hadden, en voelde me vereerd toen mijn mening gevraagd werd over hoe de dag verlopen was in vergelijk met de vorige blogger gathering. Mijn mening in deze kwestie zal ik onderaan dit artikel uiteen zetten.
Nadat Koen weer terug naar binnen was gelopen had ik nog in het kort een gesprek met Milou over de reden van dit soort dagen en over wie er allemaal waren en wat zij uit deze dag zouden halen. Hierover komt ook een stukje terug onderaan dit artikel.
Dit korte gesprek met Koen en Milou was best lastig voor mij gezien ik geen backspace knop heb als ik moet praten, hierdoor komen er dingen uit die er eigenlijk niet zo uit hadden moeten komen en andere dingen komen eruit maar slaan nergens op 🙂 Als een gesprek over computers gaat dan ben ik niet te stoppen maar alle andere onderwerpen zijn.. vreemd.

intussen was het al rond 16:00 uur en zou de dag tot een eind komen, er werd bedankt voor de aanwezigheid en gedag gezegd door iedereen die niet meer in een game geplakt zat en er werd afscheid genomen met een leuke goodiebag toe met hierin diverse magazines en MSI goodies zoals een MSI keycord, MSI pen en een kleine Lucky.. EN EINDELIJK EEN MSI T-SHIRT!!!

Nadat ik mijn goodiebag in ontvangst had genomen en gedag had gezegd ging ik nog even langs Peter die in de andere zaal stond, hij had mij namelijk gezegd dat hij de Aegis TI nog even zou openmaken zodat ik de binnenkant zou mogen zien, hadden we ’s ochtends al afgesproken maar ik dacht dat hij me vergeten was. Nu bleek dat hij hem al wel open had gehad maar mij niet kon vinden, ik zal wel buiten hebben gestaan..
Peter was zo vriendelijk om de Aegis TI alsnog even open te maken zodat ik hem dan nog even van binnen kon zien. Terwijl iedereen al met jas aan richting de uitgang vertrok stond ik dus te glunderen bij het zien van de GTX 1080 SLI kaarten en keek ik tot in hoeverre het mogelijk zou zijn deze Aegis TI te voorzien van waterkoeling. Het antwoord daarop is: het is mogelijk, maar de ruimte is krap, gezien de kaarten bovenin de case zijn geplaatst is het wellicht mogelijk de bovenzijde uit te bouwen voor iets meer ruimte, maar de rest van de PC onderdelen zijn geheel ingebouwd dus erg veel in termen van extravagante loops gaat hem niet worden.

De terugreis is heel wat beter bevallen dan 5 maanden geleden.. Het was nu niet zo immens bloedheet en gezien ik nu ongeveer de weg wist was het redelijk makkelijk aan te lopen. Ik ben naar station Spaarnwoude gelopen in plaats van naar centraal omdat Spaarnwoude een makkelijkere looproute was (een en al rechtdoor) Op Spaarnwoude stapte ik in de sprinter naar centraal alwaar ik overstapte in de Intercity naar huis. Gelukkig was Dordrecht het eindpunt voor deze trein want ik weet niet waar ik anders wakker had geworden. Ik was in slaap gevallen ergens rond Leiden en werd wakker in Dordrecht. Deze keer ben ik vanaf het station direct naar huis gelopen zonder tussenstop voor een milkshake bij de Smulhoek, ik wilde wel maar vond het te druk) en thuis aangekomen even snel gegeten en toen begonnen met dit intussen enorme verhaal te schrijven.

Mini review over de dag: *

Gezien mij om mijn mening gevraag was en ik zelf vond dat ik op dat moment niet echt duidelijk was of kon zijn zet ik het nu hier neer voor een ieder te lezen. Niet iedereen die het leest zal er blij mee zijn, maar dat maakt niet uit het is mijn mening. Je hoeft het er niet mee eens te zijn.

Sfeer:

De sfeer vandaag was gezellig, informeel en ontspannen. Tijdens de vorige blogger gathering leek iedereen teveel bezig met zichzelf en hetgeen diegene op dat moment aan het doen was zonder acht te slaan op degenen om hen heen hoewel dit buiten en tijdens de lunch juist niet was. Ik heb vandaag zelfs meerdere keren mensen hun plekje achter een game zien afstaan zodat iemand anders even kon spelen, dit was er vorige keer echt niet bij. Dit laat mij zien dat de vorige gathering professioneler werd opgepakt door de aanwezigen maar dat dit wel ten koste ging van de sfeer. Ik kijk in dit toe als buitenstaander gezien ik me niet echt meng onder de mensen dus wellicht dat anderen dit anders ervaren hebben. De temperatuur verschillen tussen deze twee gatherings hebben hierin ook een grote rol gespeeld, want waar bij de vorige gathering mensen naar buiten vluchten wegens de hitte bleven mensen nu meer bij elkaar binnen waardoor iedereen meer de kans had om met elkaar te klikken.

Organisatie:

Gezien we deze keer meer los gelaten werden en niet in semi-vaste groepen ingedeeld waren was er meer gelegenheid om te doen waarvoor je eigenlijk kwam en meer tijd te besteden aan wat je echt interesseerde in plaats van tijd te besteden aan dingen die je gezegd werd te gaan doen. Persoonlijk vond ik deze blogger gathering in vergelijk beter geregeld juist doordat de regelingen eigenlijk de deur uit gingen voor de dag begon. Strak omlijnde tijdschema’s en groepen is goed tijdens bijvoorbeeld de fan-dagen zoals die in de Voltage in Tilburg, maar tijdens dit soort dagen met een toch al relatief kleine groep is het wellicht beter om wat dingen vooraf klaar te zetten en beschikbaar te stellen en vervolgens op de dag zelf vragen op het moment dat het begint wie er mee wil op bijvoorbeeld de rondleiding of naar een van de workshops.

De workshops:

Hier komen we bij een pijn puntje in mijn geval, ik had me namelijk erg verheugd op de Modding workshop al vanaf het moment dat de workshops bekend gemaakt waren via de email. Om vervolgens te horen dat deze niet doorging… dat was jammer. De Hardware workshop met Peter was leuk, maar wellicht kwam dit doordat we hem een beetje dwongen in de richting die wij wilden dan de richting die hij wilde 😀
Het is een enorm voordeel te noemen dat je een dag als deze in de Reshift mag en kan houden hoewel Haarlem voor velen erg ver weg is. Helaas werd van wellicht het grootste voordeel maar weinig tot geen gebruik gemaakt. Er liepen professionele reviewers rond die letterlijk met smekende ogen rondliepen wachtend op vragen over reviewen, wellicht een idee om een volgende keer een workshop hier voor in te stellen want helaas ben ik niet zo zeker van mijzelf als schrijver om dit soort kansen mijzelf te verbeteren te laten liggen. (Ik heb dan ook gevraagd mijn artikelen te beoordelen vanuit een reviewers oogpunt om te zien waar ik kan verbeteren in mijn schrijven.)

De aanwezigen:

Nu komen we dan aan bij een stukje waar veel mensen mij niet aardig om zullen gaan vinden.
Het doel van een blogger gathering zoals deze is in mijn ogen is het verschaffen van een mogelijkheid informatie op te doen over een fabrikant en zijn producten om deze informatie vervolgens om te zetten in content die naar diens volgers gecommuniceerd word via die blogger / vlogger / youtuber / twitcher etc. zijn/haar kanalen teneinde voor beide partijen (de fabrikant en de blogger) een vruchtvolle samenwerking te smeden.
Op beide blogger gatherings waren er mensen aanwezig waarbij ik het gevoel had dat die wellicht enkel voor de goodiebag kwamen. Tijdens de eerste Gathering had ik mijn neefje meegenomen in de veronderstelling dat hij ook zou werken aan een review voor op deze site, helaas heeft hij ondanks aandringen er niets aan gedaan. Het komt ook voor dat je een tweede persoon meeneemt om een tweede mening te hebben over hetgeen dat je ziet en hoort. Maar sommige van de mensen die ik tijdens deze gatherings gezien heb horen er naar mijn mening niet aanwezig te zijn, als het doel van de dag nageleefd zou worden.
Ikzelf ben geen reviewer, dit heb ik ook duidelijk elke keer als ik mij inschreef voor deze dagen aangegeven, ik zie mijzelf echter wel als content writer en daardoor vind ik wel dat ik een plaats (misschien op de derde rang) op deze dagen heb. Maar als je je vriendin of kinderen meeneemt naar zo’n dag dan had je beter naar een fandag kunnen gaan.

Conclusie: *

Ik vond deze dag leuker dan de Blogger Gathering van 5 maanden geleden, in mijn geval lag dit aan twee dingen: 1, ik voelde mij meer op mijn gemak en ook wat zelfverzekerder nu ik al wat maanden verder ben in deze reis als schrijver. 2, de sfeer en organisatie voelde flexibeler en hierdoor was het makkelijker om contacten te leggen en meningen te vergelijken etc.

De dag op zich was weer een enorm succes en mijn dank aan Koen, Milou, Jessie en Peter is dan ook enorm groot dat ik weer aanwezig mocht zijn. (wellicht komt er na de afsluiting van mijn mini-review hierboven geen 3e keer meer, maar dan ga ik nog wel gewoon naar de fandagen 🙂 )

 

Comment via Facebook

Geef een reactie