Bugatti by Bernardo Mod Chop

Een poosje geleden is de Coolermaster C700p uit gekomen, sindsdien zijn er al heel wat Mods met deze geweldige case gemaakt die de grenzen van de mogelijkheden in deze case proberen op te zoeken. Tot nu toe lijken die grenzen nog steeds niet in zicht, maar de pogingen om die grenzen te vinden zijn al prachtig om te zien.
Dit artikel gaat over “Bugatti” gemaakt door Bernardo Mod Chop.

Content: *

De Bugatti gebruikt de “schoorsteen” layout van de C700p, dit zorgt ervoor dat de connectoren allemaal boven in de case uitkomen. Deze configuratie zorgt voor een uiterlijk dat je niet snel in andere cases dan deze C700p zult zien. Uiteraard is dit een standaard optie in de case dus wellicht niet heel bijzonder te noemen. Het heeft echter wel voor een hele mooie ruimte in de achterzijde van de case gezorgd, alwaar ik het eerste tegenkwam dat er voor zorgde dat ik over deze Mod wilde schrijven.

De achterzijde van de C700p is in deze Bugatti vervangen voor een groot reservoir. Dit reservoir lijkt en is nu geheel onderdeel van de structuur van de case op zich en laat ruimte genoeg in de case open voor andere dingen. Met de blauwe vloeistof erin ben ik benieuwd hoe mooi de case eruit ziet als het licht er vanaf achter in valt, maar daar heb ik geen fotos van.
Dit reservoir is onderdeel van een simpel uitziende loop, in deze loop zitten in serie twee grafische kaarten en de CPU verbonden. De loop word gekoeld door een redelijk dik uitziende radiator, waaraan de buizen in de bovenzijde verbonden zijn.
Waarschijnlijk om kleur overkill te voorkomen is er gekozen om de helft van de loop in chromen buizen uit te voeren, terwijl de andere helft de blauwe vloeistof mooi laat zien.
Een ietwat vreemde gewaarwording is het lege reservoir in de bodem van de zichtbare case. Deze pomp/reservoir combi is verbonden met de radiator, maar in plaats van het reservoir gedeelte te gebruiken,  is er een chromen buis rechtstreeks door het reservoir getrokken om te verbinden met het custom reservoir in de achterzijde. Geen idee waarom dit gedaan is, misschien had Bernardo Mod Chop geen losse pompen, maar aan de andere kant zorgt dit wel voor een van die dingetjes waardoor deze Mod juist weer opvalt in de massa.

De Bugatti is zeer mooi blauw geverfd en heeft diverse covers in carbon stijl om de delen af te dekken die niet vol in zicht hoeven te zijn. Zoals de voeding en de bekabeling en dat soort dingetjes.
De zichtbare bekabeling in deze Bugatti is tevens in een mooie carbon grijze kleur te zien, hoewel je door de “schoorsteen” layout nog minder kabels te zien krijgt als normaal. De kabels vanaf de grafische kaarten loopt zeer netjes weg richting achterzijde van de case en zorgen voor een soort balans in de lijnen van de gehele Mod.
De nu al zeer herkenbare handvatten zijn glanzend chroom gemaakt wat een geweldig mooi contrast met het blauw oplevert.
Op de voorzijde geflankeerd door chroomkleurige strips maakt het Bugatti logo de gehele voorkant af. Hiervoor is het Coolermaster logo verwijderd uit het zicht, maar de iedereen die de case ziet zal hem toch wel herkennen.

Tot slot, jullie weten onderhand wel dat ik ook altijd wat te zeiken moet hebben en dat is in deze Bugatti ook het geval.
De enige overeenkomst die ik persoonlijk zie tussen de Bugatti chiron auto’s en deze Mod is het kleuren schema, en zelfs dan alleen als je specifiek kijkt naar blauwe Bugatti’s, ik mis eigenlijk de geweldige ronde lijn die over de deuren van de Bugatti Chiron loopt. Dus waarom deze naam en logo gekozen zijn weet ik niet helemaal. Inspiratie kan overal vandaan komen en in allerlei vormen uitkomen uiteraard dus aan de andere kant snap ik het ook wel. Maar om deze reden heb ik deze case niet opgenomen in de “based on a car” serie die op deze site ook te vinden is.

Na dit artikel en de Mod besproken te hebben met Bernardo Mod Chop, bleek dat de oorspronkelijke voorzijde geheel leek op de grill van de Bugatti Chiron. Deze voorzijde was echter van een tafel afgevallen waarbij een en ander kapot gegaan is wat er voor zorgde dat die voorzijde niet meer te gebruiken was.

Foto’s: *

Links: *

Asus ROG – Website
Asus ROG – Facebook
Coolermaster – Website
Coolermaster – Facebook
Corsair – Website
Corsair – Facebook
EKWB – Website
EKWB – Facebook

Bernardo Mod Chop – Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *