CoolerMaster’s Cosmos Case Mods

Met de recente opleving van nieuwe Coolermaster Cosmos Cases en dan doel ik vooral op de geweldige C700P, vond ik het leuk om even terug te kijken op een aantal oudere Cosmos Case Mods. De iconische Case van Coolermaster heeft vele jaren gezorgd voor enkele zeer geweldige Mods en er zijn maar weinig Modders die er niet mee hebben gewerkt. In dit artikel wil ik er een aantal laten zien die mij vooral zijn bijgebleven terwijl ik heb terug gekeken.
Dit artikel gaat over Cosmos CaseMods.

Content: *

In tegenstelling tot normaal begin ik dit artikel met een kleine gallery van diverse foto’s om je een impressie te geven van de kunststukken die gemaakt zijn met de cosmos als basis. Na deze kleine gallery zal het artikel verder gaan.

Dat zijn een paar zeer mooie Cosmos Casemods nietwaar? Met de verbeteringen die aan de Cosmos zijn aangebracht kan ik haast niet wachten om te zien wat voor Mods er allemaal nog aan staan te komen gebaseerd op de C700P.. eigenlijk hoop ik dat sommige Modders speciaal terugkomen naar de Modding wereld om hun eigen Iconische Mods nogmaals te maken, maar nu met de vernieuwde Cosmos.. Vooral de Aston Martin Mod gemaakt door Derek Smith zou ik wel eens nieuw leven ingeblazen zien worden..

De Cosmos met de zeer herkenbare handvatten op de bovenzijde roept bij vele Modders een gevoel van nostalgie op, een gevoel dat alleen een case kan oproepen waar ze met verlangen naar terugdenken. Dit gevoel heeft er wellicht ook voor gezorgd dat de Cosmos zo lange tijd zeer gewild is gebleven, en wellicht ook een directe reden om hem meermaals opnieuw te trachten uit te brengen in een nieuw jasje.

Het valt niet te ontkennen dat de Cosmos zijn stempel op de Modders wereld heeft achter gelaten, het is zonder twijfel figuurlijk en letterlijk een zwaargewicht in de Case wereld. En hoe kan ik dit artikel beter afsluiten dan door een Cosmos CaseMod uit te lichten gemaakt door een zwaargewicht in de Modders Wereld, de persoon van wie ik al eerder de Skyline GT-R Cosmos mod heb mogen beschrijven, Ronnie Hara!

Steel Dragon: *

De Steel Dragon is een Cosmos SE CaseMod om exact te zijn, en lijkt een geheel eerbetoon te zijn aan MSI en Coolermaster gecombineerd. De dieprode kleur gecombineerd met het metalen zilver op het duistere zwart zorgt voor een zeer strakke vertoning aan de buitenzijde alsmede aan de binnenzijde.
De grote MSI draak die de zijde van de Case domineert is in geweldig detail afgebeeld en maakt echt deel uit van de Case opzich. In veel CaseMods zie je helaas dat elementen er los op gesmeten worden om maar bij een bepaald thema te passen, maar in deze Steel Dragon lijkt alles op zijn plaats, geen enkel deel is overbodig.

Zodra de zijde opengaat word je begroet door een nog grotere draak die de binnenzijde lijkt te beschermen, en deze is het beschermen meer dan waard. een custom loop uitgevoerd in doorzichtige buizen tussen de zilveren elementen met hierdoorheen vloeiend bloedrode vloeistof. De case lijkt wat vol, maar het is geen onplezierige drukte, de strakke lijnen maken het geheel zelfs een waar genot om naar te kijken.
De plaatsing van het reservoir in de achterzijde van de Case is iets dat niet vaak gedaan word, wegens dat gevoel van drukte dat je dan krijgt in de Case en omdat je daar gewoon veelal niet voldoende ruimte hebt om mee te beginnen. Toch is het Ronnie Hara in deze build zeer goed gelukt, het reservoir lijkt daar zelfs gewoon te horen. Zwevend boven de 2 grafische kaarten, strak tegen de achterzijde van de Case aan.
Vanwege de enorme cover waarop de draak is uitgebeeld is alle loze ruimte direct verstopt en eventuele bekabeling geminimaliseerd. Ook dit werkt mee met de enorme strakke look van de Case en past perfect in het algehele thema van de Steel Dragon.

De 3 fans op de voorzijde van de Cosmos SE geven de Case een industriele doch futuristische look die zelfs tegenwoordig in veel Mods niet zou misstaan. De bovenzijde is ook afgedekt met een MSI draak, hoewel ikzelf die draak net iets teveel van het goed vind. De beide draken in de zijde vind ik persoonlijk al voldoende, en wellicht had er op de dicht zijde ook nog een draak gemogen maar de bovenzijde had van mij ook gewoon alleen mesh mogen zijn.

Foto’s:

Nawoord: *

Er zijn heel veel Cosmos Mods te vinden, en ik verwacht dat er binnen korte tijd veel meer bij zullen komen. Graag zou ik meer van deze geweldige Mods zien, dus heb je er zelf een gemaakt, heb je er een gezien, ken je iemand die er een gemaakt heeft, aarzel niet, reageer in de Comments.

Links: *

Coolermaster – website
Coolermaster – facebook
Coolermaster – cosmos C700P

Ronnie Hara – facebook
Mgyovanni Secco Mods – facebook
Mario Viana – facebook

 

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *