Corsair 600C MbK: a clean work of art

21aug - door Karel Otten - 0 - Over Computer design Custom Builds Kier

Heel vaak als je naar computers kijkt zie je wel iets dat uit de toon valt; een kabel die niet mooi recht loopt in vergelijk met de rest, een watercoolings buis die niet perfect gebogen is, of soms zelfs gewoon een build die totaal niet mooi is. In de Modders wereld is uiterlijk alles, de computers hoeven niet super koel te zijn of supersnel moeten kunnen werken en ze hoeven ook geen crysis te kunnen draaien!
Binnen deze wereld zijn er maar een handje vol uitblinkers die letterlijk alles tot in perfectie afwerken en dus ook bekend staan als de meest “Cleane” builders in het vak. Richard “Kier” Keirsgieter word door velen zelfs gezien als de top van de top in dit aspect. Dit artikel gaat over zijn Corsair 600C MbK, zelfs als je niet zou weten dat Kier tot de top behoort, kan je aan deze mod wel zien dat hij een van de besten is.

Inhoud *

In veel builds en mods worden de kabels en andere ongewenste elementen verstopt achter de moederbord tray omdat aan die zijde van de kast toch geen window zit is dat bij uitstek een mooie plek om je kunde te laten versloffen.
Kier heeft voor deze mod gekozen voor een Corsair Carbide 600C case met aan beide zijden een window, dus veel plek om dingen te verstoppen heeft hij niet gehad.. En dat heeft hij ook niet nodig zoals je zal kunnen lezen en zien in dit artikel 🙂

Deze Corsair 600C MbK is geheel uitgevoerd in zwart wit en rood, wat een van de meest gebruikte kleuren combinaties in de modders wereld is wegens het feit dat de meeste verkrijgbare hardware in die kleuren komt. Als je dus wilt dat juist jouw mod uitverkoren word als de mod waar iedereen over praat en de grote sites over schrijven (en soms de kleinsten zoals ik) dan moet die mod iets speciaals hebben dat de aandacht trekt en vasthoudt.
Richard Keirsgieter heeft niets speciaals gedaan met deze mod, hij heeft simpelweg gedaan wat hij altijd doet, hetgeen waar hij door de jaren heen bekend om geworden is en bovenal wat hij zelf het mooist vind. Namelijk een enorm strak uitziende cleane mod maken.

Aan bijna alles van deze mod kan je zien dat het een Corsair is, van de witte voorzijde met in zwart het het logo en de naam aangebracht tot de zijde met in witte letters een van de slogans van corsair: “Designed for Enthusiasts, Built to perform”. Maar ook in de mod zie je het logo en de naam op diverse plaatsen terugkomen.

Deze Mod is voorzien van 2 radiatoren, een 240 en een 360. Voor degenen die dit lezen en niet bekend zijn met de radiator maat aanduidingen: een standaard computer fan is 120mm dus de gebruikte radiatoren zijn 2 fans en 3 fans.
Naast deze radiatoren is er een rechthoekig reservoir aangebracht in de bovenzijde die zichtbaar is vanaf de voorkant en zijkant van de case. De processor en Grafische kaart worden door deze custom loop gekoeld. Het geheel is verbonden door extreem strak uitziende rechte buizen met zwarte fittingen. Er zijn 4 bochten in de buizen gebogen die als je de case recht voor je hebt in elkaar lijken te versmelten naar 2 bochten zo perfect zijn ze gebogen en geplaatst. Overigens vielen deze bochten me als eerste op, gezien ik ooit iemand heb horen zeggen dat buizen buigen onzin is, als je een bocht wilt maken je een fitting kan gebruiken.. Ik denk niet dat een stel fittingen in plaats van de bochten er slecht uit zou zien, maar in mijn mening zijn deze bochten juist een van de mooiere kenmerken van deze mod.

Zoals ik al zei is deze mod voorzien van een window aan beide kanten van de case, en op een plek waar de meesten van ons juist de ongewenste delen verstoppen heeft Kier weer een staaltje van zijn kunde laten zien.
Aan deze zijde zien we 3 SSD’s verbonden door de standaard rode sata kabels en zwart gesleevde stroomkabels. De gebruikte Corsair Neutron XTi SSD’s (uitgevoerd in rood/zwart)  samen met de rode sata kabels zorgen voor het grote contrast op deze zijde en zijn daarmee ook direct de blikvanger. Aan deze zijde zien we tevens een deel van de pomp die de gehele custom watercoolings loop aanstuurt. De overige kabels die te zien zijn zijn netjes weggewerkt langs de zijde en onderkant van de case de meesten wederom zwart waardoor ze op het eerste gezicht niet direct opvallen.
De 2 Corsair mini commanders (voor de besturing van de fans en verlichting) zijn bovenin de case aangebracht op een witte ondergrond waardoor deze 2 niet wegvallen in het geheel.

De stijl van Richard “Kier” Keirsgieter heeft er wederom voor gezorgd dat deze mod geen “circus” is geworden en hierdoor niet zou misstaan bij iemand thuis die niet van overdreven dingen houdt Terwijl deze mod tegelijk op menig Modding evenement de show zou kunnen stelen.
Ik vind het altijd lastig om de ware kunst en kunde die Kier in zijn Mods verwerkt te omschrijven met woorden en deze mod is hierop zeker geen uitzondering en dus zal ik het aan jullie zelf overlaten om te oordelen aan de hand van de foto’s.

De Foto’s *

Een trouwe lezer wees mij erop dat er lezers zouden kunnen zijn die willen weten wat voor hardware specs er nou in zo’n mooie mod zitten, dus zal ik vanaf nu proberen bij elke mod waar ik over schrijf aan het eind van het artikel een Specs lijst toe te voegen. Ik plaats deze lijst geheel onderin omdat ikzelf van mening ben dat het bij Mods gaat om het uiterlijk en niet de performance en wil dus niet dat deze lijst eventueel afdoet aan het onderwerp van het artikel.

De specs *

Corsair Carbide 600C (double window)
Corsair RM1000i
Corsair Commander Mini
Corsair Link RGB LED Lighting Kit
Corsair DC Cable Kit BLACK
Corsair Neutron Series XT 240GB
Corsair Vengeance® LPX 32GB
Corsair SP120 Quiet Edition

Gigabyte Z170X-Gaming 7
Intel Core i7-6700K
Asus STRIX-GTX980-DC2-4GD5
Bitspower fittingen/ adapters
EKWB water blocks
EKWB 360 and 240 rads

De links *

http://www.madebykier.com/
Facebook page

Comment via Facebook

Geef een reactie