CrystaliZed 570X by Twister

De Modders hebben door de jaren heen meer en meer manieren weten te vinden om hun Hardware uniek te maken in de computer wereld. Tegenwoordig is het zo dat Hardware fabrikanten hier het nut van inzien en hun producten ook een steeds mooier uiterlijk geven. Corsair staat bekend om het mooie uiterlijk van hun toch al zeer goede hardware. Dus wat doet een Modder met Corsair Hardware? Juist, ervoor zorgen dat die Hardware nog mooier word!
Dit artikel gaat over: Project CrystaliZed 570X door Daniel “Twister” Bolognesi.

Content: *

De Corsair Crystal 570x is op zich al een zeer mooie case zoals velen al hebben gezien, het is echt een case die erop gericht is om de hardware in de case te showen. De stijl van de case kan het beste omschreven worden als volledige openheid, want je hebt gewoon simpelweg geen enkele plek om iets te verstoppen in deze case. Waar vele builders nog de bal laten vallen op het gebied van details heb je daar in deze case gewoon geen plek voor, alles moet perfect in orde zijn wil je deze case met volledige trots laten zien aan anderen. Elk kabeltje en elk kleine detail moet perfect afgewerkt zijn want letterlijk alles is te zien. Twister heeft hier vol zelfvertrouwen nog een enorme schep bovenop gedaan en heeft de Corsair Crystal 570x omgetoverd in de CrystaliZed 570X.

Waar in de huidige case nog redelijk afgesloten delen waren heeft Twister alle remmen los gegooid en ervoor gezorgd dat er totaal geen dichte stukken meer zijn. Dit heeft tot gevolg dat alles wat hij in deze case gedaan heeft direct onder een vergroot glas komt te liggen waardoor we precies kunnen zien of Twister wel echt zo goed is als hij lijkt te zijn als je naar zijn vorige Mods kijkt. De Red Impact bijvoorbeeld was een waar meesterwerk zoals velen hebben kunnen zien, maar daarin zaten nog vele dingen verstopt die we nooit zullen zien.. Met deze CrystaliZed 570X laat Twister alles zien en bewijst hij aan een ieder die ernaar kijkt dat hij een ware meester Modder is!

De CrystaliZed 570X is in zijn geheel uitgevoerd in grijs tinten, wat zorgt voor een zeer steriele strakke look. Waar tegenwoordig een waar RGB led festijn als de standaard word gezien ben ik blij dat er ook nog Mods gemaakt worden die “Normaal” genoemd kunnen worden.
Twister is met deze Mod zover gegaan dat hij bijna de gehele Corsair case heeft vervangen door een geheel nieuwe case en hierbij alleen de basis vorm heeft behouden. Nagenoeg alle delen van de case zijn vervangen door doorzichtig acryl wat zorgt voor een heel open gevoel alsof er geen case is. Je kan dan ook alle Hardware van alle zijdes bekijken wat mij dus een hoop geeft om te bekijken en beschrijven.

Het mooie van de watercoolings loop is dat de gebruikte vloeistof ook doorzichtig is, hoewel een deel van de loop is uitgevoerd in chroom zijn er ook delen gemaakt met doorzichtige buizen. Het surreële gevoel dat deze doorzichtige buizen geeft in deze case is geweldig. Zelfs al zijn het maar 2 buizen, de wijze waarop deze de vloeistof door de lucht lijken te laten lopen vanuit het custom reservoir naar de pomp is een heel apart gezicht.

Het kleurschema van de CrystaliZed 570X kan door velen als saai worden omschreven, maar niet door mij. Het gebruik van diverse tinten van grijs zorgt er in deze Mod juist voor dat hij opvalt, net als bij een edelsteen zie je diverse schakeringen afhankelijk vanuit welke hoek je kijkt. Het logo dat Twister deze CrystaliZed 570X meegeeft zal dan ook niet voor niets lijken op een diamant.
Het paarse licht dat de randen van het acryl likt werkt perfect mee aan de illusie dat je hier naar een waar kristal kijkt.

Van de verlichte bodemplaat tot de bovenplaat met het honingraat patroon voor de lucht doorvoer, van de custom moederbord tray met ingebouwde cablemanagement tot aan de custom fans en bevestigings-materialen, alles is tot in perfectie verzorgd. Mocht je nog twijfelen aan de kunde van Daniel “Twister” Bolognesi dan zal deze CystaliZed 570X al je twijfel laten verdwijnen.
Ik wist al dat hij een extreem goede Modder is, met een zeer sterk gevoel voor strakke stijlen, en deze Mod heeft deze wetenschap enkel versterkt.

Dit is gewoon geweldig werk Twister! Deze CrystaliZed 570X stoot in mijn boekje je Red Impact van de nummer 1 plaats van mijn persoonlijke favorieten die jij gemaakt hebt.

Foto’s: *

Links: *

TwisterMod Facebook
Bit-tech Worklog

Corsair Crystal 570x website

Specs: *

Case: Corsair Crystal 570x
CPU: ??
MB: Asus Maximus VIII Gene
GPU: Asus 1070 gtx Strix
Fan: 6 X Corsair HD120 RGB LED
Ram: 16gb (4 x 4) Corsair Vengance Led White
PSU: Corsair HX1000
Cooling: Custom

 

Comment via Facebook

Geef een reactie