Dagrapport: Asus RoG Event

Tijdens een van de vele events kwam er te spraken dat er zaterdag 24 juni een Asus RoG event zou plaats vinden. Na wat navraag kon je jezelf hier voor opgeven. Enige wat je moest doen is aangeven waarom je erbij wilde zijn en je gegevens invullen. Na een lange tijd niets te horen hebben gekregen was het 13 juni toch zo ver. U bent uitgenodigd voor het Event. Zo snel als ik deze uitnodiging kreeg zo snel vroeg ik of Karel ook mee zou gaan en al bevestiging had gekregen.? Helaas was dit nog niet het geval. Na een week kreeg ook Karel zijn bevestiging alleen kon die allang niet meer vrij krijgen. Jammer maar dan maar “Alleen” erheen.

Asus25 1024x498 - Dagrapport: Asus RoG Event

Voor het event kon je 2 verschillende aanmeldingen en doen. De gratis aanmelding met motivatie en het betaalde kaartje van 25 euro met extra’s en een goodiebag met muis. Zelf was ik de trotse bezitter van het gratis entree “bewijs”. Je moest alleen je naam doorgeven en je kreeg het bandje als die erop stond. Zaterdag ochtend na het ochtend ritueel en de Lego bouwsessie met mijn zoon. Kwam ik er al snel achter dat je iets wat een 45 minuten minimaal duurt niet in 35 minuten kan afleggen… Ik wel 😀 . Om 11.15 aangekomen te zijn bij de ingang deuren van Schouwburg Gooiland te Hilversum en de wat vreemde toegang volgens een lijstje was het wachten…
Sommige personen mochten wel door lopen. Andere niet. Weer andere liepen gewoon door ook al mocht het niet en iedereen werd in het Engels toegesproken.. Wat vreemd in mijn ogen want we zijn in Nederland op een Event voor Nederland. Dacht ik. Maar goed dat mag de pret niet drukken.

Eenmaal ontvangen in de zaal zag ik de melding “Peter L3P Brands”online.. hmm dit is toch wel erg dicht in de buurt bij mij dus maar even op gereageerd. Tussen mijn plek en de volgende rij zat 1 plek vrij gehouden. Dit meer omdat ik niet naast iemand direct wilde gaan zitten. Naast mij kwam een uitermate vriendelijke man zitten waarvan ik zijn naam niet meer weet.. schaam. Hij heeft wel mijn naam onthouden en dat is toch wel het belangrijkste toch 😉 Na een open en vriendelijk gesprek met die beste man hebben we elkaar een vriendelijke dag gewenst en begon de intro van de dag. Hierin werd het programma verteld en wat er allemaal te wachten stond, Waarna wij met zo een 500 man de zaal in gepropt werden. Hier kwam ik al snel de bekende onbekende en bekende die ik nooit ontmoet had tegen zoals: Tim Warning ( Hukkel80 ) Peter Brands ( L3P )  Mike Petereyns Stephan en Nada ( techtesters ) Marco Hazendonk (Techtime ) en Tom Goossens. Een tik op mijn schouders van een onbekende haalde mij even uit een casemod en ik werd gegroet met Hey Ricardo.. Ik denk die moet ik kennen.. denk denk.. gelukkig een hand en een naam. Richard was de naam ( DBRichard ) Na een kort gesprekje mijn weg vervolgd door het Asus Event.

 

 

 

Er waren 4 verschillende Area’s waar je een stempelkaart kon laten stempelen voor de giveaway. Erg leuk gedaan!. Wat meteen opviel en later bevestigd werd door 1 van de Asus medewerkers was dat er meer man waren dan dat ze gegokt / hoopt hadden. Van de 200 gegokt waren er 300 meer wat ook zeker duidelijk te merken was. Bij de ingang zag je meteen alle Casemods staan waaronder die van Mike en Peter. Zo ook de casemod die Tim en Peter samen gemaakt hadden voor Computex. Hier werd ook gretig op gespeeld met de vetste spellen. Patience en Minecraft ! Gewoon omdat het kan.

Asus54 1024x211 - Dagrapport: Asus RoG EventAsus43 1024x209 - Dagrapport: Asus RoG EventAsus49 1024x195 - Dagrapport: Asus RoG Event

Asus62 300x176 - Dagrapport: Asus RoG Event

Zo waren de andere zalen opgedeeld in The Experience Area waar de nieuwste moederborden werden geshowd en waar er overgeklokt werd. Leuk puntje. Ze hebben het moederbord om zeep geholpen in de loop van de dag maar ook weer leuke record gehaald. Hier was ook een of andere dude aan het streamen en ben er sinds gisteren achter wie gekke Tim is namelijk msshnl. Zo was er ook de RoG Area waar je kon gamen op 40 systemen. Waar ook het meeste volk te vinden was. Helaas waren er veelte weinig systemen voor zoveel bezoekers. Ook bleven er veel op het systeem zitten waardoor je niet aan de beurt kwam. Vanuit deze ruimte waren er 2 trappen omhoog. 1 was de Vip Lunch room waar ik dus geen toegang tot had en de andere kwam je bij 2 playseats waar je de nieuwe Project cars 2 kon proberen. Helaas ook hier veel te veel mensen om even te kunnen wachten. Hier zijn ze erg veel tekort geschoten naar mijn mening.

Vanuit de RoG Area kon je terug naar alle andere zalen. Zo was er ook een VR Room. Waar ik een bekende trof Jerry van CoolerMaster. Die met de startrek demo stond. Even gepraat met Jerry en vervolgens weer even verder wezen kijken in die ruimte. Ruim opgezet en voorzien van de bekende pijl en boog VR en een nieuw iets wat ik niet eerder gezien heb. De Skydive VR.. kun je zelf parachute springen. Ik heb mij de hele dag moed in lopen praten om mijzelf zo gek te krijgen om erin te gaan.. maar helaas niet gedurfd. Ook al werd mij bevestigd dat het een auto kon tillen en nooit iemand gewond is geraakt. Echter heb ik al hoogtevrees op een A4 papiertje dus werd dit hem niet voor mij.

Na een uur of 3 rond gelopen te hebben in de mod room de RoG room de Experience room en de VR Room vond ik het eigenlijk wel welletjes.. maar na het zien van het prijzen pakket heb ik het volgehouden tot het einde van de dag… wat wel weer erg uniek was waren de Cosplayers. Een handje vol van de games league of Legends en Overwatch.

Na de prijsuitreiking en de goodie hunt wat volgens mijn mening wel even anders had gekund ben ik met een goodiebag weer richting huis gegaan! Op naar het volgende event: Show your build @Coolermaster HQ Eindhoven

Foto’s: *

Links: *

Asus: Website

Asus Rog Event: Facebook

L3P: Website

Hukkel80: Facebook

Mike Petereyns: Website

DBRichard: Facebook

Techtesters: Website

Techtime: Youtube

Gekke Tim: Youtube

 

 

Comment via Facebook

Geef een reactie