Dagrapport: CoolerMaster Show Your PC Build Day

10jul - door Karel Otten - 0 - Over Coolermaster Dagrapport Tips

De Show Your PC Build facebook groep is een community voor Nederlandstalige computer makers. Binnen deze community kan iedereen zijn build laten zien, of het nou een extreme Mod is, of een “simpele” bij elkaar geraapte computer.  Zodra je je build laat zien krijg je commentaar, maar niet zoals je tegenwoordig op Facebook veelal kan verwachten, het soort commentaar waardoor je nooit meer iets durft te laten zien.. In deze community is het soort commentaar juist veelal positief, er word echt op gelet dat iedereen zich welkom voelt en ook daadwerkelijk van elkaar kan leren.
Als je een groep als deze samenvoegt met een bedrijf als CoolerMaster, dan kan je wel wat leuke dingen verwachten. Velen zullen dan denken aan een kleine give-away in die groep, of wellicht zelfs een paar give-aways.. Maar CoolerMaster had iets anders in gedachten.
Dit artikel gaat over het cadeautje dat CoolerMaster deze groep gegeven heeft.

Content: *

De dag begon voor mij wat slaperig, had de voorgaande week een helse week met betrekking tot mijn werk, weinig slaap en veel chaotische treinreizen. Dus toen ik mijn wekker hoorde afgaan had ik eigenlijk zoiets van “ik ga wel een uurtje later..” Gelukkig had ik afgesproken om een bepaalde tijd en kom ik mijn afspraken na, dus kon ik niet meer in slaap vallen of blijven liggen. Ik sloop het huis uit rond 07:30 om naar het station te lopen. De hele weg ernaar toe heb ik gebeden tot elke god die ik me maar kon indenken (zijn er best veel) dat er geen vertragingen zouden zijn.
Gelukkig bleek mijn trein keurig op tijd te rijden en was de Broodzaak al open voor die heerlijke bak koffie. De koffie was snel op en dus ging ik de trein in met de 2e bak en ging ik op weg naar Breda waar ik afgesproken had met Tom Goossens met wie ik mee zou rijden naar CoolerMaster in Eindhoven.
Met Tom in de auto heb ik allerlei leuke dingetjes besproken onderweg, maar gezien mijn brein nog uitgeschakeld was heb ik er bijna niets van onthouden, sorry Tom…

2017 07 09039 300x225 - Dagrapport: CoolerMaster Show Your PC Build DayAangekomen bij CoolerMaster kwamen we Ricardo tegen op de parkeer plaats. Hij was al druk bezig geweest om zijn build een mooi plekje te geven (die lelijke Bequiet kast 😉 ) Best vreemd dat mijn +1 al eerder binnen was dan ik.. maar goed.. Tom en Ik werden binnen gelaten door een enthousiaste kleine jonge dame die al veel te wakker was zo vroeg op de ochtend. Na het noemen van onze naam werden we op de lijst afgetikt als aanwezig en konden we de hal in lopen.
De dag zou zich afspelen in de warehouse van het Coolermaster gebouw waar een ruimte afgebakend was met hekken en beveiligings camera’s (dank aan The Reality) Langs de zijdes stonden lange tafels waarop al her en der diverse Builds uitgestald waren. Ik wilde niet te gretig lijken dus ging ik niet met hangende tong rennend op de eerste de beste build af. Ik besloot eerst eens te zien wie er waren en simpelweg Hoi te zeggen tegen eventuele bekenden.
De eerste bekende die ik in de hal zag, niet te missen ook overigens, was Femke, zij was zoals altijd als ik haar zie weer ergens mee bezig en had al een aardig groepje om haar heen staan die stonden toe te kijken. Dit keer niet langer bang en overweldigd door haar aanwezigheid kon ik gewoon normaal hoi zeggen en mezelf een beetje zijn, dus vroeg ik of ze met me wilde trouwen. Ze wilde wel een ring die bij haar al geweldige assortiment past en ik moest Tenzin ook nog even lief aankijken ofzo, maar goed.. elke dag een stapje 🙂
Aan de andere kant van de cirkel (was een cirkel van tafels midden in de ruimte waar diverse experts dingen lieten zien en uitleg gaven) zag ik ook een bekende druk rondlopen en bezig zijn. Hoewel hij mij niet herkende, had ik Richard al wel herkend, Designs By Richard (Richard Prins) een Nederlands Modder die wellicht niet de aandacht krijgt die hij verdient maar toch met een aantal zeer geweldige Mods en projecten heeft laten zien wat hij kan. Vandaag was hij aanwezig met wat leuke Mods en was hij vooral bezig met wat Live Modding, hoewel ik hem ook even heb zien gamen. Was leuk hem eens de hand te schudden, hoewel ik hem al een aardige tijd ken via Facebook.

Nadat ik hallo tegen iedereen gezegd had, ben ik naar de eerste build gelopen, even staan kijken, foto’s gemaakt, stapje opzij naar de volgende build en herhaal.. zo heb ik dus een groot deel van de tafel langs gelopen. Totdat ik de ware waarde van deze dag begon in te zien..
Het geweldige aan een dag als deze was dat CoolerMaster ons in staat stelde elkaar in real life te spreken. Als ik vragen had over iets dan hoefde ik maar een tikje op een schouder te geven en alles werd me laten zien en uitgelegd. In tegenstelling tot andere evenementen waar ik ben geweest waren nu alle makers van die builds ook gewoon aanwezig en liepen ook rond. Ik ben dus redelijk snel begonnen met praatjes maken met diegene van wiens build ik aan het bekijken was, stelde vragen om er meer over te leren wat er voor zorgde dat ik in veel gevallen een heel andere kijk op die builds kreeg. Niemand die mij herkende natuurlijk, en nee, ik was niet undercover..
Zo heb ik dingen gezien als Builds die zeer normaal leken, maar toch wat zeer leuke dingetjes verborgen. Strakke cablemanagement in vele builds, iets lossere in anderen. Maar wat me nog het meeste verbaasde was de hoeveelheid innovatie in builds waarvan je de maker nooit publiek hebt zien zoeken, dingen waar zelfs sommige bekende Modders van zouden smullen. Kijk maar bij de foto’s onderaan of je ze kan vinden 🙂

De dag verliep zeer rustig, geen chaos, geen geren, geen onnodige drukte omdat je ergens moest zijn op een bepaalde tijd van de dag. Iedereen liep rond en praatte met iedereen, er waren niet echt groepen die de hele dag bij elkaar bleven, dit zorgde voor een zeer goede atmosfeer waarbij, volgens mij, iedereen zich thuis voelde bij iedereen.
Jerry Driessen had voor mij al een bakje koffie verzorgt waar ik hem zeer dankbaar voor was toen we net binnen waren, en voor de rest van de dag was er een ruime voorraad aan koud drinken uitgestald in een koelkast waar je uit kon graaien wat je wilde. De flesjes water gingen vooral heel hard toen het benauwd begon te worden. Het werd gedurende de dag steeds iets warmer, maar dat is niet gek met zoveel Builds en weinig ventilatie in die hal waarbij de enige opening de grote roldeur was die de hele dag al open stond.

Er was een workshop waarbij ik best een tijdje heb rondgehangen, namelijk het cable sleeven. Onder begeleiding kon iedereen zelf aan de gang op het podium met sleeven, na korte uitleg bleek al heel snel dat het toch niet zo simpel was als je zou denken, en er werd dan ook nogal wat af getierd wegens dat het niet zo vlekkeloos ging. 🙂 Als iedereen het kon, zou iedereen mooie kabeltjes hebben, maar niet iedereen heeft het geduld om bijna 100 meter aan kabel te sleeven 🙂

Net als bij het vorige evenement, de Keyboard meetup bij CoolerMaster, was ook dit keer Silly’s weer verantwoordelijk voor de catering. Dit keer niet zo’n extreem uitgebreide lunch met luxe broodjes en salades, maar gewoon heerlijke friet met snacks! Een Mobiele frietkraam stond geparkeerd op het parkeerterrein die overspoeld werd met een enorme rij aan uitgehongerde wolven.
Het ging overigens wat geordender dan ik hier laat blijken hoor, maar goed, wat sensatie in een verhaal mag wel 🙂 De rij was zeer netjes geen gedring geen gehaast, en echt iedereen kreeg te eten. Hoe ze dat zo snel klaar speelden weet ik niet, maar met zijn tweeën friet en snacks bakken voor een hongerige meute is geen makkelijke onderneming. Mijn Complimenten wederom Silly’s.

Nadat de halve dag ongeveer voorbij was werd het tijd om de diverse experts even aan het woord te laten op het podium.
MsshNL (1 van de Tim’s) begon eerst met een kook demonstratie.. Ja ja, koken, Maker style! ofwel men neme wat ingrediënten, dumpt ze in een emmer met vloeibare stikstof en kijkt wat je ervan kan brouwen. De Prei veranderde in staven die je kapot kon slaan als glas, marshmallows en spekjes veranderden in koude lekkernijen met een wat vreemde textuur, de hotdogs veranderden in.. weet ik niet want die liet hij erin vallen.. en het afwasmiddel werd getransformeerd in iets geweldigs wat alleen Tim en Tim konden zien.. Was heel leuk, beetje vaag, maar had heel wat kenmerken van een cabaret show 🙂
Hierna legde MsshNL een en ander uit over Streamen, hierbij was de belangrijkste tip die hij meegaf dat als je wilt gaan streamen, je dit moet doen omdat je het leuk vind om te doen, niet omdat je er veel mee wilt verdienen of iets dergelijks. Er zijn best wel wat overeenkomsten tussen Streamen en Schrijven, dus heb ik eens goed geluisterd naar wat hij allemaal te zeggen had. Wil je meer weten? check zijn stream en vraag het hem! (zie de links beneden)

Na de uitleg over streamen kwam een van de andere experts op het podium die een en ander over crypto mining vertelde. ik heb even staan te luisteren, maar na korte tijd kwam ik er achter dat dat niet echt mijn interesse kon vast houden, dus ben ik stilletjes naar buiten geslopen om even te roken.. Dit is mijn persoonlijke mening, waarvan velen hem niet deelden want toen ik terug kwam werd er nog aandachtig geluisterd en werden er diverse vragen gesteld en beantwoord.

Gedurende de hele dag heeft Jerry prijzen weggegeven aan winnaars van best wel komische spelletjes, zoals het omhoog houden van een CoolerMaster Cosmos case, het in elkaar zetten van een mini-mini CoolerMaster computer systeem, maar ook bijvoorbeeld een Live rapid speed Budget modding contest. Dit laatste was wel leuk om te zien, denk je eens in, je gaat boodschappen doen bij de Action, neemt diverse versierspullen mee en gaat hiermee een casemod maken in 4 minuten.. Yup.. precies dat ja. Van slingers tot led strips op batterijen, van spuitverf tot glitters, van alles zat in die doos en werd gebruikt door 2 personen die hun best deden er iets moois van te maken. Uiteraard ontging ook hen niet dat de komische waarde meer waard was dan de uiterlijke waarde in dit geval 😉

Het eind van de dag kwam in zicht en je hoorde overal al mensen steunen en kreunen over dat hun voeten moe waren en dit voelde ik ook best wel. Ik miste wel een bepaalde hoeveelheid zit gelegenheden zoals een bankje of wat stoelen, maar het ontbreken daarvan zorgde er wel voor dat iedereen rond bleef lopen in plaats van op een plekje vast te roesten.
Voor ik afscheid ging nemen heb ik eerst nog wat dingetjes aangeschaft (een CoolerMaster pet en een 140mm Master Fan Pro) bij het winkel hoekje. Overigens wel een zeer nette winkel hoek achteraf opgesteld zodat er dingen gekocht konden worden zonder dat je het gevoel kreeg dat deze hele dag gericht was op meer klanten maken voor CoolerMaster..
Nadat ik gedag had gezegd tegen Femke, nee, ze heeft nog steeds geen “ja” gezegd, heb ik ook gedag tegen Richard Prins gezegd en na nog een praatje met Jerry zijn we naar de parkeer plaats gelopen. Op de parkeerplaats hebben Tom, Ricardo en Ik nog even nagepraat waarna we op huis aangingen.

Onderweg kwamen Tom en ik nog een Tesla tegen met als nummerbord “Guy 1” wat resulteerde in een achtervolging om een goede foto te maken van die auto.. Die dingen gaan nog best snel..
Op station Breda nam ik afscheid van Tom en ben ik met de trein verder naar huis gegaan. Was te moe om nog iets te doen toen ik thuis kwam, dus heb ik alleen de foto’s op mijn pc bekeken en een foto album op Facebook gezet met de foto’s van de dag. Wat wel weer leuk was om te zien waren alle bedankjes en enthousiaste mensen op Facebook die allemaal net elkaar gezien hadden en toch nu ook weer samenkwamen. Ik denk dat deze dag er best wel voor gezorgd heeft dat deze groep net dat stapje dichterbij elkaar gekomen zijn..

oh, en p.s. Dat rare vrouwke was er ook.. maar nu moet ik toch die nog vreemdere zus eens zien, dus wellicht de volgende keer? 😀

Video: *

Foto’s: *

Links: *

Cooler Master – Website
Cooler Master – Facebook
F.A.T. – Facebook
DBRichard – Facebook
Silly’s – Website
Ranndago – Website
Ranndago – Facebook
Computer-bestel.nl – Website
Computer-bestel – Facebook
MSSH – Twitch
MSSH – Facebook

Ricardo’s dagrapport: Hier

Comment via Facebook

Geef een reactie