Dagrapport: Keyboard meetup 19-3-2017 at Coolermaster

De Keyboard meetup,  om eerlijk te zijn wist ik niet geheel wat ik kon verwachten van een dag als deze, maar dat weerhield me er niet van om het eens mee te gaan maken. Al vroeg op de dag kwam ik er achter dat dit niet een dag is die goed aan mij persoonlijk besteed is geweest. De dag op zich was geweldig, de keyboards zagen er allen amazing uit, maar toch voelde ik mij niet helemaal op mijn plaats en dat kwam simpelweg doordat deze stijl van modden mij niet echt laat warm lopen.
Dit gezegd hebbende schrijf ik toch dit artikel, want de dag op zich was een dag om niet meer te vergeten.
Dit artikel gaat over de Coolermaster Keyboard Meetup.

Content: *

De dag begon in de vroege uurtjes waarin de bussen en treinen nog leeg zijn en er enkele verdwaalde zielen met hun hond over straat lopen. Dit was dus het moment dat ik vol goede hoop richting het station vertrok. Na een beetje standaard begin van de reis naar Tilburg (hier zou ik mijn collega van de dag ontmoeten) alwaar we een bakje koffie dronken, reisden we samen met de trein verder naar Eindhoven.
In Eindhoven aangekomen hield mijn voorbereiding van de reis een beetje op en hebben we ons door google maps laten leiden naar het gebouw van Coolermaster Benelux. Ik weet niet waarom maar het lijkt erop dat al dit soort bedrijven er gewoon op uit zijn om mij zoveel mogelijk te laten lopen. Ongeveer een half uur hebben we gelopen vanaf het station voor we bij Coolermaster aankwamen alwaar de dag zijn beloop zou hebben.

Toen we bij Coolermaster het terrein opliepen zagen we al snel een witte tent staan, maar we wisten niet waar we naar binnen mochten, de receptie was leeg dus liepen we maar de tent in. Hier werden we al snel begroet door een persoon met een Coolermaster shirt aan die ons verwelkomde. Ze waren nog druk bezig met voorbereidingen maar toch werden we al op de hoogte gesteld over waar het drinken stond en een beetje over het hoe en wat van wat er die dag op de agenda stond. Dit was dan ook mijn moment waar ik mijn diepe verlangen naar een warme bak koffie uitte en er direct heel hard gewerkt werd om mij van koffie te voorzien. Er was kennelijk geen rekening gehouden met mensen zoals ik die leven op koffie en dus moest die koffie ergens vandaan komen waar ik verder niets meer van gezien heb (dit was dan ook het laatste bakje koffie dat ik deze dag op heb)

Gezien wij ongeveer een half uur te vroeg waren besloten wij uit de weg te gaan en buiten te gaan staan roken, alwaar we diverse mensen hebben zien aankomen. Toen we eenmaal weer naar binnen kwamen begon de dag pas echt goed.

We kregen even een kleine prive rondleiding langs het “museum” waar een heel rek volgestapeld stond met diverse modellen en uitvoeringen van de Coolermaster cases, en hier stonden heel wat cases tussen waar het kwijl van uit mijn mondhoeken begon te lopen. Enkele van deze cases zou ik maar wat graag in mijn bezit hebben al zou het alleen maar zijn om naar te kijken. Aan de andere zijde van dit gangpad stond ook een rek vol met Coolermaster gear, echter stonden aan deze kant de muizen, toetsenborden, koelingen en meer van dat leuks. Tijdens deze “rondleiding” stopten we op de overloop van een trap, vanaf waar we een mooi uitzicht hadden over de gehele warehouse waarvan een deel afgezet was speciaal voor de dag zelve. Deze afzetting was overigens een hele muur van 1,20 meter dik, 2 meter hoog geheel gemaakt van pallets vol met MasterCase 6 dozen! Aan het gewicht van de pallets te voelen zaten deze dozen nog allemaal vol ook, dus naast de zeer mooie manier van reclame maken, hebben de heren van Coolermaster ook nog eens zeer creatief gebruik gemaakt van wat ze voorhanden hadden om er voor te zorgen dat iedereen gewoon veilig kon genieten van de dag. (Een warehouse is tenslotte onderhevig aan diverse regels met betrekking op de veiligheid en los rondwandelend computervolk is een NoNo)

Het eerste wat opviel toen we eenmaal de zaal zelf inliepen waren de mooie tafels en bankjes die hier en daar verspreid stonden, houten banken en tafels met daarop het Coolermaster logo die perfect zouden staan in het tuinfeest van eender wie. Het tweede waren de heerlijke DXRacer stoelen die in de gaming area stonden achter de pc’s waar al Overwatch en CS:GO op draaiden klaar om mee gespeeld te worden.

Om eerlijk te zijn begint hier het punt waar Coolermaster een mooie kans geheel links heeft laten liggen. Op dit punt van de dag dat iedereen er zo’n beetje al was en de meesten al hallo gezegd hadden was het een perfect moment geweest om even (in het kort) een praatje of presentatie te houden overt de organisator en Coolermaster en over wat de dag eigenlijk zou inhouden. In plaats hiervan zijn we zo’n beetje de gehele dag los gelaten om uiteindelijk (in mijn geval) een beetje verdwaald voelend een praatje aan te knopen met de aanwezigen. Nou kennen jullie mij onderhand wel een beetje en weten jullie dat casual talk totaal niet mijn ding is, dus ik was blij dat ik een collega mee had genomen. We bleven het grootste deel van de dag ook in de buurt van de gaming area want kennelijk was die collega instant verslaafd aan overwatch 🙂

We waren op gegeven moment weer aan het roken buiten toen er een catering bedrijf kwam aanrijden met een bestelbusje waaruit de ene na de andere schaal vol met heerlijk uitziende broodjes tevoorschijn werd getoverd. Ik kan je wel zeggen ze zagen er niet alleen heerlijk uit, ze waren ook gewoon echt heerlijk. Belegd met van alles en nog wat was de keus zo enorm dat er voor ieder wel wat wils tussen zat toen het eenmaal tijd was om te lunchen. De schalen broodjes en salades waren geplaatst op een stel tafels in de stijl van lopend buffet en ik kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 iemand van alle aanwezigen was die na die ruime lunch nog honger zou kunnen hebben. Catering Silly’s heeft mijn maag in elk geval voor zich gewonnen.

Enige tijd na de lunch ging MsshNL op een bank staan (hij is niet zo groot en zelfs nu viel hij nog niet helemaal op) en kondigde de eerste giveaway aan. Hierbij had iedereen een lootje met een nummer gekregen en werden er nummers uitgeloot om een goodie in ontvangst te komen nemen. Uiteraard zoals altijd ging het hier een ietwat mis toen bleek dat er sommige nummers dubbel waren en er geen onderscheid was gemaakt tussen de 9 en de 6 :). Deze kleine mislopertjes zorgden voor een gezellige informele grappenmakerij en was het perfecte excuus voor iedereen om met z’n allen te lachen.

Na de giveaway ging ieder weer zijn eigen gang en was het weer een drukke bedoening rond de vele tafels vol custom keyboards. Mijn kennis van deze keyboard wereld is zo laag dat ik mij er niet aan zal wagen om in dit artikel de diepte in te gaan met wat ik allemaal gezien heb, het enige dat ik kan zeggen is dat er zoveel geweldig uitziende creaties waren dat ik er niet een echte favoriet uit zou kunnen benoemen, en als ik er al een zou benoemen denk ik dat ik de maker enkel te kort zou doen door te proberen dat keyboard te beschrijven 🙁

Dus gingen we maar weer aan de Overwatch. De VR was continu in gebruik dus daar hebben we niet mee kunnen spelen, maar Overwatch in team met de spelers om je heen is toch een best leuke bezigheid. Op gegeven moment werden hier 2 computers vrij gemaakt en klaar gemaakt voor een potje 1vs1 mystery hero in overwatch waarbij de winnaar zou blijven zitten en de uiteindelijke winnaar er vandoor mocht gaan met een leuke prijs. Vanaf het begin tot het eind is dit een en dezelfde speler gebleven en hoewel iedereen een poging waagde bleek hij al snel onverslaanbaar vandaag en zelfs MsshNL moest het onderspit delven tegen deze speler. Uiteraard was dit enkel en alleen de schuld van de computer, het beeldscherm, het toetsenbord, de muis en niet te vergeten de omstaanders, en was het enkel een vriendschappelijk potje, maar iedereen verloor 🙂

Toen de woorden “de BBQ draait we kunnen eten” in het engels geroepen werden zag je ineens een complete exodus gebeuren waarbij iedereen richting de uitgang liep waar in de tent nu de BBQ’s vol vlees stonden alwaar de kundigheid van de diverse Coolermaster medewerkers achter de grills werd tentoongesteld. Zoals met elke typische BBQ stonden zij met een biertje in de ene hand en de tang in de andere hand het vlees zeer vakkundig te draaien en uit te delen aan een ieder die met zijn bordje langs kwam. Tijdens deze BBQ waren de tafels weer vol gezet met diverse schalen vol salades en kon iedereen echt letterlijk enorme hoeveelheden eten en kwam niemand iets te kort. Zelfs aan de vegetariers was gedacht!

Toen iedereen een beetje aan het uitbuiken was na de BBQ begon de laatste giveaway, hierbij was het wat meer geregeld in de stijl van de dag “Keyboards” en werden in plaats van lootjes Keycaps uitgedeeld. Een keycap is dus wat de meesten van ons de individuele toets op een keyboard noemen, blijkbaar is de toets een combinatie van diverse dingen waarvan de keycap hetgeen is waar het teken op staat die je uiteindelijk indrukt.
Van elk van de keycaps waren er 2, 1 uitgedeeld en 1 in een grote bak gehusselt waaruit de winnaars getrokken werden. Gezien het aanwezige publiek bestond uit mensen uit geheel europa was de voertaal engels. Nu was het weer MsshNL die de verloting deed en ook hier werd het uiteraard een tafereel waar hard om gelachen kon worden. Denk zelf maar eens in hoeveel van de toetsen op jouw toestenbord kan jij daadwerkelijk in het engels benoemen? MsshNL (Tim) deed hier echter wel enorm zijn best op en uiteindelijk had hij ze allemaal ook goed, ook al moest hij af en toe conformatie vragen 🙂

Na deze laatste giveaway was het afsluit tijd, dus werd er door diverse mensen al afscheid genomen. Op dit moment echter kon je wel degelijk de kracht van dit soort dagen zien. Er moest namelijk nog opgeruimd worden. Bijna iedereen bleef achter om hierbij te helpen, zodat ook het Coolermaster personeel bijtijds naar huis kon. De saamhorigheid die hier vanaf straalde was duidelijk voelbaar en alles was in no time opgeruimd en leek het na ongeveer een uurtje alsof de hele dag niet had plaats gevonden. Ik en mijn collega hielden ons gedurende deze opruim periode vooral bezig met het opruimen en opnieuw inpakken van de muizen en headsets, terwijl anderen bezig waren de vloer en meubelen op te ruimen.
Een korte periode voordat wij ons in het opruim gedrang mengden hadden we nog even een gesprek met “dat rare vrouwke dat er niet echt bij hoorde” (haar woorden) Dit gesprek was een van de weinige gesprekken waarbij ik mij een beetje op mijn plaats kon voelen, want hierbij merkte ik dat ik niet de enige was die zich een beetje een buitenbeentje voelde. Het gesprek ging dan ook niet over toetsenborden, maar over van alles en nog wat zoals bijvoorbeeld Coolermaster zelf, ComicCon, Anime’s en ook een beetje over de aanwezigen natuurlijk. Dankjewel Raar Vrouwke, door dit gesprek ben ik niet geheel met een gemixt gevoel naar huis gegaan  🙂

Nadat alles opgeruimd was maakten we onze weg naar de uitgang alwaar wij een goodie bag in ontvangst namen en begonnen te lopen in de richting van het station. Op dit moment kwam ik er weer eens achter dat mijn conditie te wensen overlaat en dat mijn voeten pijn begonnen te doen van het lopen en staan de hele dag. De trip naar het station heb ik ternauwernood overleefd en in de trein konden we gelukkig rustig zitten. Nadat ik Myk gedag heb gezegd op Station Tilburg vervolgde ik de weg terug naar huis, rond 23:00 kwam ik thuis aan en ben ik letterlijk omgevallen mijn bed in, vandaar dat dit artikel een paar daagjes op zich heeft laten wachten…

Al met al was de dag zeer geslaagd, hoewel dit niet geheel mijn scene was en ik hierdoor helaas moet concluderen dat dit waarschijnlijk de eerste en laatste keyboard meetup was waar ik persoonlijk heen ben gegaan. Dit soort dagen zijn echt gereserveerd voor de mensen die zelf bezig zijn met teotsenborden of hier in willen beginnen, mijn persoonlijke aandacht ligt toch meer op andere delen van de Modding wereld. Onderschat het echter niet, want deze mensen zijn wel degelijk een onderdeel van de Modding wereld, en derhalve maken ook zij geweldige kunst stukken die de computer wereld vooruit helpen!

Foto’s: *

Comment via Facebook

Geef een reactie