Dagrapport: MSI Fandag 2017

Wat veel mensen wellicht niet weten is waarom en wanneer Allerleidesign.nl eigenlijk is begonnen. Om mijn gevoel bij deze MSI Fandag geheel te begrijpen moet je ook weten hoe het idee van AllerleiDesign.nl is ontstaan. Dus ga ik je dat nu in deze paar korte regeltjes aan intro uitleggen 🙂
In maart 2016 was er ook een MSI Fandag waar ik met mijn neefjes naar toe ben geweest omdat het mij wel leuk leek om eens mee te maken. Die gehele dag heb ik het geweldig goed naar mijn zin gehad maar er was een ding dat mijn aandacht nog lange tijd erna bezig hield. De Yazi Venator class Star Destroyer gemaakt door Asphiax van www.ModWithMe.com. Dit was mijn eerste echte real life ervaring met Mods en doordat ik gewoon echt meer wilde weten ben ik erover gaan schrijven. Dat was het ontstaan van AllerleiDesign zoals jullie het nu kennen. Hierdoor ben ik MSI en Asphiax dan ook eeuwig dankbaar want het afgelopen jaar is een geweldige rit geweest, en het einde van de rit is wat mij betreft nog lang niet in beeld. Het gevoel dat ik nu nog steeds krijg elke keer dat ik terug denk aan die begin periode, kwam op deze MSI Fandag dus dubbel hard aan. Het zou EN een leuke dag worden, EN het gevoel van nostalgie raakte me op sommige momenten best wel hard, maar hoe dat ging kun je hieronder lezen.

Content: *

Een poosje terug kwamen de eerste vragen op de Facebook pagina van MSI al voorbij: “wanneer is de fandag dit jaar?” deze vragen sloot ik mij gewillig bij aan in de hoop een glimps op te vangen van de datum en locatie zodat ik al ruim van te voren kon zorgen dat ik erbij zou zijn. Toen eenmaal bekend gemaakt was wanneer was het dus enkel een kwestie van kaartjes kopen en gaan.
Dit ging niet zo makkelijk, de kaartjes verkoop was aanvankelijk nog een beetje glitchy maar dat was al snel verholpen. En dus was ik na korte tijd trotse eigenaar van 3 kaartjes. 🙂
De weken voor de daadwerkelijke Fandag vlogen voorbij en ik had al geheel in gedachten hoe ik er zou gaan komen, wie ik zou meenemen en wie ik er allemaal zou tegen kunnen komen. Helaas  werd het meeste van mijn plannen last minute alsnog omgegooid maar het is allemaal misschien zelfs wel beter afgelopen dan ik bedacht had.
Vlak voor de Fandag zelf bleek dat beide personen die mee zouden gaan helaas door omstandigheden niet mee konden (komt een volgende keer wel goed, maar jaloers dat ze waren toen ik ze delen vertelde HA!) Op Facebook waren al diverse berichten voorbij aan het komen van mensen die geen kaartjes hadden kunnen bemachtigen en tot mijn verbazing was een van die mensen onze eigen Ricardo! Dus stuurde ik hem een berichtje dat ik kaartjes over had en dat was snel geregeld, Ricardo zou ook komen 🙂

Ruim tevoren had ik al mijn reis geplanned en dus wist ik al dat het openbaar vervoer niet geheel zou gaan meewerken deze dag, hierom had ik geregeld dat ik afgezet zou gaan worden met de auto. De reis heen was deze keer dus gewoon relax zitten in de auto zonder me druk te maken over overstappen en dat soort idioterie.

9 5 2017 MSI001 300x225 - Dagrapport: MSI Fandag 2017De eerste persoon die ik tegenkwam bij de Fabrique was Ricardo, hem overhandigde ik zijn kaartje en vervolgens hebben we staan wachten tot we naar binnen konden om de dag echt te laten beginnen. Tijdens dit wachten heb ik staan genieten van het pand van de Fabrique, een oude fabriekshallen complex met vergane en verroestte pijpen her en der, een complex dat door de jaren geteisterd leek te zijn. Fans van het Steampunk genre zouden hier genoeg inspiratie kunnen opdoen.
Uiteraard waren de bekende gezichten ook aanwezig in de vorm van Alex Klein (AsnGaming.net) en Marco Hazendonk (TechTime.nl) ook al aanwezig en druk bezig met filmen en foto’s maken. Deze mensen had ik nu al redelijk wat keren voorbij zien komen op de diverse dagen sinds AllerleiDesign begonnen is dat ik mij al redelijk op mijn gemak voel rond hen een praatje was dus ook snel gemaakt.
De nervositeit die ik voelde verdween geheel toen ik een Panda zag die in een boom probeerde te klimmen (of hij stond een plasje te doen tegen die boom, ik weet het niet) en vanaf dat moment begon ik enkel te genieten van wat de dag me zou brengen.

9 5 2017 MSI002 - Dagrapport: MSI Fandag 2017

Zoals altijd bleef ik bij de opening van de deuren achter, wachtend op de parkeerplaats tot de meesten binnen waren, maar toen we uiteindelijk niemand meer zagen staan zijn we maar richting de deuren gelopen. Hier kregen we een polsbandje en konden we naar binnen doorlopen. De polsbandjes waren kleur gecodeerd en gaven hiermee direct aan in welke groep we behoorden met betrekking op het lasergamen en later ook de kennisquiz. Zodra we uitgevonden hadden waneer we mochten lasergamen, dit was de enige activiteit waarbij een schema aangehouden werd, liepen we de centrale hal in. Daar zagen we iets dat we heel hard nodig hadden: Koffie! nadat we een bakje koffie in handen hadden zijn we een beetje door de centrale hal gaan zwerven en hebben we een klein beetje de andere hallen ingekeken. Echter zou de opening in de centrale hal zijn dus bleven we hier rondhangen.
De opening was zoals te verwachten is, een opsomming van de diverse partijen die hebben geholpen deze dag te realiseren, met als grotere namen Alternate.nl en Linksys, maar ook tal van andere namen werden genoemd wat aantoont hoeveel moeite het team van MSI gedaan had om de dag voor ons te verzorgen. Een van de slides die het meeste impact had was echter de Slide waarop met grote rode letters geschreven stond: SOLD OUT. Alle kaartjes waren dus uitverkocht, later hoorde ik dat dit mede kwam door een oproep die een streamer genaamd Yarasky had gedaan naar zijn viewers publiek. Om eerlijk te zijn heb ik zelfs nu nog geen idee wie het is en wat hij precies doet, maar goed..
Tijdens deze openings ceremonie verliep alles zeer geordend en was iedereen nog redelijk rustig aan het wakker worden, tot het onvermijdelijke gegooi van goodies, toen brak letterlijk het geraas en gefeest los, zodra de eerste goodies over de hoofden gesmeten werden zag je de handen de lucht in gaan en het geschreeuw golfde over je heen. Hierna begon het pandemonium waarbij iedereen op zoek ging naar wat hij of zij als eerste zou gaan doen, een wirwar van mensen rende door de centrale hal en wij hadden het geluk dat Ricardo en Ikzelf nog best groot van gestalte zijn anders hadden we wellicht onder de voet gelopen geweest (wij bleven namelijk gewoon stil staan)

De layout van de Fabrique bleek geweldig, opgedeeld in diverse hallen en ruimtes waarbij in elke hal wel iets anders te doen was, leende deze venue zich perfect voor een dag als deze. Ten opzichte van vorig jaar in de Voltage waarbij een enkele ruimte gebruikt werd voor het grootste deel van de activiteiten viel het me op hoe veel meer organisatie en schijnbare rust er gecreëerd werd enkel door muren die de activiteiten van elkaar scheidden.

Na een korte rondwandeling langs diverse hallen om te zien wat er precies allemaal te vinden was kwamen we uit in een van de grotere hallen waar onder andere de VR en de VRisb VRee waren. Hoewel ik me met beiden niet geheel bezig gehouden heb, is het toch altijd weer leuk om mensen dingen te zien doen met zo’n helm op, eerlijk, als je nog nooit iemand hebt zien schieten op virtuele zombies, het is een aanrader je lacht je helemaal de rondte in 🙂
In deze hal vond ik wel het eerste dat mijn aandacht vasthield: StringPad.

9 5 2017 MSI015 225x300 - Dagrapport: MSI Fandag 2017Stringpad is op eerste zicht een simpel uitziende headset, echter zijn de oorschelpen voorzien van een tweede stel oorschelpen die blijkbaar achter je oren komen. Klinkt vreemd en simpel toch? Het is vele malen meer, waar de jongere generaties niet echt zullen weten hoe het voelt om voor een podium te staan waarop een band live muziek speelt, hoe het voelt om muziek echt tot in je botten te voelen en je bijna verplicht word om mee te deinzen op de muziek, zullen de “ouderen” dit gevoel maar al te goed kennen. Sommigen zullen dit gevoel zelfs beschrijven als het grootste gemis in digitale muziek. Met StringPad haal je dit gevoel terug. De demo opstelling die ze hadden staan bestond uit 3 delen, een niet werkend prototype waarbij je kan zien hoe het eruit komt te zien, een werkend prototype waarop je Battlefield 1 kon spelen, en een prototype waarop je kon luisteren naar een muziek stuk. Ik ging luisteren naar het muziekstuk, en hoewel ik het zal proberen ik zal nooit 100% kunnen beschrijven wat er door me heen ging. Het muziek stuk bouwde langzaam op met een snare drum die doorgalmde, dit geluid hoorde je zeer goed maar wat me vooral verraste was dat je het geluid ook voelde.. toen de zwaardere muziekinstrumenten erbij kwamen begon de Stringpad zijn ware kracht te laten voelen door elk instrument individueel te laten vibreren wat voor het gevoel zorgde dat ik echt voor dat podium stond en de geluidsgolven door mijn hoofd heen denderden. Naarmate de muziek doorliep deed ik mijn ogen dicht en waande me daadwerkelijk voor dat podium en het enige dat nog ontbrak waren de geuren van bier en het gedram van de menigte om me heen, maar ik was daar echt..
StringPad is zoveel meer dan ik hier kan omschrijven en ik raad je dan ook aan om eens een kijkje op hun website te nemen, of direct door te gaan naar hun kickstarter campagne. Gezien zij nu nog in de ontwikkelings- fase zitten hebben zij hulp nodig met de vervolg stappen, hulp die het zeer zeker waard is om dit geweldige product op de markt te krijgen.

Na nog een poosje rondgewandeld en ja ook gerookt te hebben (wel buiten uiteraard) was het tijd voor de eerste goodiehunt, hierbij werden wederom diverse dingen door de lucht gesmeten voor eenieder die lang genoeg of snel genoeg was. Helaas zie je bij dit soort dingen altijd de lelijke kant van dit soort dagen, de hebzucht. Door deze hebzucht werd er op gegeven moment bijna een ongeluk veroorzaakt wat de festiviteiten zeer zeker een donkere domper op had kunnen leveren. In de centrale hal is een trap waarop ook mensen stonden, hier werden ook goodies heen gegooid die gretig in ontvangst genomen werden, maar wat het nodige duwen en springen veroorzaakte. Je kan je voorstellen dat duwen, trekken en springen op een trap nou niet echt een heel goed idee is. Ik sprak hier met Ricardo af dat als ik de gaming chair zou winnen dat hij hem dan zou krijgen, gezien ik al een gaming chair heb en hij er dus meer aan zou hebben dan ik, was dit een easy deal.

Na deze goodiehunt liepen we een andere hal in, een hal waarin volop games gespeeld werden en ook heren bezig waren met overclocken. Ikzelf was meer op zoek naar CaseMods want daar ligt mijn eigen interesse nou eenmaal. Hier hebben we een poosje staan praten met diverse aanwezigen over wat zij nou vonden van alles en om eerlijk te zijn kan ik me nou niet direct herinneren of ik er moeite mee had om een praatje te maken zoals ik normaal had.
In deze hal zag ik Koen rondlopen en doordat ik eigenlijk hem al had moeten mailen voor een nog te komen vervolgstap voor AllerleiDesign.nl (Teaser; het gaat over een nieuwe vorm van reviewen en daarvoor had ik een GPU nodig, MSI stond boven aan mijn zeer korte lijstje) besloot ik gewoon rechtstreeks op hem af te stappen voor een praatje.
Het blijft voor mij een vreemd gevoel dat ik eigenlijk al direct herkend word zonder dat ik mij voorstel en dat gevoel is enkel vreemder als het gaat om een persoon als Koen. Tot nu toe heb ik nooit echt een gesprek gehad met Koen en hoewel we elkaar wel al vaker gezien hebben was ik toch plezierig verrast dat hij mij herkende. We hebben een aardig poosje gepraat over wat ik van plan was en over de Fandag zelf, ik hoorde in dit gesprek ook dat Koen helaas bij MSI gaat vertrekken. Tijdens dit gesprek leek Koen af en toe net op een lagere school leraar die de leerlingen op het schoolplein in de gaten hield, af en toe gaf hij ook aan diverse mensen aan dat eten en drinken alleen in de centrale hal mocht, en zijn ogen bleven continu over de zittende en rondwandelende bezoekers heen gaan. Op gegeven moment kwam het gesprek op de verschillende Goodies die MSI heeft en kwamen we bij een Case waarin 2 mooi uitziende draken stonden, een van die draken bleek dus een tot nu toe in europa nog niet verkrijgbare goodie te zijn die ze vandaag dus het publiek in zouden gooien. Ik maakte direct kenbaar dat ik die dus best wel zou willen vangen maar uiteraard zou het oneerlijk zijn als ik hem op andere wijze zou krijgen dan hem te vangen tijdens de GoodieHunt.
Koen mocht ik je na deze dag niet meer zien, mijn dank voor je inzet aan de zijde van MSI, en mijn persoonlijke dank voor het feit dat je, zelfs zonder het zo rechtuit te zeggen, elke keer je best deed om mij me op mijn gemak te laten voelen op de diverse blogger gatherings en fandagen waarbij ik aanwezig mocht zijn, Succes in je volgende stappen, moge die stappen je leidden naar waar je wilt komen.
Na een poosje met Koen gepraat te hebben kwamen er plots bekenden deze hal binnen, je zou kunnen zeggen dat ze de vijand waren vandaag die kwam spioneren hoe MSI het deed, maar dit soort vijandelijkheid is enkel in gedachten. Zodra de deur achter je dicht gaat op het werk, horen dat soort gedachten dan ook weg te zijn. Deze twee bekenden waren niemand minder dan Jerry Driessen van CoolerMaster en dat rare vrouwke dat ik tijdens de CoolerMaster Keyboard meetup ben tegen gekomen. Een leuk gesprek volgde uiteraard weer, maar ze waarschuwden elkaar wel direct dat ze moesten uitkijken met wat ze zeiden gezien ik kennelijk alles zou onthouden 😀

Ik ging weer even roken en Ricardo was rond gaan lopen, voor het tijd was om te gaan lasergamen.
Toen ik na het roken weer door de hallen wandelde zag ik ineens dat het al tijd was voor onze groep om te gaan lasergamen en dus liep ik langzaam aan naar de trap die we op moesten om daar uit te komen. Terwijl ik over de balustrade liep zag ik beneden mij Koen weer en na wat succes gewenst te hebben liep ik rustig door tot ik Ricardo ineens in een semi-spurt richting de trap zag lopen. Dus besloot ik even te wachten bij de deur tot Ricardo me ingehaald had terwijl de rest doorliep. Toen kwamen we uit in een donkerder gedeelte van de Fabrique waar we even moesten zoeken waar we moesten zijn. Uiteindelijk kwamen we uit in een klein kamertje waar de rest van de groep al aan het kijken was naar een video uitleg met veiligheids regels voor gedurende het lasergamen.
Op zich was het lasergamen geweldig, 3 verdiepingen met diverse schuil en verstop plaatsen en her en der ook plaatsen voor een hinderlaag zorgden voor een zeer vermakelijk kat en muis spel. Vooral het gezicht en de schreeuw van de persoon die ik vanuit een verstop plaats neer schoot was iets dat me het beste bij staat. Stel je voor: op een afstand van 20 centimeter stond ik van hem af toen ik hem neerschoot en hij zag me pas toen ik probeerde zo onheilspellend te lachen als ik kon 😀

Na het lasergamen was het tijd voor de tweede en laatste officiële Goodiehunt van de dag, iedereen verzamelde zich weer in de centrale hal en het eerste wat er door de microfoon galmde was een waarschuwing voor diegenen die op de beruchte Trap stonden: Niet duwen, springen en trekken als er iets die richting op gegooid word!
Bij deze GoodieHunt stak Ricardo ineens zijn hand omhoog, en hoewel wij helemaal achteraan stonden, plukte hij zowaar een geweldige goodie uit de lucht. Kun je je voorstellen hoe hard Koen gegooid moet hebben om Ricardo zijn arm geheel te laten strekken om die goodie te pakken te krijgen terwijl we al achteraan stonden? Ricardo is niet een van de kleinsten qua lengte en dan nog een gestrekte arm erbij kom je toch aardig hoog, dan nog de afstand erbij.. Well Done Koen, Well Done!

9 5 2017 MSI048 1024x768 - Dagrapport: MSI Fandag 2017

Even na de Goodiehunt stonden we buiten en zagen we al diverse mensen vertrekken met hun handen en een MSI Tas vol met Goodies, ook dit is iets dat ik wellicht nooit zal begrijpen, maar ieder heeft zijn eigen redenen om naar een Fandag als deze te komen blijkbaar.

Tussendoor waren Femke en Tenzin ook aangekomen en hadden we ook Pim van der Linde al gesproken, je kan je niet voorstellen hoe klein deze wereld van computer enthousiastelingen eigenlijk blijkt te zijn naarmate je je er meer en meer in verdiept. En naarmate ik meer van dit soort dagen bezoek begin ik mij dusdanig op mijn plaats te voelen dat ik bijna niet meer nerveus word om zulke mensen aan te spreken.

Het einde van de dag naderde en deze keer was het iets anders vorig jaar, er waren vandaag namelijk diverse competities gaande geweest voor high-scores en snelste tijden etc waarbij je diverse prijzen kon winnen. De winnaars van deze Competities werden nu ontvangen op het podium waarbij zij hun prijzen in ontvangst namen. Tevens werden we nu allemaal opgedeeld naar groepskleur en naam en werden er stemkastjes uitgedeeld aan de aanwezigen. Deze zouden gebruikt worden voor de kennis quiz waarbij wat zeer mooie prijzen te winnen vielen. Hier kwam een stukje marketing tevoorschijn verpakt in een vermakelijke manier, de proefvragen voor de kennisquiz. Door middel van vragen zoals geslacht, leeftijd en woonlocatie te vermommen als proef vragen kon MSI namelijk heel makkelijk de demografie van de dag in kaart brengen en gegevens vergaren voor een algemene bereiks conversie berekening van de dag, handig gedaan MSI 🙂
De Kennisquiz zelf bestond uit 20 multiple choice vragen over de diverse MSI producten, en hoewel de antwoorden tot deze vragen de gehele dag overal te vinden waren, bleken ze toch best pittig te zijn. Diverse vragen werden door de meerderheid fout beantwoord, maar het proces op zich was zeer mooi georganiseerd, de achterliggende gedachte van het verspreiden van de kennis over de MSI producten door middel van een spelletje (en de twee heren in de zeer strak uitziende pakken met rode vlinderdasjes die uitleg leverden bij elke vraag) bleek zeer succesvol.
Nadat alle 20 vragen beantwoord waren bleek het team waar Ricardo en Ik deel van waren als 4e geeindigt te zijn. Helaas liepen we hierdoor dus de kans op die mooie lego lucky mis.
En toen kwam het moment waarop mijn hart een sprong maakte en ik een schreeuw uitte. Er waren meerdere mogelijkheden tot winnen in de Kennisquiz, als groep, maar ook als individu, degene die het snelste de meeste juiste antwoorden gaf kreeg de hoofdprijs van de dag, tot mijn eerlijke grote verbazing bleek ikzelf deze winnaar te zijn. Met als enige 19 vragen goed beantwoord (sorry Ricardo, ik weet het, ik weet het…) maakt mijn tijd niet heel veel meer uit en mocht ik dus de prijs in ontvangst nemen. Terwijl ik mijn weg naar het Podium vond hoorde ik Ricardo nog roepen “DE STOEL” (kijk maar naar MSI’s live video op Facebook dan hoor je hem overal boven uit) Toen werd de directeur Mr. Chen er ook nog bij geroepen en deze heer overhandigde mij mijn prijs, een MSI GS60 6QD Notebook! (meer hierover lees je later op deze site, ik beloof het) Het schudden van de hand van Mr. Chen was op zich staand ook al een mooie prijs want hoevaak ontmoet je nou de directeur van MSI? Ik kreeg van iedereen op het podium de hand te schudden en felicitaties erbij en kreeg hier ook te horen eind van de dag even te blijven hangen om de verpakking van de Notebook te krijgen.
Nadat ik de Notebook in handen had ben ik helemaal achteraan gaan staan, me nog steeds afvragend hoe en wat er nou eigenlijk gebeurd was, maar vastbesloten die doos niet meer los te laten.

9 5 2017 MSI047 1024x768 - Dagrapport: MSI Fandag 2017

Het einde van de dag verliep zoals ik gewend was, de hele meute die langzaam schuifelend naar de uitgang vertrok om zo snel mogelijk hun goodiebags in ontvangst te nemen en voldaan naar huis te gaan. Ricardo en Ik bleven nog even achter om de verpakking voor mijn Notebook in ontvangst te nemen, dus de gehele centrale hal liep langzaam aan leeg. Toen we hoorden dat de GoodieBags op waren, waren we een beetje teleurgesteld maar goed de dag op zich was de beste goodie die we maar konden krijgen en de Notebook in mijn handen was een zeer mooie bonus!

Ricardo heeft mij met de auto af gezet op station Maarssen waar mijn reis naar huis begon, normaal zou deze reis maar een uurtje duren, maar de NS besloot mij tegen te werken met diverse werkzaamheden. Op station Maarsen begon het, er waren bussen in plaats van treinen naar Utrecht centraal, wel geweldig om te zien was het feit dat er zoveel mensen stonden met een grote MSI tas en de gehele bus dan ook vol zat met MSI fans! Op Utrecht centraal zag je de diverse fans alle kanten opstuiven om hun weg nar huis te vervolgen en ikzelf stapte door naar mijn trein die enkele minuten later zou vertrekken. Deze enkele minuten werden uiteindelijk 2 uur en alsnog zou die trein voorlopig nergens naartoe gaan ten gevolge van een defecte goederentrein in de richting die ik op moest. De andere kant op bleek ook iets gebeurd te zijn want daar reden ook geen treinen. Behulpzame medereizigers meldden dat we dan maar via Schiphol moesten reizen, dus stapte ik met een hele groep door naar dat platform waar die trein zou vertrekken, uiteraard weer net te laat. Uiteindelijk toch met de trein op Schiphol aangekomen liep ik door de hal heen en hoorde ik ineens achter me “hey! jij was diegene die de laptop net gewonnen heeft!” ik draaide me om en zag daar een klein mannetje met een grote MSI tas staan, met wat over en weer geknik en felicitaties ging ik met de roltrap naar beneden naar de trein naar Rotterdam. Toch geweldig om te zien hoe klein de wereld eigenlijk is, in kaart gebracht door die zeer herkenbare tassen op een dag als deze. Op station Rotterdam moest ik overstappen in een trein naar Rotterdam Zuid alwaar ik weer met een bus in plaats van een trein verder naar Dordrecht kon reizen. In Dordrecht aangekomen ben ik op weg naar huis weer even langs de Smulhoek gelopen voor hun heerlijke Pistache Milkshake als einde van de dag. Al met al heeft de reis naar huis me totaal bijna 6 uur gekost.

Hoewel het einde van de dag niet helemaal vlekkeloos voor mijzelf is verlopen, is het wel een dag die me nog lang bij zal blijven, ik heb het geweldig goed naar mijn zin gehad en de gevoelens die ik aan het begin had, anticipatie en nostalgie, neem ik met me mee naar de volgende MSI Fandag. Wat ik me wel afvraag nu, is hoeveel van het publiek MSI deze maal geïnspireerd heeft zoals het mij vorig jaar inspireerde..
MSI dank je, voor een dag om niet te vergeten.

Foto’s: *

Links: *

MSI Website
MSI Facebook
ModWithMe Website
ModWithMe Facebook
De Fabrique Website
De Fabrique Facebook
StringPad Website
StringPad Facebook
StringPad Kickstarter
ASNGaming Website
ASNGaming Facebook
Techtime Website
Techtime Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie