Dark Matter: a worldchamp in the making?

In een eerder artikel heb ik geschreven over de Coolermaster Casemod world series 2016, in dat artikel heb ik gezegd dat ik een update zou geven op het moment dat ik een mooie mod voorbij zag komen. Bij deze zal ik dat dus dan ook doen, want ik volg deze scratch build al een poosje en het ziet ernaar uit dat dit de winnaar wel eens zou kunnen worden, uiteraard is dit mijn mening en ik zit niet in de jury, maar goed.. De scratch mod die ik al een tijdje volg is: “Dark Matter”, en word gemaakt door EnviousMods.

Bij een scratch mod denkt bijna iedereen tegenwoordig al gauw aan een computer case die totaal niet meer op een computer case lijkt, denk bijvoorbeeld aan de Yazi van Asphiax, de Tri-max van Mike Petereyns, en ja, zelfs de Rinzler van F.A.T. Het mooie van “Dark Matter” is dat de uiteindelijke case nog steeds lijkt op een computer case maar toch geheel van de grond op is opgebouwd waardoor het dus ook in de categorie “scratch mod” valt.

Op de eerste pagina van zijn worklog verteld EnviousMods een beetje over zichzelf, hoe hij door een hersentrauma is achtergebleven met epilepsie en een brein dat niet meer werkt zoals het hoort. Wellicht werkt zijn brein niet meer zoals het hoort volgens de wetenschap, maar als ik naar zijn builds kijk zie ik enkel een perfect brein aan het werk. In mijn mening is hij niet zielig dat hem dit is overkomen en dat zijn hersenen nu niet goed meer zouden werken, lekker belangrijk. Ik persoonlijk zou hem pas zielig vinden op het moment dat hij zijn leven er door laat leiden, erbij neer gaat zitten en het aanvaard als hetgeen dat zijn leven beheerst, echter maakt het EnviousMods juist sterker, en gebruikt hij het gebeurde in al dat hij doet en eert hij het Engelse gezegde: “what doesn’t kill you, makes you stronger”.

Envious Mods overspoelt het coolermaster forum met updates en laat hierdoor een van de meest uitgebreide buildlogs zien die ik tot nu toe ben tegen gekomen. Foto’s van elke stapje hoe klein of groot ook worden geplaatst en hierdoor krijg je echt het gevoel alsof je erbij bent terwijl de “Dark Matter” geboren word. Doordat elke stapje in het buildlog word geplaatst zie je ook dat het niet altijd soepel gaat tijdens het bouwen, zo zie je bijvoorbeeld het testen van delen in verschillende kleuren en dat Envious mods erachter komt dat het onderdeel dat hij net geprint had niet voldoende groot en sterk was.. Al met al is zijn worklog een waar genot om bij te houden, niet enkel succes verhaal maar een echte worklog met ups en downs, een inspiratie voor nieuwe modders. Het is dan ook geen wonder dat zijn worklog het meest bekeken is van de vele builds (scratch en case mods) op het forum.

De “Dark Matter” scratch build lijkt zoveel op een “gewone” computer case dat het me niets zal verbazen dat case fabrikanten zijn ideeën nemen en er een standaard case van maken die in winkels verkocht gaat worden. Dit is tevens een reden waarom ik denk dat deze case wel eens als de winnaar uit deze competitie tevoorschijn kan komen, het is een case die iedereen zou willen hebben en daadwerkelijk ook kan gebruiken. Je hebt geen kamer nodig speciaal om deze case in kwijt te kunnen, je kan hem gewoon op of onder je bureau kwijt, hoewel er onder zonde zou zijn van al het moois dat deze case te bieden heeft.

Ik ben expres niet op de details van de build ingegaan want sommige dingen zijn gewoon niet te beschrijven met woorden, daarom is dit artikel ook iets korter dan ik normaal plaats, maar hebben we wel genoeg foto’s om naar te kijken!

Comment via Facebook

Een gedachte over “Dark Matter: a worldchamp in the making?”

Geef een reactie