Eismachine II by Lia Schornsteiner

12feb - door Karel Otten - 0 - Over Bjpc Computer design Custom Builds

Computer Modding is de kunst om een computer zo om te bouwen dat hij geheel naar jouw eigen smaak is. Veel Modders maken de meest waanzinnige creaties die visueel gewoon geweldig zijn. Andere Modders passen onderdelen zover aan dat de functie ervan vele malen verbeterd word. En dan is er nog een derde groep Modders, degenen die hun Mods gebruiken om een verhaal te vertellen.
Dit artikel gaat over Eismachine II gemaakt door Lia Schornsteiner.

Content: *

Het mag geen geheim zijn dat de naam Puwalski tegenwoordig aardig begint te groeien in de Modders wereld na het overweldigende succes van de Eismachine. Diegenen die Bernd zijn Facebook volgen kennen de naam Lia echter ook al een beetje..
Lia is het Meesterbrein achter de Eismachine II en zij heeft door de Modding kunsten van haar vader te gebruiken een PC Mod weten te maken die een avontuurlijk verhaal verteld.

Modders die een verhaal vertellen met hun Mods zijn niet nieuw, er zijn vele grote en kleine namen in de Modding wereld die dit doen, een van de grotere namen is Ali Abbas die met elk van zijn Mods een verhaal vertelt. Lia is echter nog een stap verder gegaan en heeft een compleet verhaal in een computer gemaakt en en het zal me niets verbazen als het verhaal dat zij verteld heeft de wereld over zal gaan.

De Mod op zich is geen strakke perfecte computer geworden, maar dat was het doel ook niet. Het verhaal gaat over schatzoeken in antarctica en zoals we weten is schatzoeken nou eenmaal geen schoon karweitje.. Piraten en wilde beesten maken er altijd wel een zooitje van. Dit verhaal is geheel uitgebeeld in playmobile figuren die op diverse plekken in de case hun opwachting maken alwaar zij verschillende dingen doen waardoor het verhaal duidelijk word.
In deze Mod zijn 2 radiatoren op de buitenzijde aangebracht om ruimte aan de binnenzijde te maken, en de overige zijdes zijn redelijk normaal gehouden. Dit alles met het oog op vriendjes en vriendinnetjes die allemaal ongetwijfeld bij deze geweldig uitziende computer willen komen kijken. Ongetwijfeld zal er ook wel het nodige “kijken doe je met je ogen” worden geroepen. Het verhaal is te bekijken door het enorme venster en ook door het kleinere venster aan de voorzijde.

Het warrige van de wit gesleevde kabels samen met de niet zo strakke water coolings buizen zorgt echt voor een gevoel van ruige winterse natuur. De sneeuw en ijs schotsen waarop de diverse karakters zijn gepositioneerd heeft een dermate hoog detail gehalte dat je het er bijna koud van zou krijgen. Alleen die slang snap ik nog steeds niet helemaal 🙂

the snake normally could not survive in this landscape, but Lia really wanted it- so it got thermo gear, with fur neck, to not freeze to the ground, haha

Persoonlijk vind ik dit een geweldige Mod, niet alleen vanwege de details en het verhaal, maar ook wegens het feit dat je door een Mod als deze precies kan zien wat een Hobby kan betekenen voor de hele familie, niet alleen voor de Hobbyist. Mod On Lia!!

Foto’s: *

 

Comment via Facebook

Geef een reactie