HyperCube – Intel NUC modding 2016

Een paar maanden geleden is de Intel NUC Modding contest 2016 van start gegaan en we hebben al wat foto’s tussendoor voorbij zien komen op Social Media van de modders. Dit artikel gaat over de HyperCube, de waanzinnig uitziende creatie van Mike Petereyns.

We kennen Mike Petereyns natuurlijk van een tal van mooie creaties. Wellicht zijn meest bekende werk “Tri-Max” is een all-in-one computer met best wel grote afmetingen hoewel deze nog wel geschikt was voor Lan-party’s door het totaal gewicht laag te houden.

De creatie die Mike Petereyns heeft gemaakt voor deze competitie heeft hij genaamd: “Hypercube”

In de meetkunde is een hyperkubus een n-dimensionale analogon van een vierkant (n = 2) en een kubus (n = 3). Een hyperkubus is een gesloten, compact en convex ruimtelijk figuur, waarvan het 1-skelet uit collecties van tegenover elkaar liggende parallellelijnstukken bestaat. Deze lijnstukken zijn gelegen in elk van de dimensies van de ruimte die de hyperkubus inneemt. Alle hoeken tussen deze lijnstukken zijn ten opzichte van elkaar altijd recht. Een punt is een hyperkubus waarbij n gelijk is aan 0. Zo kennen we ook de lijn (n = 1), het vierkant (n = 2) en de kubus (n = 3). Indien n het getal 4 voorstelt, wordt de hyperkubus Tesseract genoemd.

Deze bovenstaande quote is de omschrijving van een Hypercube volgens Wikipedia. De omschrijving in mijn woorden is: Het is een kubus in een kubus in een kubus in een kubus blablabla het is gewoon een verrekt mooie Mod 🙂

Mike heeft met deze Hypercube de Intel Nuc vergroot naar een afmeting van 30x30cm. De Nuc is nu voorzien van watercooling, en diverse mooie details om de Mod af te maken.
De zijden van de Mod zijn voorzien van de diverse logo’s van de fabrikanten wiens hardware gebruikt is voor deze build zoals: G.Skill en Intel Nuc. Voor mij persoonlijk hadden deze logo’s iets subtieler gemogen, maar de sponsoren willen natuurlijk ook wat en de logo’s vallen niet geheel uit de toon in deze Mod.

De Intel Nuc zelf is voorzien van een mooie witte kleur, wat opzich de Nuc al een heel stuk plezieriger voor het oog maakt. Een witte Nuc zal denk ik bij vele thuisgebruikers meer in de smaak vallen dan de grijs met zwarte kleuren die dit kleine monstertje normaal heeft.
Naast de kleur wijziging is de Nuc voorzien van watercooling waarvan de buizen via de top naar buiten worden geleid naar de pomp en radiator in de bodem van de Hypercube. Het reservoir is net boven de Nuc zelf geplaatst. Het is deze watercooling setup waarvoor deze Mod dus een grotere afmeting heeft gekregen.

De binnenzijden zijn gemaakt uit Blauwe Acryl platen waarin de uitsnijdingen een 2d versie van een Hypercube laten zien. Door dit in acryl te doen kleuren de platen enigzins mee met de RGB LED verlichting van de Mod wat het een samenhangend geheel maakt.

Een van de eerste dingen die mij opviel aan deze mod is dat deze zo enorm groot lijkt. De mod zelf is maar 30x30cm in totaal maar door de foto’s lijkt de mod vele malen groter. Dit heb ik ook bij Mike aangegeven en wellicht zien we binnenkort op pc-customs.be andere foto’s waarop de mod meer in het juiste perspectief gezet word. Naar mijn mening is de grote kracht van de Nuc juist dat deze zoveel kracht bezit terwijl hij juist nog zo klein is qua formaat. Met deze mod lijkt Mike dus af te doen aan de uiterlijke kracht van de Nuc, maar zoals ik al zei, dit ligt puur aan het perspectief van de foto’s.

Sprekend over foto’s:

Comment via Facebook

Geef een reactie