IKONiK by Envious Mods

In een tijdperk waarin veel mensen het toevoegen van RGB verlichting al als een volledige Mod op zich zien, is het voor mijn oogjes een genot om weer eens een Mod te zien waarbij juist de strakke look tevoorschijn komt. Geen regenbogen van licht, geen superfel gekleurde watercoolings loops, maar gewoon een zeer mooie geweldige kast die je graag op je bureau ziet staan.
Dit artikel gaat over IKONiK gemaakt door Envious Mods.

Content: *

Het kiezen van een naam voor je CaseMod is een lastige keuze, de naam behoort je Mod perfect te omschrijven en toegevoegde waarde aan de Mod te geven. Zodra je dan je Mod een naam geeft als IKONiK, dan moet de Mod toch wel aan bepaalde kwaliteit voldoen. Gelukkig is Envious Mods een van de Modders aan wie ik zo’n naam wel zou toevertrouwen. De Mod op zich ziet er een beetje gewoontjes uit op eerste zicht, maar naarmate je er meer naar kijkt en de diverse dingen bekijkt die erin en op zitten, zie je al snel waarom deze naam zo mooi past bij deze Mod.

Zwart en Chroom zal waarschijnlijk altijd een van mijn meest favoriete kleurencombinaties blijven, deze combinatie straalt naar mijn mening de meeste klassieke waardigheid uit, zonder dat het overweldigende gevoel van brute kracht verloren gaat. Het gebruik van diverse zwart tinten met witte afwerking zorgt ervoor dat geen enkel stukje van deze Mod saai word zonder het onderlinge verband te verliezen. De balans tussen het Zwart en het Chroom zorgt er tevens voor dat je aandacht word getrokken naar bepaalde delen zonder dat het afleidend is.

De IKONiK heeft als basis case de alom bekende Dark Base 900 Pro van BeQuiet, Envious Mods had geen betere keuze kunnen maken naar mijn mening. De Dark Base geeft de Modder naast alle modulaire veelzijdigheid, ook nog eens een zeer geweldige ruimte om in te bouwen. Dit en het feit dat de BeQuiet Dark productlijn zich gewoon uitstekend leent voor een thema als deze zorgt ervoor dat ik Envious Mods en BeQuiet applaudeer voor deze geweldige samenwerking.  Hoewel er naar mijn mening niet heel veel veranderd hoeft te worden om de BeQuiet producten in deze build te verwerken, zijn er toch aardig wat dingen gebeurd.
De voeding is weggestopt achter een PSU shroud waardoor het grootste deel van de voeding niet te zien is. In deze shroud is echter wel een klein venstertje open gelaten waardoor de naam van de voeding nog geheel in zicht blijft. Dit zal ongetwijfeld gedaan zijn om de sponsoren tevreden te houden, maar ik vind het nog gewoon zeer netjes gedaan en wel degelijk een meerwaarde in deze Mod hebben. Het breekt de PSU shroud namelijk zeer netjes op zodat het niet zoals bij veel builds een enkel vlak blijft.
Overigens moet ik hier Envious Mods een zeer groot compliment geven, het is best lastig om je sponsoren tevreden te houden door hun merknamen te verwerken in een Mod. Veel Modders plaatsen de namen op een groot vlak en werken ze weg in de Mod zelf. Envious Mods kiest er veelal voor om de namen juist in de Mod te houden, dit heeft meerdere voordelen. De sponsors merknamen zijn zichtbaar op hun producten die in de Mod verwerkt zijn. Het geheel van de CaseMod blijft intact, er zijn geen storende factoren zoals een reclame zuil bijvoorbeeld. En wellicht het grootste voordeel, op deze manier lijkt de Mod op een computer die je graag op je bureau hebt staan, zelfs al ben je geen fan van een bepaald merk dat erin zit. Zeer netjes Envious Mods, Zeer netjes.

IKONiK is het soort Mod waarvan het thema valt in de klassieke stijlen, elegant, minimalistisch en toch met een moderne look en feel. Het zal me dan ook niet verbazen dat deze Mod door velen bestempeld zal worden als geweldig. Echter zijn de individuele delen van de Mod juist niet elegant, minimaal of modern..
De custom loop is een robuuste verzameling van chromen buizen die de hele Case doorkruisen, de dichte zijde lijkt op een industriele computer die het juist moet hebben van stevigheid, en de hardware in de case lijkt geselecteerd te zijn op het blokkerige uiterlijk.
Het is juist de schoonheid in deze Mod dat alle ruwe delen samen zo’n genot voor het oog zijn geworden. Alle individuele delen in deze IKONiK vormen samen een waar neo-klassiek schouwspel waar ik mijn ogen lange tijd niet vanaf heb kunnen houden.

De case is opgebouwd in een “inverted” manier waardoor je de case inkijkt vanaf de rechter zijde, in plaats van zoals normaal vanaf links. Dit heeft als mooie gevolg dat onder andere de EVGA Powerlink nu correct lijkt te liggen doordat de naam niet op zijn kop staat. Deze Powerlink is overigens een leuk hulpje om de case in zijn geheel strak te houden door de kabels naar de grafische kaart uit het zicht te houden.

Een poos terug heb ik al eens een artikel geschreven over een CaseMod van Envious Mods, namelijk “Dark Matter“. Het op dat artikel volgende jaar heb ik Envious Mods gevolgd om te zien of mijn voorspelling in dat artikel uit zou komen. Wellicht is hij dat jaar niet eerste geworden in die competitie, maar Envious Mods is wel zeker gegroeid. Dit is zeer duidelijk te zien in zijn Mods, en de manier waarop hij zich vestigd in de Modders wereld. Ik kan haast niet wachten op wat hij nu weer zal bouwen..

foto’s: *

Links: *

BeQuiet – Website
BeQuiet – Facebook
BeQuiet – Dark Base 900 Pro page
BeQuiet – Review

Envious Mods – Facebook
Envious Mods – Website

 

 

Comment via Facebook

Een gedachte over “IKONiK by Envious Mods”

Geef een reactie