Infinity by PC Schmiede

De tijd dat computers van die grote beige blokken waren die je het liefst zou verstoppen in je kelder is gelukkig voorbij. Computers tegenwoordig beginnen al vanuit de winkel meer en meer op kunststukken te lijken die echt in je interieur passen. De Modders gooien hier nog een paar scheppen bovenop zoals ze altijd gedaan hebben. Deze “Infinity” gemaakt door de PC Schmiede, geeft er zijn eigen draai aan door naast de kleuren en interne onderdelen ook de buitenkant een zeer moderne look te geven.
Dit artikel gaat over “Infinity” door PC Schmiede.

Content: *

Het eerste dat je echt zal opvallen als je naar deze Mod kijkt is de vorm van de case, deze vorm wijkt af van de standaard rechthoekige boxen door de schuine zijde op de voorkant. Door deze schuine zijde ziet deze kast er heel anders uit zonder dat je het gevoel van een computer case kwijt raakt.
De voor zijde word gesierd door een in blokken patroon uitgelegd zwart grijs. Het zwarte deel laat de aansluitingen zoals usb en power zien, afgemaakt met het PC Schmiede logo. Het grijze gedeelte laat de naam “Infinity” zien met erboven in felgroene letters de namen/logo’s van de sponsoren.
Als je alleen de voorzijde zou zien zou deze je doen denken aan een sport wagen zo strak en snel ziet deze eruit.

De open zijde van de Mod laat een heleboel mooie hardware zien, waaronder een dubbele geforce gtx, een hele mooie rij dominator geheugen modules en een heel stel andere leuke dingen.
Het eerste dat echter opvalt zijn de kleuren, fel groen gecombineerd met zilvergrijs en zwart. Dit kleurenschema is zeer netjes doorgetrokken in de gehele kast, en lijkt de Nvidia grafische kaarten te volgen. Aan de rechter zijde zien we 2 schijnbaar losse plaatjes waarop de naam “PC Schmiede” te zien is in zwarte sier letters op een groen met zilveren achtergrond. Deze 2 platen vallen op door de groene verlichting die erachter vandaan komt. De 2 platen zijn overigens de SSD’s waarvan je de kabels aan de voorzijde ziet verdwijnen de case in.

De 3 fans die te zien zijn, zijn in dezelfde groene kleur geverfd waardoor ze heel mooi in de case opvallen, zonder dat ze de look overheersen. Ik durf zelfs te zeggen dat er geen enkel onderdeel in deze gehele Mod overheerst, de balans die behaalt is tussen de kleuren en hardware is er een die je helaas maar weinig ziet. In deze Mod zullen veel groepen juist kijken naar hetgeen dat zij het mooiste modding deel vinden in alle computers, voor de een zal het de sleeves zijn, voor de ander de 2 grafische kaarten. Ik heb echter de luxe om naar deze mod te kijken als een geheel, hierdoor komt die balans naar mijn mening dan ook volledig tot zijn recht.

De Powersupply cover in de bodem van de case is voorzien van de diverse namen en logos van de sponsoren met het PC Schmiede logo in het midden. Persoonlijk had ik het gelaten bij de logo’s en namen op de voorzijde en vervolgens op deze cover wellicht een mooi reliëf van groene, zilveren en zwarte lijnen gemaakt, maar ik werk tenslotte niet met sponsoren dus wellicht was dit een betere keus vanuit een promotie oogpunt.

De dichte zijde van de case laat een zeer mooi uitgewerkt “PC Schmiede” logo zien, en hoewel deze zijde verder bijna geen kleur of ook maar iets anders heeft wat het opvallend maakt zorgt deze zijde er juist voor dat de balans tussen de drukte van de open zijde, de strakke snelheid van de voorzijde en de rust van de dichte zijde een geheel vormt.

Het is redelijk makkelijk om naar een Mod als deze te kijken en erbij te denken “oh dat kan ik ook”, voor iedereen die dit denkt, daag ik je uit om te laten zien dat je dit ook kan. De enorme hoeveelheid werk die gaat zitten in de details die je niet ziet of die niet opvallen, zoals de weggewerkte kabels en de custom SLI bridge, is iets dat je niet zou moeten onderschatten. Deze hoeveelheid werk gecombineerd met de balans die in deze Mod te vinden is heeft ervoor gezorgd dat deze “Infinity” hier op de site is terecht gekomen. Zoals jullie nu onderhand wel van mij weten schrijf ik echt alleen over Mods die ikzelf mooi vind, dus dat deze Mod hier te vinden is zegt al voldoende over mijn mening.

PC Schmiede is wellicht niet echt een naam die bekend zal zijn bij veel mensen wereldwijd, maar als deze “Infinity” ook maar een kleine indicatie is, zal dit spoedig veranderen.

Foto’s: *

Links: *

PC Schmiede Facebook

Main Build sponsor

logo

Comment via Facebook

Geef een reactie