Infinity Gauntlet -Jeng_Ki

Het stemmen op de verschillende Mods in de MSI Pro-Mod S4 is op het moment dat ik dit schrijf nog gaande, dus een winnaar is nog niet bekend.
En om eerlijk te zijn zou ik niet weten wie er gaat winnen, de ingeschreven mods zijn zo totaal verschillend van elkaar dat ik gewoon geen keus kan maken.
Dit artikel gaat echter over de Infinity Gauntlet, een mod gebaseerd op de “Infinity Gauntlet” miniserie comics van Marvel.
De maker Jeng_Ki heeft hiermee een heleboel moois voor elkaar gekregen en dat is ook de reden waarom deze mod bij zovelen in de smaak zal vallen.

20160615_220006Het eerste wat opvalt als je naar de mod kijkt is de Grafische kaart die de Gauntlet vasthoudt. In een periode dat de GTX1080 over de hele wereld onthaalt word zou je denken dat dit ook een 1080 zou zijn.. Het gaat hier echter om een GTX950, maar het werk dat Jeng_Ki eraan gedaan heeft zorgt ervoor dat ik persoonlijk deze 950 zou verkiezen boven de 1080 als het alleen ging om uiterlijk. De Gemodde GTX950 heeft nu een RGB LED functie in plaats van de standaard leds op de MSI kaarten.
Naast het modden van de verlichting heeft Jeng_Ki tevens de kleuren van de kaart aangepast, wat ik persoonlijk een verademing vind gezien de MSI kleurencombo nu een beetje als “meer van hetzelfde” aanvoelt. MSI houdt al een aardig tijdje vast aan de standaard Zwart met Rood kleuren en dus de wijziging naar Rood met Chrome is een welkome vernieuwing. De kleur rood is tevens gloss gemaakt, dit in combinatie met het chrome zorgt ervoor dat de kaart een best wel high-end uiterlijk krijgt.
De Grafische kaart word omhoog gehouden door de Infinity Gauntlet alsof de Kaart de ultieme kracht is en hiermee denk ik dat MSI als maker van deze kaart wel heel tevreden is met de reclame die deze mod voor hen zal opleveren.
De Marvel fans kunnen ook zeer tevreden zijn gezien deze Mod een perfecte replica is van de Gauntlet uit de teasers voor de film.

De Goud kleurige Gauntlet zelf is voorzien van rode accenten en een niet zo heel erg subtiel MSI logo. Hoewel de plaatsing van dit logo in geen manier afdoet aan de Gauntlet vind ik toch dat het gebruik van dit logo op deze manier een beetje teveel van het goede is om MSI tevreden te stellen. Ik bedoel, je verafgood een van hun grafische kaarten, is dat niet al genoeg?
De Infinity Gauntlet is zeer mooi geverfd en hierin zie je echt de kunst en kunde van Jeng_KI. Deze verf skills zie je ook terug in alles op deze mod, van de Gauntlet zelf, tot de kleine details die verspreid liggen over de mod in de vorm van gevallen Marvel Helden. Een ware kunst om dit waar te kunnen maken.
Naast de geweldige paint skills is de Gauntlet voorzien van grote nep diamanten die oplichten in RGB kleuren. Dit klinkt wellicht niet bijzonder maar ik kan gewoon niet omschrijven hoe mooi dit gemaakt is. Het geheel licht op als een discotheek zonder het regenboog kots gehalte dat sommige mods hebben die proberen zoveel kleur en lichteffecten te realiseren. Ik kan je proberen uit te leggen hoe het er uitziet maar een video werkt beter:

Zoals te zien in de video, worden de lichteffecten van de Gauntlet zelf geheel gestuurd door een knop in de vorm van een Corsair badge. Leuk detail en minder opvallend dan het MSI logo, zonder weg te vallen in het geheel.

Je zou denken dat na al het werk aan de Gauntlet en de Grafische kaart dat Jeng_Ki wel klaar zou zijn met het hoge detail gehalte… De gevallen Marvel Helden die hij verspreid heeft liggen rond de bodem zitten echter ook boordevol detailwerk. Van de Gevechtsschade op de helmen van IronMan en Black Panther, tot de aderen op de arm van de Hulk geen enkele kans om details te laten zien heeft hij laten liggen. Dit alles maakt deze Mod tot een waar genot om naar te kijken, want hoevaak je ook kijkt je zal altijd nieuwe kleine details zien.

Oordeel zelf, zie de foto’s.

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *