L3p-Nuc – Intel NUC modding 2016

4aug - door Karel Otten - 1 - Over Computer design Custom Builds L3p

Een paar maanden geleden is de Intel NUC Modding contest 2016 van start gegaan en we hebben al wat foto’s tussendoor voorbij zien komen op Social Media van de modders. Dit artikel gaat over de L3p-Nuc, het kleine kunstwerkje van Peter Brands

Peter “L3p” Brands is wereld beroemd wegens zijn Desk mods, de complete computers met zeer uitgebreide watercooling loops ingebouwd in een custom bureau. Vaak genoeg zijn zijn mods bestempeld als de droom van elke Gamer. Velen weten ook dat Peter ook tal van “normale” casemods op zijn naam heeft staan.
Wat je echter nooit zou verwachten als je naar zijn mods kijkt is dat Peter ook een minimalistische kant heeft.

21-2560pxl3pwDe meesten die Peter volgen hebben de “Steigerwood” wel eens voorbij zien komen. Dit kleine Htpc & steammachine beest staat nog steeds “under construction” maar je kan hierin wel zien dat Peter wel degelijk ook klein kan denken als het gaat om computer mods. Deze kleine wondermachine is voorzien van watercooling en blijft nog steeds zo klein als de meeste dvd-spelers. Het subtiele uiterlijk zorgt ervoor dat deze Steigerwood in menig huishouden thuis zou zijn.

De L3p-Nuc kan je het beste vergelijken met Peter’s Steigerwood mod, in de zin dat het geen grote super uitgebreide mod is maar juist de kracht uit de subtiliteit put.
Er is weliswaar een gigantisch L3p logo in gezaagd en er zit een reuze blauwe acryl plaat op die oplicht door de Led’s, maar dat is proportioneel. Die grote blauwe plaat neemt maar een kwart van het top oppervlak in en het logo is zelfs nog kleiner 🙂

De L3p-Nuc is passief gekoeld, dus geen watercooling loops, en als het goed is geen fans.. Dit zou dus een extreem stille computer zijn, maar toch vraag ik me af wat de temperaturen doen..
Van de Intel-Nuc is bijna geheel niets meer te herkennen behalve dat je door die blauwe acryl plaat heen kunt kijken en dan het moederbordje van de Nuc kan zien. De buitenkant is geheel verwijderd en vervangen door een mooie zwarte behuizing van Akasa. Deze Akasa behuizing is naast zeer mooi strak qua uiterlijk ook nog zeer functioneel. De behuizing zelf doet namelijk direct dienst als passieve cooler doordat het design een complete heatsink nabootst waarmee het interne koel gehouden word.

44-2560pxl3pwJe kan zien aan de L3p-Nuc dat Peter deze waarschijnlijk zelf wil gaan gebruiken in zijn woonkamer. Niet alleen qua stijl en vormgeving van het geheel, maar ook te zien aan de voeten die hij deze Mod gegeven heeft. De Akasa behuizing komt normaal niet met voeten, dus heeft Peter er zelf wat voeten onder gezet. Dynavox voeten om exact te zijn. Deze Dynavox voeten zijn bedoeld voor geluids apparatuur en zorgen ervoor dat het geheel geen trilling doorgeeft aan het oppervlak waar het apparaat op staat. Dit zorgt voor een betere heldere geluidsweergave zonder trillings ruis.
Maar deze voeten zien er ook gewoon zeer cool en strak uit onder deze L3p-Nuc!

Op Peter zijn recent vernieuwde website vind je al zijn projecten en buildlogs inclusief de L3p-Nuc
Build Log L3p-Nuc
L3p-Nuc Completed

Genoeg getypt tijd voor de foto’s want daar komen jullie voor tenslotte:

Comment via Facebook

Geef een reactie