Mike Petereyns, grote dromen uit een klein land.

Bij het land België denkt men al gauw aan friet, chocolade en als je wat meer geld in je portemonnee hebt aan diamanten. Dit kleine land is wereldberoemd om deze drie dingen, maar in de modders wereld is België helemaal niet klein, het is namelijk het thuis land van Mike Petereyns! Nu hoor ik een hoop van mijn lezers (de niet modders) denken: “en wie mag dat dan wel wezen?”, nou die vraag hoop ik in dit artikel te beantwoorden op zo’n manier dat je die vraag nooit meer hoeft te stellen.

De naam Mike Petereyns kreeg helaas pas echt wereldwijde impact toen hij de eerste plaats in de Coolermaster Scratch build 2015 veroverde en letterlijk alle competitie het zwijgen oplegde.
trimaxDe Tri-Max die Mike bouwde voor deze competitie was niet enkel een omgebouwde case, het leek zelfs totaal niet meer op een computer, want de Tri-Max is meer dan alleen een computer, het is namelijk een alles in een systeem. Een systeem waarin alles zit dat je nodig zou kunnen hebben om je games te spelen, films te kijken, muziek te luisteren en wat je maar wilt op een computer en dat alles met maar 1 stekker! Naast alle standaard computeronderdelen zoals moederbord, processor, grafische kaart(en) geheugen en dat soort dingen, zit er in deze Build tevens een 34″ curved monitor en een 2.1 speakerset. Dit alles is gebouwd in een custom aluminium behuizing die alles omhelst, terwijl het gewicht van het totaal laag blijft zodat het systeem nog gerekend word als portable.. (En dit is getest op een Lan Party!)

Mijn idee voor de Tri-MAX is gegroeid uit een Triple Screen setup. Ik zag meer en meer enthusiast met 3 schermen, 2.1 Sound System, webcam, Bluetooth en monstercase op hun desk… Toen vroeg ik me af kan het gewoon niet in een grote behuizing? Tuurlijk kan dat en dat was het begin van Tri-MAX

Mike Petereyns MetropolisEen nog recentere build van Mike Petereyns is de “Metropolis” gemaakt voor de Batman v Superman competitie van MSI-Gaming, hier gaat het om een casemod dus de creativiteit moest tevoorschijn gaan komen in de details van de build, hiervoor heeft Mike Petereyns zijn trouwe werknemers hard aan het werk gezet door de meest ongelooflijk kleine details in de case te verwerken, vooral het Bat-signal dat over de stad metropolis schijnt in fel wit led licht vond ik een mooi detail, maar ook het detail werk in het Acryl van deze case is een niet mis te verstane uitdaging aan de Modders wereldwijd om hun werk ook naar een volgend niveau te tillen.

Mike Petereyns: dromen door de tijden.. *

Mike Petereyns bouwt al ongeveer 10 jaar op hoog niveau Mods en zal dit hopelijk nog lange tijd blijven doen. Elke mod die hij tot nu toe heeft laten zien gebruikt weer een net iets andere techniek, waar het bij de Tri-max echt extravagant over het aluminium werk ging, ging het bij de Metropolis om het acryl werk, ook in zijn vorige builds zie je een groeiende lijn in Mike’s kunde en kennis. Het lijkt er zelfs op dat hij elke build aanpakt als een nieuwe mogelijkheid om iets bij te leren of iets nieuws te proberen. Ik noemde zojuist al even Mike zijn trouwe werknemers, Mike Petereyns is namelijk de Eigenaar van PC-Customs.be een bedrijf gespecialiseerd in custom pc’s dus als je nog ergens van droomt maar zelf niet kan bouwen, neem contact met hem op! Ik voel de comments al aankomen dat als je een mod laat bouwen door je werknemers je het niet echt meer je eigen mod kan noemen en dat dat unfair is tegenover andere modders in de competities.. Mike Petereyns zijn werknemers zijn: zijn CNC-router, een 3d-printer, een Plotter (printer voor vector designs) en een eigen schilder-cabine. Dus nee, geen mensen maar de machine’s die hij gebruikt voor zijn werkzaamheden. Gezien hij deze machines zovaak gebruikt ziet Mike ze meer als werknemers dan als machines (wellicht praat hij ook lief tegen ze enzo.. je weet maar nooit..)
Naast zijn werk als Modder is Mike Petereyns een monteur bij Volvo trucks. Maar boven dit alles uit is Mike een gezins-man met een persoonlijke fanbase in alles wat hij doet, zijn 3 kinderen en vrouw.

Ik probeer telkens alle technieken zowel oud als nieuw te gebruiken in een build
Te zien welk thema welke techniek ervoor nodig is, mijn school opleidingen hebben hier veel aandeel in
Oog voor detail heb ik al altijd gehad, van hele jonge leeftijd…
Misschien heb ik dit mee van men vader die ook heel technisch en artistiek aangelegd was?

Mike Petereyns is een van de genodigden voor de 2016 ThermalTake casemod invitational Seizoen 1 zoals je in een eerder artikel van mij hebt kunnen lezen, voor deze competitie bouwt Mike een casemod met de naam: Shui Shen, (vertaald Watergod) met een naam als dat weet je gewoon dat deze mod een extreme watercooling loop gaat krijgen. Zijn uitleg in de worklog op Thermaltake forum geeft al een paar niet te missen hints naar het eind design zonder weg te geven wat het uiteindelijk word. Denk bijvoorbeeld aan de waterloop die IN het acryl venster loopt!! Weet niet hoe het met jullie zit, maar dat heb ik tot nog toe nog door niemand anders zien doen dus ik wacht ongeduldig af op zijn worklog updates om te zien hoe dat gaat worden..

In al zijn jaren als modder heeft Mike een grote schare aan trouwe fans opgebouwd, en dit is te zien op zijn facebook profiel maar ook in de verschillende forums waar hij actief is, elke keer dat hij een foto plaatst van waar hij op dat moment mee bezig is laat deze fanbase van zich horen met complimenten en shares over het hele internet. Verschillende van zijn builds zijn opgenomen op websites over het modden en ook daar onthaald met veel lof en enthousiasme. En dit beperkt zich niet tot dat kleine land genaamd België, maar gaat letterlijk de hele wereld over.

Als je Mike Petereyns nog niet in je te volgen modders lijst hebt staan zou ik hem maar snel toevoegen, want hij is duidelijk een van de groten en je zal heel veel moois tegemoet kunnen zien.

Ik zal jullie niet langer laten lezen, want de meesten van jullie willen alleen maar mooie plaatjes zien, dus hier komen ze!

Mike Petereyns: de foto’s *

 

Bronnen:
Thermaltake
PC-Customs.be
Facebook

Comment via Facebook

Een gedachte over “Mike Petereyns, grote dromen uit een klein land.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *