MK750 by Coolermaster

MK750

149.00
MK750
9.3

Features

9.5 /10

Accessories

9.8 /10

Usability

9.5 /10

Design

9.5 /10

Price

8.0 /10

Pros

  • Solid design
  • Full RGB
  • Keymapping
  • Dedicated multimedia keys
  • Wristrest

Cons

  • Wristrest is a bit small
  • Multimedia keys have been placed too low

Voor ik helemaal diep inga op de MK750, even een klein beetje recente geschiedenis over deze website en mijzelf. Zoals veel van de huidige volgers wel zullen weten ben ik lange tijd stil geweest, er kwamen maar weinig artikelen uit en ik had ook maar weinig zin om te schrijven. Dat is de laatste tijd een stuk veranderd. Sinds kort ben ik overgeschakeld naar de MK750, met dit toetsenbord is een groot deel van mijn zin weer terug gekomen. De reden hiertoe lees je in deze review.

Content: *

Voor ik deze MK750 van Coolermaster in mijn bezit kreeg had ik een Mechanisch toetsenbord met “Blue switches”. Dat toetsenbord hamerde lekker en tijdens games was die dan ook geweldig. De gevoeligheid van de toetsen tegenover de zware aanslagen was gewoonweg ideaal te noemen. Echter na verloop van tijd werd ik mij steeds bewuster van het zeer luide getik van de toetsen en als je dan langere teksten tikt kan dat zeer irritant worden. De MK750 heeft de zogeheten “Brown switches” deze hebben een iets minder luide tik, tenzij je ze echt tegen de bodem aanramt.
Doordat de MK750 een stuk minder gehorig is bleef ik met dit toetsenbord ook wat later doorgaan met typen zonder me zorgen te hoeven maken over hoeveel lawaai ik maakte, ik woon namelijk niet alleen en heb de neiging vooral ‘savonds de schrijven.

8c879 1510892656 300x176 - MK750 by CoolermasterEen ander groot voordeel tegenover het vorige toetsenbord dat ik had is de geweldige wristrest. Mijn vorige toetsenbord miste dit geweldige stukje techniek, waar het toetsenbord dat ik daarvoor had het wel had. Dit zorgde voor wat extra stress op mijn polsen en handen waardoor ook de zin mij regelmatig verliet. De wristrest die bij de MK750 zit heeft zijn nadelen, maar de voordelen zijn toch wel veruit in de meerderheid. Mijn handen hebben nu een stuk relaxtere positie in vergelijk, hierdoor kan ik dan ook langere periodes doorgaan zonder mijn polsen te moeten masseren wegens krampen.
Hoewel de wristrest geweldig is, heeft deze ook wat nadelen.
Doordat ik redelijk grote handen heb liggen mijn handen zowiezo al wat lager op het toetsenbord, de wristrest had voor mij iets langer mogen aflopen. Nu zou je kunnen zeggen dat je hem kan verplaatsen wanneer je wilt, maar zodra je dit doet is de rest net iets te hoog waardoor het typen toch weer wat minder fijn gaat.
Een ander nadeel is dat wanneer je de wristrest gebruikt, je die geweldig uitziende lightbar op de voorzijde niet meer ziet. Maar als je de wristrest geheel weglaat valt deze MK750 toch net iets hoger uit dan comfortabel is, wat dus weer ten nadele van het typ gemak gaat.

De MK750 heeft een minimalistisch design, de “footprint” van het bord is mooi klein te noemen hoewel er toch alles op zit wat je nodig zult hebben, of je nou gamer bent of schrijver, of enkel films en muziek op je PC afspeelt.
Aan de zijden van het toetsenbord heb je geen overbodige ruimte, naast de keys val je dus gewoon recht door naar je bureau. Dit heeft wat gewenning gekost, voorheen legde ik mijn linker pink altijd op dat extra beetje ruimte, en nu merk ik aan mijzelf dat ik het toetsenbord vast grijp met mijn pink en ringvinger om ze af en toe wat te laten rusten.
Verder zitten op de MK750 alleen de hoognodige toetsen, maar ook een viertal dedicated multimedia keys, een Mute knop, een play/pause knop, een skip back en skip vooruit toets. Deze toetsen zijn reuze handig als je veel films etc kijkt, maar voor de rest zal je ze weinig gebruiken. Wellicht is dit ook de reden waarom de toetsen best lastig bereikbaar zijn. Ze zijn namelijk boven de cijfer pad geplaatst en vallen een heel stuk lager dan de overige toetsen, wat ervoor zorgt dat je over de cijfer pad heen moet reiken.
Voor de rest voelt het bord echt geweldig stevig aan, de alluminium behuizing zorgt voor een redelijk gewicht waardoor het bord netjes op je bureau blijft liggen.
De voetjes kunnen opgeklapt worden om het bord iets meer naar je toe te laten leunen, wat in mijn geval geen overbodige luxe is gebleken.
Tevens een leuke feature is de kabelgoot die in de bodem is gemaakt, hier kan je de kabel van het toetsenbord naar een van de zijdes laten afwijken zodat je niet speciaal een kabel vanuit het midden van het bord weg hoeft te leiden. Die kabel is ook nog eens modulair dus kun je hem verwijderen wanneer je wilt. (handig voor als je hem wel eens meeneemt naar een lan party ofzo)

De RGB van de MK750 is aan te passen vanaf het bord zelf, maar ook via een klein programmatje dat te downloaden is vanaf de Coolermaster website. Hoewel ik deze software aanvankelijk niet werkend kreeg op mijn Windows insiders preview versie, kreeg ik van Jerry Driessen (De Go-To man bij Coolermaster Nederland) als heel snel een wel werkende versie van de software en is mijn feedback intern ook direct doorgegeven.
De software is zeer gebruiksvriendelijk en werkt een heel stuk makkelijker dan het programmeren via het toetsenbord zelf. In plaats van te hoeven zoeken naar welke toets wat doet en hoe je dan moet opslaan enzo, kun je in het programma gewoon klikken wat je wilt en instellen zoals jij het wilt hebben.
Ik heb aardig wat gespeeld met de verschillende instellingen maar heb uiteindelijk de MK750 op static rood gezet. De overige disco achtige settings gebruik ik wel als ik mijn gear wil showen aan visite, maar voor mijzelf alleen is het enkel afleiding van mijn scherm.
Normaal gebruik ik de “Breathing” setting, maar bij de MK750 heeft deze setting 1 enorme teleurstelling. Zodra het licht namelijk helemaal dempt, dan gaat op gegeven moment de verlichting geheel uit, om vervolgens weer langzaam lichter te worden. Dit zorgt echter voor een best irritant klein flitsje wat zeer afleidend kan werken.

Terugkomend op de toetsen.
Het gevoel dat je van de toetsen krijgt is, als je erover nadenkt, best lastig te omschrijven. Je drukt de toets in en de eerste paar milimeter heb je geen weerstand, om vervolgens een beetje weerstand te voelen, om hierna de bodem van je bord te raken. Zoals ik al zei het geluid is minder dan van de blue switches, en hierdoor typ ikzelf een stuk lekkerder, maar dit is voor iedereen anders, en dat hebben ze bij Coolermaster ook geweten, vandaar dat de MK750 in verschillende switch types zal verschijnen.

Mijn conclusie: *

De Coolermaster MK750 is een geweldig toetsenbord met een heleboel leuke voordelen voor elke soort gebruiker, er zijn nog wel wat dingetjes die in volgende versies wellicht bekeken kunnen worden, maar al met al, een zeer lekkere ramplank.

Zoals je hebt kunnen lezen in deze review, ga ik niet in op de technische dingen, er zijn genoeg reviews die dat doen. Voor dit artikel heb ik gekozen om mijn ervaringen met het bord te omschrijven in plaats van een generieke verzameling van jargon en details neer te gooien. Ervaring zijn namelijk voor iedereen anders, en het beste advies dat ik je kan geven bij het kopen van een toetsenbord is als volgt: Ga naar een winkel, en typ op het toetsenbord dat je wilt gaan aanschaffen om zeker te zijn dat dat bord ook echt bij jou past.

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *