Pellucidum by Singularity Computers

Soms als je naar Mods kijkt krijg je al snel het gevoel dat je het nooit zelf zou kunnen maken, dit gevoel zorgt ervoor dat velen nooit die eerste stap maken tot het zelf Modden van hun computers. Singularity Computers heeft Mods gemaakt die je dit gevoel ook geven, maar hiernaast zijn er ook Mods gemaakt die je juist het gevoel geven dat iedereen het kan. Dit betekent niet dat de Mod daarom minder mooi en geweldig is, integendeel zelfs in veel gevallen.
Dit artikel gaat over Pellucidum gemaakt door Singularity Computers.

Content: *

Pellucidum is het soort Mod dat veel controversie oplevert, meningen over Mods als deze zijn, en zullen, altijd verdeelt zijn. De een vind de Mod helemaal geweldig, de ander zal het te simpel of te “onaf” vinden voor een Mod die meedingt in een wedstrijd zoals deze 570X Modding competitie van Corsair.
Wat je mening ook is, je zal niet kunnen ontkennen dat deze Mod wat hele mooie kenmerken heeft gekregen.

Het eerste dat opvalt in deze Mod zijn de grote stalen “tanden” die de gehele voorzijde domineren. Deze 2 stalen platen zijn ook schijnbaar de enige wijzigingen die gemaakt zijn aan de buitenzijde van deze van zichzelf al zeer mooie Case. In tegenstelling tot andere Mods in deze competitie waarbij enorme wijzigingen gemaakt zijn aan de Case is het gevoel van minimalisme dat ik hierbij krijg nou juist iets dat mij zeer aantrekt en bevalt.
De stalen tanden breken de doorzichtige behuizing zeer mooi op en geven het hierdoor een uniek uiterlijk waardoor je deze Pellucidum heel makkelijk kan herkennen. Aan de afwerking van de platen lijkt veel tijd besteed te zijn, op glanzende oppervlakken zie je elk kleine foutje al heel snel terug en ik heb er zelf met inzoomen maar heel weinig kunnen ontdekken.
Het staal komt overigens zeer netjes terug in een custom cover voor de power knoppen op de bovenzijde van de Case, waar ik echter toch moet zeuren over de bevestiging: waarom 2 verschillende schroeven?

Aan de binnenzijde van deze Pellucidum word je aandacht direct getrokken door een van twee dingen, afhankelijk van jouw eigen mening zal dit zijn of de Grafische kaart, of de custom watercoolings loop. De grafische kaart zal je als eerste opvallen in negatieve zin, terwijl de loop juist een positieve impact zal hebben.
Het verzakken van de grafische kaart is zeer zonde te noemen, door het gewicht word de kaart in de uiterste hoek naar beneden doorgezakt wat dus een zeer krom uiterlijk oplevert wat de Mod in zijn geheel omlaag haalt in de mening van velen.
De water cooling loop is echter zeer netjes en strak uitgevoerd en geeft wederom dat minimale gevoel mee wat ik persoonlijk de grootste kracht van deze build vind.
Doordat de aandacht door deze 2 uiteen getrokken word lijkt het er helaas op dat de Mod gehaast bij elkaar geraapt is en er veel tijd besteed is aan bepaalde delen en te weinig tijd aan andere delen.

Zoals je hierboven al gemerkt hebt is het minimalisme in deze Case naar mijn mening een van Pellucidum’s grootste krachten. Dit komt ook terug in het niet gebruiken van grote logo’s om de sponsoren of Singularity Computers zelf te promoten. In bijna alle builds in deze competitie zie je het Corsair logo en of het logo van de Modder terug op een zeer aanwezige wijze. In deze Mod komt het logo van Singularity Computers echter alleen heel klein terug op de voorzijde.
Doordat er geen gebruik is gemaakt van vele logos en promotie mogelijkheden lijkt er bij deze Mod echt nagedacht te zijn over het feit dat er een gelukkige winnaar deze Pellucidum wellicht straks thuis heeft staan. Sprekend voor mijzelf, hoef ik ook niet zo zeer een reclame zuil op mijn bureau te hebben, als je begrijpt wat ik bedoel.

Aan al diegenen die een negatieve mening over deze Pellucidum hebben, heb ik maar een vraag: als deze Mod voor jou gebouwd was, zou je hem dan weigeren?
Voor mij persoonlijk is het gevoel dat deze Mod mij geeft, het gevoel dat iedereen het kan, al genoeg reden om het een kunstwerk te noemen. Singularity Computers heeft mijn hart met deze Pellucidum voor een deel veroverd, hoewel mijn favoriet in deze competitie toch een andere build is geworden.

Foto’s: *

Specs: *

Crystal Series 570X RGB Mid-Tower Case
HX Series HX1200 Fully-Modular PSU
Vengeance LED 32GB DDR4 Memory
HD Series HD120 RGB LED High Performance 120mm PWM Fans
Force Series LE SSD
Corsair Link Commander Mini
Corsair Link RGB LED Lighting Kit

Links: *

Builder Showcase
Singularity Computers Facebook
Corsair Website
Corsair Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie