Phanteks Enthoo Primo – Big Red by TechMaxTV

Als je veel tijd besteed aan het zoeken of kijken naar computer builds of Mods dan lijken sommige van deze computers heel erg simpel gemaakt. Er zijn er uiteraard heel veel die ook relatief simpel zijn, maar over het algemeen lijkt het alleen maar simpel door de enorme hoeveelheid kunde die de bouwer bezit. Je zou zelfs kunnen zeggen dat des te beter de bouwer is, des te makkelijker het bouwen lijkt te gaan wat dan weer resulteert in een redelijk simpel uitziende computer. Toen TechMaxTV deze “Big Red” voorbij liet komen op Facebook in de diverse groepen dacht ik weer een van de vele builds te zien die ik maar al te vaak zie, mooi maar niet mooi genoeg om mij direct als een bezetene te laten gaan schrijven. Ik had het fout, heel erg fout.

Content: *

Phanteks Enthoo Primo – Big Red gemaakt door TechMaxTV is geen super uitgebreide Case Mod waarbij van alles en nog wat is veranderd aan de Case zelf om het uiterlijk zo overweldigend mogelijk te maken. Het is in feite zo dat het het tegenover gestelde is, het is in dit geval zo dat het echt puur om de binnenkant gaat en de buitenkant er alleen maar is om de binnenkant bij elkaar te houden.

De basis voor deze build was een PHANTEKS Enthoo Primo SE Big-Tower, hiervan is bijna niets overgebleven. Het enige dat nog herkenbaar is gebleven is de buitenkant, alles wat erin zat is eruit gehaald en vervangen door custom werk. Na de case gestript te hebben tot op het geraamte is er een geheel nieuwe custom moederbord tray in geplaatst die in feite alles vervangt wat er normaal aanwezig is in deze case. De raamzijde van de case is vervangen door een bijna full-window die je een volledig zicht op de binnenkant geeft.

Het Moederbord en de Processor gaan schuil onder een enorm monoblock dat zorgt dat alles lekker gekoeld blijft door de custom water coolings loop. Net als alle andere onderdelen uit deze loop is ook dit monoblock gepolijst om extra glimmend en doorzichtig te zijn. Het doorzichtige werkt perfect samen met het zwart en rood van het moederbord voor een zeer strakke look.
Het gebruik van rode fittingen zorgt voor mooie accent stukjes door de gehele build heen, TechMaxTV laat hier een zeer goed gevoel voor kleur en kleurcombinaties zien.

De water coolings blocks op de grafische kaarten (3x GTX 980TI) zijn mooi opgepoetst hoewel je hier door hun positie in de build maar weinig van ziet tenzij je met een mini camera erin gaat hangen. De VGA bridge waarmee de 3 individuele koel elementen verbonden worden zie je wel en ik ben blij dat TechMaxTV hier niet voor een block heeft gekozen dat erg opzichtig is, maar juist een mooie subtiele look heeft behouden. Omdat de SLI brug niet meer paste naast de VGA bridge moest er een stuk van de SLI brug afgezaagd worden, maar persoonlijk vind ik hem zonder die zijdes nog mooier ook vooral nadat TechMaxTV deze ook geverfd heeft. 🙂

De water cooling loop bestaat uit een dubbele pomp en een dubbel reservoir die de monoblock en GPU blocks voorzien van koele vloeistof. De reservoirs zijn onderling verbonden net als de dubbele pomp, dit zorgt ervoor dat hoewel het geheel lijkt te bestaan uit twee losse loops het toch een enkele loop is maar met dubbel zoveel power.
Het strakke bochten werk zorgt voor een zeer mooie opgeruimde look in de gehele build. De gehele loop word gekoeld door maar liefst 2 enorme 480mm radiatoren met 4x 120mm fans per radiator! Naast deze toch al enorme hoeveelheid fans zijn er ook nog 3 fans aanwezig die enkel voor de airflow in de build zijn.

Alle bekabeling is gesleeved in rood, wit en zwart dus keurig passend bij het kleurenthema van de gehele build. Hoewel er een gigantische hoeveelheid kabels nodig zijn voor deze build zie je er relatief weinig van terug. Dit komt door de tijd en planning die TechMaxTV aan dit onderdeel van de build besteed heeft. De kabels die je nog wel ziet zijn de power kabels voor de 3 grafische kaarten en de power kabels voor het moederbord, nagenoeg alle andere bekabeling is zeer netjes buiten het zicht weggewerkt. Normaal gesproken leidt dit tot enorme kabelzooi aan de dichte zijde van de case, ook hier heeft TechMaxTV echter de tijd voor genomen en de kabels zeer netjes geordend langs de achterzijde van de moederbord tray geleid.

Conclusie: *

Ik zou letterlijk nog uren door kunnen typen en kunnen schrijven over alle details die er in deze build gegaan zijn, maar er zijn nu al weinig mensen die dit soort artikelen in zijn geheel lezen.
Bij deze build hebben we ook nog het grote voordeel dat TechMaxTV een zeer uitgebreide video buildlog heeft gemaakt in de vorm van een timelapse video die je onderaan dit artikel terug kunt vinden.

Foto’s: *

Links: *

Worklogs: *

http://www.overclock.net/t/1596322/wo…
http://extreme.pcgameshardware.de/tag…
http://www.hardwareluxx.de/community/…
https://www.computerbase.de/forum/sho…

Specs: *

Intel i7 5930K @ 4,75GHz http://amzn.to/2eriKFa
Asus Rampage 5 Extreme http://amzn.to/2efrdQA
3x GTX 980 Ti http://amzn.to/2eqBzKn
RAM HyperX Predator 32GB 8x4GB 3000MHz http://amzn.to/2e7LVht
Toshiba X300 5TB http://amzn.to/2eofQ6N
Samsung 850 Evo 1TB http://amzn.to/2eofb5x
be quiet Dark Power Pro 11 1200W http://amzn.to/2e7JwDr
Phanteks Enthoo Primo SE Schwarz/Weiß http://amzn.to/2eqA2UC
8x Noiseblocker NB-eLoop B12-PS 120mm http://amzn.to/2efr9jB
3x Noiseblocker NB-eLoop B14-1 140mm http://amzn.to/2e7L8wV

Watercooling: *

2L Mayhems Blood Red http://amzn.to/2eqCH0l
2x Mayhems Aurora Booster http://amzn.to/2e7Jzze

19x Bitspower Blood Red Fittings 14mm BP-DBREML14
Bitspower R5E Monoblock BP-WBAIX99R5EFCBNPAC-CL
3x Bitspower Titan X Waterblock BP-WBVGNGTXTITANXNPAC
2x Bitspower Leviathan Xtreme 480 Radiator BP-NLX480-F2PB
2x Bitspower Water Tank Z-Tube 200mm BP-WTZACT200-CL
2x Water Tank Z-Multi 150 (Acrylic Version) BP-WTZM150AC-CL
Bitspower VGA Bridge 3 Slots BP-VGAB3AC-CL
Bitspower D5 Dual Top BP-2D5TOPAC-BK
2x Bitspower D5 Pump Mod Kit – Abrasive Red BP-D5MA-ARD
5m Bitspower PETG Link Tube OD14MM BP-NCPLT14-L1000
13x Bitspower G1/4″ Deep Blood Red Stop Fitting BP-DBRWP-C06
12x Deep Blood Red Rotary 90-Degree IG1/4″ BP-DBR90R

TimeLapse video buildlog: *

Comment via Facebook

Een gedachte over “Phanteks Enthoo Primo – Big Red by TechMaxTV”

Geef een reactie