Project Red 27 by EZ Gunz

Modden is leuk, althans het kan leuk zijn. Veel mensen die beginnen met modden verwachten direct de meeste van de spullen die ze nodig hebben gratis te ontvangen van de bedrijven die ze maken. Dit is gelukkig bijna nooit het geval. Als iedereen maar spullen zou krijgen zou niemand meer wat kopen en zien we er alleen maar half bakken Mods voor terug.
Gelukkig zijn er ook Modders die net beginnen die door hulp van de veteranen in de Modding wereld hun eerste stappen in de gesponsorde Modding wereld kunnen zetten. Deze nieuwe Modders komen bijna altijd met een zeer prachtige build te voorschijn zonder dat je ze zag aankomen.
Dit artikel gaat over “Project Red 27” gemaakt door EZ Gunz

Content: *

De Thermaltake view is een redelijk nieuwe case met een zij raam dat over de bovenkant gebogen is wat het een volledig zicht geeft op alles wat er in de case gebouwd is. EZ Gunz mocht hiermee aan de gang om er deze build mee te maken. Gezien deze build op deze site staat weten jullie dus al dat ik hem mooi vind. Er is echter wel wat tijd over heen gegaan voor ik er echt over kon gaan schrijven, de eerste paar pogingen werd ik geplaagd door een soort writers block en kwam er geen zinnig woord uit mijn vingers dus heb ik ermee gewacht tot ik dit artikel kon maken.

Project Red 27 is het eerste modding project waarbij EZ Gunz gesponsord werd, maar als ik het een beetje kan beoordelen zal dit zeker niet de laatste keer zijn geweest. Het werk dat hij aan deze build gedaan heeft laat duidelijk zien dat hij in de modding wereld terecht is gekomen om er te blijven. Ik heb de afgelopen tijd aardig wat met hem gesproken via Facebook messenger en hetgeen dat heel snel heel duidelijk word is dat hij nog moet wennen aan de aandacht van anderen die erbij komt kijken. Hij is nu op het punt waar mensen hem kennen en meer willen weten, maar zelf weet hij nog niet helemaal hoe hij zichzelf naar de modders wereld wil gaan profileren. Hier en daar een video op Youtube, een paar posts op Facebook en Twitter, een snelle buildlog op de sponsors forums.. Kortom, een Modder die echt in de begin stappen op weg naar de roem staat. Wat tevens zeer merkbaar is is zijn enorme respect en dankbaarheid die hij voelt voor Jesse Palacio van J.P.Modified, voor al dat Jesse voor hem gedaan heeft.

Dit project van EZ Gunz kan ik het beste omschrijven als een verbluffende display van hoe je een relatief simpele build kan omtoveren tot een show model. Er is niets gedaan in deze Mod dat een ander niet had kunnen doen, ook al ben je een totale beginner in het Modden elke losse element in deze Mod kan je namaken. Het is echter het idee om dit samen te voegen tot wat het nu is dat er een waar showmodel van maakt.

Het kleurenschema is overduidelijk zwart met rood. Het rood is gebruikt als accenten en detailering en word perfect doorgevoerd in de verlichting en koel vloeistof. Om de grote zwarte vlakken te onderbreken heeft EZ Gunz dunne rode lijnen aangebracht die flauw oplichten in een rode gloed. Naast deze lijnen zijn er ook diverse hoogte verschillen gemaakt in zeer strakke geometrische vormen om het geheel een iets meer 3D effect te geven. De keuze voor deze hoogte verschillen was perfect want die trekken alles in en om de build tot een geheel samen.

De grafische kaart is midden in de case geplaatst waardoor deze dus extra mooi kan afsteken in de case om die kaart te showen, in deze Mod is de kaart echter water gekoeld en dus zit er een waterblock op dat een beetje saai oogt, om dit tegen te gaan zijn hier ook weer die mooie strakke lijnen en hoogte verschillen aangebracht.
Op de voorzijde zien we wederom de bekende hoogte verschillen en rode strak geplaatste lijnen, deze voorzijde is semi doorzichtig waardoor je de rode gloed van de 3 fans die in de voorzijde geplaatst zijn zeer mooi in beeld hebt.

Waar veel mensen die voor het eerst gesponsord worden de fout in gaan is bij de logo’s. Je ziet al heel snel dat mensen overboard gaan en alle logo’s veelvuldig op en in de case laten zien, dit kan heel storend werken en zelfs de Mod als geheel verminderen naar mijn mening. EZ Gunz heeft in deze Mod gekozen voor twee zeer subtiele elegante zilver kleurige Thermaltake logo’s 1 op de voorzijde van de case en 1 op de powersupply afdekking. een minder subtiel Thermaltake logo plus de casenaam staan op de bovenzijde in het acryl zichtbaar.

Als ik een minpuntje moet aanwijzen op deze Mod zou ik wijzen naar het zijpaneel. Hoewel de TT view een zeer mooi zicht geeft op de binnenzijde van de case, gaat er toch een groot deel van de schoonheid van deze Mod verloren doordat deze zijde het onderste gedeelte blindeerd waardoor je heel veel details mist. In dit geval zou ik graag wat detail ook op deze zijde zien, of een volledig open zijde gekozen hebben. Wellicht heeft dit iets met de sponsor te maken gezien de case zelfs met de aanpassingen nog zeer herkenbaar is gebleven.

Al met al een zeer mooie strakke Mod die niet over de top gaat maar juist door het simpel te houden met kop en schouders boven veel anderen uit steekt.

Foto’s: *

Specs: *

Case: Thermaltake View 27
CPU: intel i7-4790k
MOBO: ASUS z97 ROG Ranger
GPU: EVGA GTX 970 SC
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1866mhz
SSD: 2 x Radeon 240gb
PSU: Thermaltake Toughpower G DPS RGB 850 watt 80 plus gold (10 year warranty!!!!)
CABLES: Thermaltake TTmod red and black cable extensions
LED: 2 x  Thermaltake Lumicolour 256 C with controller

Links: *

EZ Gunz Facebook
Thermaltake forum buildlog

Comment via Facebook

Geef een reactie