Project S “MSI” by Tim Warning

In de computerwereld word alles eerst heel groot voordat het zo klein mogelijk gemaakt word. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de mobiele telefoons die we tegenwoordig hebben die meer kracht bezitten dan de meeste computers van 5 jaar geleden.. Met desktop computers gaat dit net zo, alles word eerst heel groot gebouwd en gemaakt totdat de techniek en vooral de kunde van de bouwers het mogelijk maakt om het te verkleinen tot een meer handzaam formaat.
Dit artikel gaat over Project S “MSI” gemaakt door Tim Warning

Content: *

Er zijn maar weinig builds die Tim Warning van Dutch Lion Customising ons laat zien die echt extravagant zijn, soms lijkt het er zelfs op dat hij zichzelf bewust tegenhoud en juist zeer subtiele mods op de wereld loslaat. Dit is in geen geval een slecht iets, want elke build die hij ons laat zien is telkens weer net iets beter dan de vorige en toch ook totaal anders. Bij het kijken naar Tim’s kunststukken door de jaren heen lijkt het een beetje alsof Tim Warning bij elke build zichzelf en zijn stijl weer iets wil aanpassen zodat geen 2 builds op elkaar lijken. Zo ook bij deze Project S “MSI”.

Wat mij het meest opvalt in deze build is de keuze voor subtiele verlichting, het is totaal geen circus van RGB verlichting die vanuit alle hoeken op je afgestraald word alsof de case gezien moet worden vanaf de maan. De rood gloeiende verlichting op zich past zeer goed bij het algemene thema van deze build “MSI” de MSI kleuren zijn momenteel wel voor een deel aan het veranderen maar de herkenbaarheid ligt vooralsnog in het rood met zwart. Het feit dat de buitenzijde de rode draak van MSI weergeeft over de front IO lijkt zelfs een knipoog te zijn naar het “Powered by MSI”. zeer subtiel is op deze zijde ook de naam “Nanoxia” in een hoekje geplaatst op een groot zilvergrijs vlak.

Aan de binnenzijde van de case zien we ondanks de beperkte ruimte toch een zeer uitgebreide water coolings loop, waarbij vooral de fittingen tussen de 2 grafische kaarten een leuk kunststuk oplevert. Met de bracket voor het reservoir haalt Tim Warning een deel van het gevoel van weinig ruimte weg, deze bracket is uitgevoerd in een simpel doorzichtig acrylaat maar als hier gekozen was voor een dichte plaat had het geheel waarschijnlijk zeer opgekropt overgekomen. Het enige niet subtiele in deze build zijn de Cablecombs, uitgevoerd in grote zware zilverkleurige blokken zouden deze je normaal gesproken direct opvallen. De kleurkeuze hier zorgt er echter voor dat samen met de witte verlichting van de geheugen modules een mooie opbreking ontstaat en juist de gehele case een mooie evenwichtige uitstraling geeft.

Naar mijn mening heeft Tim Warning zichzelf met deze build weer eens overtroffen, dit zorgt er ook maar weer eens voor dat ik me afvraag of Tim eigenlijk wel een bovenste limiet heeft elke build die hij ons laat zien zet steeds een trede hoger op een blijkbaar oneindige trap die steeds verder omhoog blijft lopen. Deze Project S “MSI” is enkel het bewijs dat hij weer een trede omhoog is gestapt, een waar kunstwerk dat de veelzijdigheid van Tim Warning zeer goed weergeeft.

Foto’s: *

Specs: *

Project S
MSI Gaming 990FXA Gaming motherboard
AMD 9590 Octacore
two GTX 970 VGA cards
KLEVV 480 GB SSD
KLEVV 32 GB RAM
CoolForce Fittings, tubes and fluids.
Cooltek 120 mm LED fans

Links: *

Dutch Lions Customising Facebook
Nanoxia Facebook
MSI Facebook
KLEVV Facebook
Coolforce Facebook

 

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *