Red Samurai by Ronnie Hara

Samoerai (of soms, samurai) is de term voor de krijgersklasse in het pre-industriële Japan. De term samoerai betekent ‘hij die dient’. De samoerai waren van de 12e eeuw tot de late 19e eeuw de gewapende troepen van Japan. Ronnie Hara laat met deze CaseMod duidelijk zien dat hij klaar is om te strijden tegen de andere Corsair 570x CaseMods.
Dit artikel gaat over de Red Samurai gemaakt door Ronnie Hara.

Content: *

De Red Samurai is een Mod die je echt van dichterbij moet zien om alle details echt te kunnen waarderen, vanaf de foto’s op zich zie je al een hele boel, maar zodra je begint in te zoomen dan zie je nog vele malen meer.
De gehele Casemod is gebaseerd op het harnas van de Samurai, bestaande uit losse platen die aan elkaar gebonden zijn door touw. Deze opbouw van het harnas zorgde voor hoge mate van verdedigbaarheid terwijl de drager nog steeds zeer flexibel kon bewegen. Uiteraard heeft dat verder niet zo veel met een computer te maken behalve dan dat het er gewoon echt geweldig uitziet!

De gehele CaseMod is uitgevoerd in het kleurenschema van rood, zwart en hier en daar grijs. Het rood dat overvloedig aanwezig is geeft een zeer mooie duidelijke ondergrond aan alle details die over het algemeen in zwart zijn aangebracht. Zelfs de koel vloeistof in de case is rood hoewel je deze alleen terugziet in de reservoirs.
En ja dat was meervoud, deze Mod gebruikt namelijk twee wat kleinere hexagonale reservoirs die de zeer mooi zichtbaar in deze Red Samurai zijn geplaatst. Aan de voorzijde en bovenzijde zijn de radiatoren geplaatst waarop de zeer gaaf uitziende ML120 Pro Led fans bevestigd zijn.

Het eerste dat je zal opvallen in deze Red Samurai is echter de Grafische Kaart, deze MSI kaart is namelijk rechtop staand in de case aangebracht waardoor je de dubbele fans van de kaart ten alle tijden in zicht hebt. Leuk detail zijn de nieuwe naam stickers die op het midden van deze fans zijn aangebracht. Deze grafische kaart word van stroom voorzien door de enige zichtbare bekabeling, welke zeer netjes gesleeved in rood en zwart absoluut geen afbreuk doet aan het geheel.

De watercoolings loop in deze Red Samurai is geheel opgebouwd uit rechte buizen met mooie rode hoek fittingen. Er zijn geen bochten gemaakt in de buizen wat ervoor zorgt dat de zichtbare loop er zeer strak uitziet. Persoonlijk vind ik het alleen een beetje jammer dat er een buis dwars door de bovenzijde geplaatst is, hoe mooi strak ook, deze had ik graag wat subtieler gezien.

De behuizing op zich is geheel bedekt met glazen platen waardoorheen je de rode platen ziet die aan elkaar gebonden zijn. Deze glazen behuizing is natuurlijk het grootste kenmerk van de Corsair 570x waardoor de gehele case vanaf alle zijden geheel open blijft. Red Samurai heeft daarintegen toch nog dichte zijdes waarop vooral het woord Samurai in Japans schrift een zeer prominente plek inneemt.

Deze Red Samurai is naar mijn mening een hele mooie CaseMod geworden waarmee Ronnie Hara ten strijde getrokken is.

Foto’s: *

Specs: *

Crystal Series 570X RGB Mid-Tower Case
HX Series HX750 Fully-Modular PSU
Vengeance LED 32GB DDR4 Memory
ML Series ML120 Pro Led PWM Premium Magnetic Levitation Fans
Force Series SSD
Corsair Link Commander Mini
Corsair Link RGB LED Lighting Kit

Links: *

Builder Showcase
Ronnie Hara Facebook
Corsair Website
Corsair Facebook

 

Comment via Facebook

Geef een reactie