Review: Corsair 570X Mid Tower ATX

Corsair 570X

179,99
Corsair 570X
8.4

Design

9.0 /10

Design options

8.0 /10

Cooling

8.5 /10

Cooling options

8.5 /10

Artistic freedom

8.0 /10

Pros

  • Beautiful Design
  • Plenty of Space
  • Options

Cons

  • Everything in full view
  • Needs a lot of cleaning
  • No optical drive space

De Corsair 570X Case is het soort case dat je op je bureau plaatst om alle mooie onderdelen die je erin bouwt te showen aan iedereen die er een blik op waagt. In tegenstelling tot andere cases waarbij je maar aan een enkele zijde een raam vind, heeft deze case een geheel open design door elke zijde te maken van doorzichtig glas.
Deze review is een beetje anders dan je gewend zal zijn van reviews, dus ik hoop dat ik veel van jullie meningen te horen zal krijgen.

Content: *

De Corsair 570X Mid Tower ATX is een spectaculair uitziende Case waarbij je niet zelf heel veel moeite hoeft te doen om een blikvanger in je game room of kantoor te hebben. Geheel weglopend bij de standaard zwarte dozen die je normaal ziet is deze Case er geheel op gericht om op te vallen. Dit word op meerdere manieren behaald die ik hieronder uiteen zal zetten.

De Buitenzijde: *

570004 194x300 - Review: Corsair 570X Mid Tower ATXDe buitenzijde van de Corsair 570X is geheel opgetrokken uit glas, dit zorgt ervoor dat alles wat je aan de binnenzijde doet volledig in het zicht blijft. Corsair is hier zeer goed mee om gegaan door de builders een heleboel opties te geven om de onderdelen die hij of zij in de Case plaatst zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen. Denk hier bijvoorbeeld aan de klittenband strips om de kabels mooi weg te werken, maar ook aan de 3 meegeleverde LED RGB fans die in de voorzijde van de Case voor een zeer mooi herkenbaar uiterlijk zorgen.
Doordat de buitenzijde geheel van glas is, word je wel gedwongen om regelmatig alles schoon te maken en ook de binnenzijde schoon en opgeruimd te houden. Gezien het allemaal glas is zullen er namelijk nog best wel wat vingerafdrukken op achterblijven van die mensen die niet kunnen kijken met hun ogen.

Door de Modders competitie die Corsair heeft gehouden met de 570X als basis zijn er al diverse Mods gemaakt, elk van deze Mods is van de buitenzijde af gebleven op minimale wijzigingen na gezien een van de regels van de competitie was dat de Case herkenbaar moest blijven. Dit betekent natuurlijk voor de creatieve Modder niet zo heel veel en er zijn diverse modificaties gemaakt, hieronder vind je een paar van de meest opvallende wijzigingen. Zoals de stalen tanden van de “Pellucidum” door Singularity Computers, het volledig aangepaste frame van “570X CrystaliZed” door Daniel Bolognesi, maar ook de geëtste glasplaten van de “570TRIX” van SimpleModz.

De Binnenzijde: *

570010 292x300 - Review: Corsair 570X Mid Tower ATXDe binnenzijde van de 570X geeft je de standaard hoeveelheid ruimte die je normaal bij een ATX Case gewend bent, genoeg ruimte om je Moederbord te plaatsen met hieronder je voeding en vervolgens nog de nodige ruimte voor harde schijven en eventuele andere apparatuur die je kwijt zou willen. Er is geheel niets aan te merken op deze ruimte als je een standaard builder bent. Je hebt voldoende ruimte, genoeg plek om bekabeling weg te werken en eventueel een ietsje meer dan standaard hardware in te bouwen.
De standaard PSU cover is een van de eerste dingen die je zal opvallen dat Corsair heeft ingebouwd om een schoon en strak uiterlijk te kunnen creëren in de Case. Een ander ding dat veel builders zal opvallen is het ontbreken van de Drive cages waarin de harde schijven en dvd spelers en meer van dat terecht horen te komen. De daadwerkelijke drivecages voor de harde schijven en SSD’s is achter op de moederbord tray geplaatst voor optimale airflow in de 570X Case, maar het staat ook gewoon een heel stuk mooier, en dat is wel een vereiste voor een Case waarbij je vanuit alle hoeken naar binnen kunt kijken. Ruimte voor optische drives (dvd spelers etc) is er overigens in zijn geheel niet, deze case gaat er terecht vanuit dat software tegenwoordig veelal gedownload word en via usb of internet word geïnstalleerd.

De binnenzijde is hetgeen waar de Modders helemaal op los zijn gegaan, naast de bijna standaard aanwezige custom water coolings loops hebben de 8 Modders echt voor 8 zeer uiteenlopende visies gezorgd op wat deze Case allemaal kan worden in de handen van een Modder. Bijvoorbeeld Ronnie Hara die een Grafische kaart op zijn zij heeft gezet om de case om te toveren tot GPU showcase in de vorm van “Red Samurai“, of “WTLO” door Richard Keirsgieter waarbij de water cooling extreme vormen aanneemt, maar ook de “570X MKII” door team Watermod waarbij juist eenvoud het sleutelwoord is hoort hierbij.

Cooling: *

570007 158x300 - Review: Corsair 570X Mid Tower ATXZoals hierboven al te lezen is, is de gehele Corsair 570X Case erop gericht om een optimale airflow in de Case te creëren door diverse onderdelen uit de weg te plaatsen. De PSU cover helpt hierbij ook in zeer grote mate in mee door het interieur grotendeels vrij te houden van een eventueel teveel aan bekabeling en door de luchtverplaatsing van de PSU te limiteren. De 3 LED RGB fans op de voorzijde worden standaard bij deze Case geleverd en naast het zorgen voor een geweldig uiterlijk zorgen deze 3 fans ook voor een zeer goede cooling van de Case zelf. Builders hebben in deze Case de ruimte voor een totaal van 6x 120mm fans, waarvan 3 in de voorzijde, 2 in de bovenzijde, en 1 achterop. De ruimte in de voor- en bovenzijde kan tevens gebruikt worden voor 140mm fans, maar dan worden het er in de voorzijde maar 2 in plaats van 3. Al met al dus meer dan voldoende plaatsen om een goede luchtkoeling in te bouwen.
Uiteraard is er ook gedacht aan de watercooling, of je nou met custom loops werkt of met de zogeheten All-in-One je hebt meer dan genoeg ruimte voor radiatoren en reservoirs. Aan de voorzijde heb je de ruimte voor een radiator van maximaal 360mm, de bovenzijde geeft ruimte voor een 240mm en aan de achterzijde zou je een 120mm radiator kwijt kunnen. Doordat de gehele drive cages verwijderd zijn heb je een volledig open ruimte die perfect plaats bied aan een reservoir van diverse maten.

Nadat de Modders ermee klaar waren zijn er zulke uiteenlopende methodes gebruikt om de Case te koelen dat ik van mening ben dat echt bijna alles mogelijk is met deze 570X van Corsair.

Tech Specs: *

tech specs - Review: Corsair 570X Mid Tower ATX

Mijn mening: *

Deze Corsair 570X ATX Case leent zich uitermate goed voor elke builder die zeker is van zijn werk en derhalve niet bang is om zijn werk in volle glorie te laten zien. Gezien er niets is dat je kan verbergen, moet je wel weten wat je doet en dus niet zomaar even snel een computertje in elkaar wilt zetten.
Met het oog op de Modders Wereld heb ik het gevoel dat deze Case, ongeacht de enorme hoeveelheid mogelijkheden, toch een en ander aan uitdagingen met zich meebrengt. Hoewel er al een aardige hoeveelheid Mods gemaakt zijn met deze Case als basis zullen de diverse Mods al snel heel veel op elkaar gaan lijken in plaats van een volledig nieuw spektakel te bieden.

Links: *

Corsair 570X Product page
Corsair Website
Corsair Facebook

Mods made with this Product: *

570TRIX by SimpleModz
CrystaliZed by Twister
Pellucidum by Singularity Computers
XV by MetallicAcid
570X MKII by Watermod
WTLO by Richard Keirsgieter
Clear Sky City Of Angels by Snef
Red Samurai by Ronnie Hara

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *