Sentinel by Jesse Palacio

Het schoonmaken van een computer is iets dat helaas veel mensen nog niet echt doen, de meesten denken dat zolang het werkt alles goed gaat binnen in die kast die op of onder het bureau staat. Een computer werkt met bewegende lucht om het geheel te koelen, en ongeacht waar je bent, er zit altijd stof in de lucht. Deze stof word dus net als koele lucht in de Computer gezogen en dat kan voor aardig wat problemen zorgen. Wees dus slim en maak je computer ook aan de binnenkant regelmatig schoon, of laat hem schoonmaken door iemand die er iets meer verstand van heeft.
Toen Jesse Palacio van J.P.Modified van een cliënt een pc kreeg die al meer dan een jaar niet gebruikt was besloot hij iets verder te gaan dan enkel schoonmaken.
Dit artikel gaat over Project Sentinel door J.P.Modified.

Content: *

Om een Case Mod te maken heb je eerst een Donor case nodig om te verbeteren, veel Modders kiezen hier een case voor waarbij ze al enigszins een idee hebben van hoe het uiteindelijke resultaat eruit komt te zien. Soms krijg je echter een gebruikte Computer waar de Modder zijn / haar magie op los mag laten om er een creatief stuk kunst van te maken voor diegene van wie die computer was. Dit houd dus in dat je niet de keuze hebt van hoe je donor case eruit ziet en dat je dus zeer creatief moet gaan denken op het moment dat je die donor case voor het eerst in handen krijgt.
Sommige Modders zijn hier extreem goed in, het werken zonder duidelijke vooraf plannen met een basis die je zelf wellicht niet gekozen zou hebben. Met deze Sentinel Mod bewijst Jesse Palacio dat hij een Meester is in het improviseren en in het creëren van Mods die bij het generale publiek in de smaak vallen.

De foto’s die je hierboven ziet zijn foto’s van het donor systeem dat gebruikt is voor de Sentinel Mod. Zoals te zien was dit systeem niet echt goed onderhouden. Zoals Jesse Palacio het zei: “tijd voor wat magie”

De Sentinel is niet een over de top opvallende Case Mod, maar doordat de Case redelijk subtiel is gebleven is de visuele impact van deze Mod juist enorm geworden. Het zwart/wit thema van deze case is zeer netjes in balans. Dit kleurenschema samen met de strakke lijnen die de grotere oppervlakten doorkruisen zorgt voor een zeer aangenaam uiterlijk vanuit elke hoek dat je maar kijkt.
De witte buizen van de gesloten watercoolings loop die de CPU koelt geven de binnenkant een wat vloeiender zicht, terwijl de strakke rechte lijnen de buitenkant een wat klassiekere uitstraling geven.

In plaats van een dichte zijde met bijvoorbeeld een window heeft Jesse Palacio voor de Sentinel gekozen voor een full window die de gehele zijde in het zicht houdt. Gezien Jesse de cliënt het beschermende folie eraf laat halen hebben we nog geen foto’s van de Case Mod in zijn geheel met deze full window erop. Om het geheel toch een “finished” look te geven heeft hij naast de bestaande PSU shroud (een afdekplaat voor de powersupply waarmee het merendeel van de bekabeling verstopt word voor een strakker uiterlijk) een vleugelachtige afdekking gemaakt in de bovenhoek. Het zijn deze afdekkingen die het geheel zijn futuristische uiterlijk geeft en toch dat klassieke gevoel behoudt.

De voorzijde van de case is voorzien van een zeer mooie afwerking met lijnen en blokken om er een soort van structuur aan te geven, wat een hele verbetering is ten opzichte van de standaard gladde voorzijde van de donor case. De donor case was een zwarte Phanteks Enthoo Evolv ITX, hoewel er aardig wat herkenbaar is gebleven kan je toch wel degelijk zeggen dat deze Mod een compleet nieuw uiterlijk gekregen heeft. Naast de verandering in kleur, zijkant en binnenkant, zijn er nog wat modificaties aangebracht die deze Mod naar de hogere niveaus getild heeft.

De donor computer had een AIO cpu watercooling, Jesse Palacio heeft voor de Sentinel de buizen vervangen en de AIO opnieuw gevuld wat resulteert in deze mooie witte buizen die door de case slingeren. De bovenste HDD cage is verwijderd om ruimte te bieden aan de grotere grafische kaart en tegelijk een meer open gevoel in de case te creëren. De grafische kaart uit het Donor systeem is overigens behouden, deze stak voorheen in de open ruimte onder de HDD cage. Deze grafische kaart is echter wel voorzien van een zeer nette witte backplate met het ROG logo samen met dezelfde lijnen als op de buitenkant van de case in zwart erop aangebracht.

Al met al is deze Sentinel een van de subtielere Case Mods die ik tot nu toe beschreven heb. Ik denk dat het doel publiek veel te maken heeft gehad met hoe deze Mod er uiteindelijk uit is komen te zien. Deze Case Mod is voor een cliënt, niet voor een competitie of voor zichzelf en ik denk dat dat de reden is waarom Jesse Palacio deze Sentinel zo mooi bescheiden heeft gehouden.

Foto’s: *

Links: *

J.P.Modified facebook

Youtube video Buildlog: *

Comment via Facebook

Een gedachte over “Sentinel by Jesse Palacio”

  1. Hello. Big fan of your videos. I was recently watching a video where you modded an h100i I believe. You mentioned that you were gonna do a tutorial on replacing the tubes and refilling but I haven’t Found one. Just curious if there are any special instructions for refilling? Any response will be appreciated! Thanks!

    Please email me at jaybry0211@gmail.com

    I will subscribe and drop a like on the videos I watch. You’re awesome!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *