SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

13nov - door Ricardo - 1 - Over Gaming Geen categorie Hardware Randapparatuur Reviews

SGK-2

€50,-
SGK-2
9.1

Appearance

9.5 /10

Accessories

8.6 /10

Build

9.0 /10

Adjustability

8.8 /10

Price

9.5 /10

Pros

  • Strak design door stalen basisplaat
  • Nette heldere verlichting met aantal instellingen
  • Kailh switches
  • Handige Macro knoppen aan de linkerkant

Cons

  • Ik mis mijn nummerieke deel !
  • Macro knoppen kunnen "in de weg zitten" als je van een bord komt zonder die knoppen aan de zijkant
  • RGB had een mooie functie geweest !

SkillerMech SGK2 van Sharkoon

SGK-2

Intro: *

Het Tweede toetsenbord van Sharkoon de SGK2 , de opvolger van de SGK1 die een bijpassende muis had de SGM1. Na de SGK1 het eerste Mechanische toetsenbord van Sharkoon onder de SKILLER series hebben ze niet een vervolg op gemaakt. Die zeker beter uitgepakt heeft maar ook zeker zijn mankementen heeft als je mijn mening vraagt.

20171018 071201 1024x577 - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

Uitpakken: *

Bij het zien van de SKILLER verpakking word je altijd wel blij. Gave plaatjes die de verpakking doen lonken om opengemaakt te worden. Wat meteen opvalt, is dat er een deel van het toetsenbord eraf is gehaald ;).Ze hebben gewoon de numerieke toetsen eraf gezaagd Weg mini rekenmachine aan de zijkant van je toetsenbord. Weg pink rest. Maar goed dit heeft Sharkoon met een reden gedaan. Welke is meestal onbekend maar kan me voorstellen dat sommige genoeg hebben aan de toetsen en de pijltjes toetsen. Of omdat het kwa productie en kosten goedkoper is.  Wel erg wennen aan dit toetsenbord als ik hem voor mijn werk gebruik en dus vaak getallen in moet voeren of sommen moet maken. en dat doe je minder snel met de cijfers boven de toetsen. Dit neemt niet weg dat het een gaaf toetsenbord is. Bij het uitpakken voel je al dat dit weinig plastic bevat.

 

20171018 070020 1024x577 - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

20171018 070036 1024x577 - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

20171018 070047 1024x577 - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

20171018 071244 1024x577 - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

SGK2

Een stalenplaat is wat de basis is van dit toetsenbord. samen met de printplaat en kunststof afdekking aan de onderkant vormt dit het toetsenbord. Afgewerkt met Kailh mechanical switches en de Keycaps zorgt toch weer voor een prachtig toetsenbord van Sharkoon. Ik gok dat de minpunten van de SGK1 zijn meegenomen naar de 2 en ze wel begonnen zijn met een ander ontwerp om het makkelijker en simpeler te maken om het toetsenbord te assembleren.

Specs: *

Sharkoon SGK2 specs - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

Techniek: *

Zoals ik net aangaf is het toetsenbord gebouwd met Kailh Mechanical switches en dit type dat ik mag reviewen beschikt over de bruine variant.

Kailh Brown switches: *

brown 5227436 - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

“Tactile feedback: Ja, licht
Clicky: Nee
Actuatiekracht: 45g (55g piekkracht)
Toetsbewegingsbaan: 2mm tot actuatie, 4mm tot bodem.

Brown switches bewandelen vooral het pad van de middenweg. Ze combineren een lichte voelbare klik zonder geluid met een lichte aanslag. Bovendien ligt het reset point nagenoeg op het actuation point. Je hoeft dus je toets niet hoog op te tillen.

De Brown geniet hierdoor vaak de voorkeur van mensen die een beetje van alles doen. Je krijgt minder, doch nog steeds merkbaar feedback voor het typen/RTS games en tegelijk zijn FPS, MMO, … toch iets leuker te spelen op Brown (t.o.v. Blue). Brown wordt gezien als de veilige ‘middle ground’.

– Levert nog steeds (lichtere) feedback maar is minder extreem
– Lichte aanslag
– Vaak wat duurder

(bron Tweakers forum)”

31e669f2 5211 499e 8519 6e62b986b7ae - SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord

Wat zien we nog meer voor functies op het toetsenbord?

5 Macro toetsen die van pas kunnen komen tijdens het gamen of routine werk dat gedaan moet worden d.m.v. toets combinaties.

Anti ghosting toetsen altijd handig tijdens het gamen en typen.

Een gaming mode zodat je windows Key word uitgeschakeld en je altijd ingame blijft ook al druk je per ongeluk op die knop in het heetst van de strijd.

En de meest opmerkelijke vind ik. de Switch key tussen 6-key rollover en N-key rollover. Waarom zou je dit willen? en wat betekent eigenlijk 6-Key en N-Key rollover.

N-key Rollover: Het registreren van toetsaanslagen op elke toets apart. voor alle toetsen tegelijk

6-Key Rollover Het registreren van toetsaanslagen op elke toets apart. Voor 6 toetsen tegelijkertijd.

Maar.. Waarom wil je 6 key kiezen als je een toetsenbord hebt die N-key heeft? Volgens geleerden en Tech fanaten kunnen de meeste USB toetsenborden niet meer dan 6 keys tegelijkertijd aan maar door vernuftige techniek kun je een N-key toetsenbord ervan maken waar fabrikanten gebruik van maken. De enige reden wat ik zou kunnen bedenken is om het terug op 6 keys te zetten is omdat hij dan reageert zoals moet zonder hulp software?

“Een leuke test die je kan uitvoeren om te kijken hoe dat bij jouw toetsenbord zit is als volgt: houd zowel je linker als rechter shift ingedrukt en probeer het volgende te typen: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG. Bij vele (vooral bij USB) toetsenborden komen veel letters niet in beeld, omdat bepaalde letters in combinatie met de twee shift keys niet registreren.(bron Tweakers forum)”

Conclusie SGK2: *

Sharkoon heeft met zijn SGK2 weer een uitstekend mechanisch toetsenbord uitgebracht. Met de eventuele mankementen uit de SGK1 is de SGK2 ook van design verandert wat zeker niet verkeerd heeft uitgepakt. Echter vind ik het wel erg jammer dat het Numerieke deel weg is gehaald. Dit mis ik zelf tijdens het werk of met gebruik van de rekenmachine wel. Maar goed, we hebben er wel 5 Macro knoppen bij gehad om makkelijker zaken uit te kunnen voeren.

SGK2

Links: *

Sharkoon –  Productpagina

Sharkoon – Website

Sharkoon – Instagram

Sharkoon – Facebook

Sharkoon – SGK2 Promo

Foto’s: *

 

 

Comment via Facebook

Een gedachte over “SGK2 Skiller Sharkoon Mech toetsenbord”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *