Steigerwood by Peter L3p Brands

3jan - door Karel Otten - 0 - Over Computer design Custom Builds L3p

Het interieur van een woning kan je heel veel vertellen over de bewoners van dat huis, sommige woningen zijn zeer strak ingericht, waar anderen meer een wirwar van stijlen is. Wat echter nagenoeg elk interieur in dezelfde stijl heeft is de audio en video apparatuur. Bijna standaard in elke woonkamer vind je wel een t.v. met daaronder een aantal verschillende apparaten om bijvoorbeeld dvd’s of blu-rays op te kijken en in heel veel gevallen ook nog een kastje om digitale televisie te kunnen kijken. Sommige mensen gaan echter nog een stapje verder.
Dit artikel gaat over “Steigerwood” gemaakt door Peter “L3p” Brands.

Content: *

Peter Brands is zo’n naam die gewoon niet meer weg te denken is uit de Modders wereld, hoewel hij zelf een best rustig en bedeesd persoon is als je hem ontmoet. Zijn Mods gaan echter de gehele wereld over en worden overal onthaalt op veel lof en genot. Of het nou gaat om het winnen van modding competities of om het maken van dingen voor zichzelf en zijn familie, de kwaliteit druipt er gewoon vanaf. De “Steigerwood” is een van die Mods die hij gemaakt heeft voor zichzelf, waarvoor de wereld al op het puntje van zijn stoel heeft vanaf het moment dat hij voor het eerst zijn plannen vertelde.

De “Steigerwood” is een Htpc en steammachine die volledig water gekoeld is. Nu zullen velen niet weten wat dat nou precies inhoudt dus ga ik daar eerst een beetje op in. De afkorting Htpc staat voor Home Theater PC, oftewel een computer die gemaakt is om films, series en muziek op af te spelen gebouwd in klein formaat zodat deze bij een t.v. geplaatst kan worden. Een Steammachine is een klein formaat computer waarop ook nog tot op zekere hoogte computer games gespeeld kunnen worden, afhankelijk van hoe zwaar de hardware is die erin zit kunnen dit nog best krachtige computers blijken.

Deze machine is gebouwd door Peter dus je kan er wel van uit gaan dat dit een enorm krachtig beestje genoemd mag worden, afgaand op de specs lijst die hij heeft gepost op zijn website kan ik dit beamen. De “Steigerwood” is uitgerust met een i5 processor, 16gb ram, en een GTX 970, kort gezegd meer power dan veel mensen in hun “normale” pc hebben zitten. En toch is het Peter gelukt om dit monster in een verpakking te proppen die bij veel mensen niet zou misstaan onder de t.v.

Ik zei het hierboven al even, er is echt enorm veel in deze kleine machine gepropt, en van dit alles wat er in zit is het vooral de water koeling die het meeste aandacht krijgt. Het strakke plaatsen en het verzorgde uiterlijk is niet iets dat je zomaar voor elkaar krijgt. Het zal mij ook niets verbazen als Peter voor deze “Steigerwood” uren heeft zitten plannen hoe hij dit alles voor elkaar zou gaan krijgen. Het feit dat de hele loop is gemaakt in chroom zorgt er enkel voor dat het nog indrukwekkender over komt.

Normaal als je zo’n imposante machine bouwt zou je hem in zijn geheel willen showen aan iedereen, inclusief de binnenkant. Dit gebeurd veelal door het maken of gebruiken van een window in de case door welks je naar binnen kan kijken. De “Steigerwood” heeft ook een window, en wel aan de bovenzijde, maar door dit raampje zie je maar een klein deel van de enorme complexiteit die deze machine bezit. Persoonlijk stoor ik me er overigens ook aan dat dit raampje niet in het midden zit, maar goed.. Bij Peter thuis staat deze mooie creatie in een kast waardoor het enige dat je van dit kunstwerk kan zien de voorzijde is. De kunst collecties van Prive verzamelaars worden ook nooit door het publiek gezien en die worden ook niet minder gewaardeerd.

Door het interieur van een persoon kan je veel over die persoon leren, in dit geval zou je Peter een bijna compulsieve dwang neuroot gaan noemen. Ik denk echter dat deze “Steigerwood” een enorm compromis is geweest waarbij Peter zijn best heeft gedaan om zijn hobby en noden te temperen om zijn familie een mooie en makkelijke leefomgeving te kunnen bieden. Peter lijkt namelijk veel tijd aan zijn Mods te besteden, maar het meerendeel van zijn tijd gaat toch naar zijn gezin welke toch altijd degenen zullen zijn die achter hem staan ongeacht hoeveel Mods hij bouwt en hoeveel fans hij ook wereldwijd heeft.

Foto’s: *

Specs: *

Intel i5 4690K

Asus Maximus VII Impact

Asus GTX970 DirectCU Mini

Corsair Vengeance Pro 16GB 2400Mhz

Corsair Force LE 960GB

Corsair SF600

Steiger Dynamics ERA

Cablemod Custom SF600 Cablekit

LiHeat Pci-e Extender

EKWB Waterblocks

Bitspower Fittings

Parvum EK-RAM Top

Corsair Gaming K65 LUX

Corsair Gaming Katar

Corsair Lapdog

Arcadyan HMB2260 IPTV

Logitech Harmony Elite

Links: *

www.l3p.nl project page
www.l3p.nl Website
Bit-tech.net Build log
L3p Facebook

Peter Thanks: *

Huge thanks to:
STEIGER DYNAMICS
ASUS Republic of Gamers
Corsair
EK Water Blocks
CableMod
Bitspower International Co., Ltd.
立熱工業 Li-Heat Industry Co.,Ltd.
Parvum Systems

Comment via Facebook

Geef een reactie