The Gunslinger by InsolentGnome

“The man in black fled across the desert and the gunslinger followed.” Deze zin is de eerste zin in een van mijn favoriete boekenseries “De Donkere Toren” van Stephen King. Toen ik dus deze naam zag in de forums tijdens een random zoektocht sprong die me gewoon tegemoet en moest ik gaan kijken naar wat voor machine InsolentGnome gemaakt heeft die hij het waard vond de naam “The Gunslinger” te geven.
Dit artikel gaat over “The Gunslinger” gemaakt door InsolentGnome.

Content: *

De hoofdpersoon in het eerste boek “The Gunslinger” is een man die niet zomaar is te omschrijven, het heeft zelfs een schrijver als Stephen King vele boeken gekost om ons zelfs maar een beetje een idee te geven van het enorm complexe personage dat Roland is. De vele facetten van zijn ego en de persoonlijke groei die dit personage doorgaat op weg naar het eind van de Donmkere Toren boekenreeks is simpelweg te overweldigend groot om hier in dit artikel uit te leggen. Ik heb dan ook het grootste respect voor InsolentGnome dat hij het aandurft een naam als deze te verbinden aan een enkele CaseMod.

De diverse delen die in deze “The Gunslinger” zijn gegaan zijn allemaal rechtstreeks genomen uit de boeken, van de Hoorn, het Pistool en het leer, tot aan zelfs de kleur keuzes elk deeltje heeft net als de Donkere Toren boeken serie diverse lagen die je pas echt begint te waarderen naar mate je het meer en meer leest. Mensen die bekend zijn met Stephen King’s werk weten dat hij graag laag op laag op laag maakt en die vervolgens weer helemaal omgooit op het moment dat je denkt het door te hebben. Met de recente remake van IT en de komende Donkere Toren film is de aandacht voor zijn boeken sterker dan ooit nu de oudere generaties de boeken herbezoeken en de jongere generaties kennis maken met deze geweldige schrijver. Een CaseMod als deze is dan ook een zeer logische stap voor een fan van Roland en zijn Ka-tet. Mocht ik overigens iets schrijven in dit artikel waarbij je geen idee hebt wat ik bedoel: Lees eens een Boek 😉

“The Gunslinger” is een donkere toren Case waarin diverse attributen het verhaal navertellen van enkele van de meest opmerkelijke onderdelen in de boeken. Vooral het Pistool is een zeer belangrijk onderdeel, de hoofdpersoon is namelijk de laatste der scherpschutters en leeft geheel naar de wetten die in zijn training zijn opgenomen. Net als de oude  ridderordes worden de scherpschutters gezien als de dolende gerechtigheid die het beste voor behoort te hebben met de wereld. Het feit dat in deze CaseMod het pistool zo’n prominente plek inneemt is dus een mooi stukje verwijzing naar dit aspect in de boeken.

De hoorn die bovenin “The Gunslinger” hangt is de Hoorn van Eld, een hoorn die, hoewel deze gedurende de gehele boekenreeks steeds genoemd word, het belang van deze Hoorn pas geheel op het “Eind” van de serie bekend gemaakt word. Ik durf niet te zeggen of InsolentGnome deze Hoorn om deze zelfde reden bovenin de Case gehangen heeft, maar symboliek is het wel.
De sfeer en uitstraling van het verhaal is die van een western, wat de keuze voor leer in de Case zeer goed verklaard. Echter kan je zelfs de diverse stukjes techniek zoals het moederbord toch zien als onderdeel van de verwijzingen naar de boeken zien, gezien de wereld(en) waarin “The Gunslinger” zich afspeelt ook her en der diverse sci-fi elementen laat zien waarin technologische elementen uit diverse tijden hun opwachting maken (charlie the choo-choo iemand?)

Het mooiste stukje in deze gehele CaseMod vind ik de bovenzijde van de Case. Op de bovenzijde van “The Gunslinger” vinden we een enkele roos. Over deze roos kan ik heel lang doorgaan, maar het enige dat ik je zal zeggen is: Dit stukje op deze CaseMod is geweldig!

Foto’s: *

Links: *

Insolent Gnome Facebook
Stephen King website

“Richt niet met je hand. Hij die met zijn hand richt is het gezicht van zijn vader vergeten. Richt met je oog.
Schiet niet met je hand. Hij die met zijn hand schiet is het gezicht van zijn vader vergeten. Schiet met je geest.
Dood niet met je geweer. Hij die met zijn geweer doodt is het gezicht van zijn vader vergeten. Dood met je hart.”

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *