The Time by MPC Project

Soms als ik kijk naar alle Mods die tegenwoordig gemaakt worden vraag ik mij af waar het allemaal naartoe leid. Vooral de Scratch Mods lijken meer in de richting te gaan van sculpturen en steeds minder te gaan lijken op computers. Het begin van Mods ontstond uit de noodzaak om dingen te laten passen waar ze niet pasten, of om dingen eruit te laten zien zoals je wilde. Hoewel de hedendaagse Scratch Mods wel zeer mooi zijn, snap ik ze niet altijd, maar goed het feit dat ik iets niet snap weerhoudt me er niet van het mooi te vinden.
Dit artikel gaat over The Time gemaakt door MPC Project.

Content: *

De Mod genaamd The Time is er een die ik nog niet heel vaak voorbij heb zien komen op social media, hoewel MPC Project er een gigantische hoeveelheid werk in heeft gestoken om elke stap te laten zien door middel van foto’s. Het kan zijn dat ik op de verkeerde social media kijk maar goed dat laten we even buiten beschouwing. Toen ik deze Mod voor het eerst zag had ik geen idee hoe ik The Time ooit zou moeten omzetten in woorden, en wellicht zal ik er met dit artikel dan ook volledig naast komen te zitten.

Structureel gezien is The Time gebouwd op een basis van aluminium dat aangekleed is met mahonie hout, vanwaar een totaal van 8 aluminium pilaren de hoogte in rijzen die een paar zeer verrassende elementen omlijsten. Tussen deze pilaren vinden we het plexiglas, zoals je in elke Mod tegenwoordig vind, wat ons toestaat vanuit elke hoek naar binnen te kijken. MPC project heeft er hier echter voor gekozen om voor een speciaal soort plexiglas te kiezen, namelijk Soft Fluo Green, wat een mooie licht groene gloed creëert over alles wat je er doorheen bekijkt, vooral aan de chromen onderdelen word hierdoor een zeer mooi effect meegegeven.

De watercooling distributie plaat in de bodem van de structuur is zeer netjes bij het uiterlijk van de houten basis getrokken door ook deze te verpakken in hout. Dit zorgt ervoor dat de plaat niet alleen mooi bij de basis past, maar het zorgt tevens voor een look die ik tot nu toe nog niet gezien heb in andere Mods. The Time is op meerdere vlakken vernieuwend bezig, maar dit soort details laten echt in zijn geheel zien tot in hoeverre deze Modder zijn eigen weg volgt. Uiteraard helpt het heel veel mee als je de toegang hebt tot geweldige machines, maar die machines doen niets zonder de input van een artiest.

Het reservoir van The Time is een van de meest spectaculair uitziende reservoirs die ik gezien heb sinds de waterval van Jo Puwalski’s “Eismachine“. In deze The Time is het reservoir een gehele toren in de totale structuur. Nu klinkt dit niet zo speciaal, maar wat als we een complete watershow in die toren plaatsen? Nog niet speciaal genoeg? Ok, dan doen we er ook nog een geheel werkende klok in waarvan je het binnenwerk kunt zien bewegen terwijl de koel vloeistof er langs spettert. Nu wel geïntrigeerd? Nou ik kan je zeggen, dit was hetgeen me aantrok in deze Mod. In het verleden zijn er wel vaker Mods voorbij gekomen waar een klok in verwerkt was, maar geen van allen hielden mijn aandacht zolang vast. Vooral de rode wijzers die qua kleur zoveel afsteken van de rest van The Time zullen hier wat mee te maken hebben gehad vermoed ik.

Er zijn heel wat dingen in deze The Time die ik graag anders gezien zou hebben, zoals bijvoorbeeld het computer gedeelte van het geheel. Hier had er best wat meer aandacht besteed mogen worden aan de bekabeling door deze bijvoorbeeld een stuk netter te routeren en in plaats van een AIO gekoelde grafische kaart wellicht de GPU op te nemen in de loop.
Maar het merendeel van The Time is simpelweg een geweldig mooi bouwsel geworden.

Ik mis alleen nog een video waarin je dat water daadwerkelijk ziet spetteren 🙂

Foto’s: *

klik voor grotere afbeeldingen op de foto’s.

Links: *

MPC Project Facebook

MPC Project gives thanks to the following sponsors:
MSI | Corsair | Alphacool | Aquatuning | Phobya | Gosumodz | Plexishop.it

Comment via Facebook

Geef een reactie