Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.

19sep - door Maaike de Ligny - 0 - Over Games Gaming

Facebook Ubi Summercamp actie. *

Op de Nederlandse Facebookpagina van Ubisoft was er een actie Ubi summercamp om een avondje te komen gamen bij Ubisoft kantoor. Dit werd mogelijk gemaakt door natuurlijk Ubisoft, Trust Gaming en Thuisbezorgd.nl. Je moest in de actie iemand taggen met wie je zou willen gaan en de datum wanneer je eventueel kon komen op 8, 9 of 10 augustus. Onder het motto als je niet probeert win je het nooit, heb ik dus mijn broer getagt en aangegeven dat ik beschikbaar ben op 9 en 10 augustus. Een paar dagen later kreeg ik een berichtje van Ubisoft dat ik uitgenodigd was op Ubi summercamp op woensdag 9 augustus.

Daar ging ik dan als beloofd samen met mijn stiefbroer onderweg naar het Ubi summercamp. In de auto kwam het regelmatig toch terug op de nieuwe games van Ubisoft. We zijn alle twee grote fan van de Assassins Creed serie, dus stiekem hoopte we op content of goodies van deze game. We wisten niet wat we konden verwachten maar we hadden er wel onwijs zin in.

Daar waren we dan op het kantoor, we belden aan en werden daarna naar een groepje mensen begeleidt die net als wij ruim op tijd aanwezig waren.  De sfeer zat gelijk al goed en werd al flink over en weer gepraat over verschillende games van Ubisoft en niet van Ubisoft. Wat vonden we de beste Assassin Creed en wat niet en waarom.  Allemaal verschillende meningen maar wel allemaal een passie voor gamen. Om iets voor zes uur mochten we een ruimte binnen en konden we trailers bekijken van aankomende content en games. Ook mochten we gewoon vrij foto’s maken, vragen stellen en stonden er extra schermen klaar zodat je naast de games die tegen elkaar kon spelen ook nog tussendoor iets anders kon doen, zo was er op een scherm Rayman beschikbaar en op een ander scherm Assassins Creed The Ezio collection. Even na zessen werd er uitgelegd dat we een aantal games tegen elkaar in teams van twee mochten gaan gamen en dat we een prijs konden winnen: een gaming headset.  We begonnen de avond met een quiz over Ubisoft met een aantal pittige vragen. Een voorbeeld van een deze vragen was: Hoeveel ledematen heeft Rayman?  Na de quiz konden we gaan eten en was er mede dankzij Thuisbezorgd.nl maar liefst 23 pizza’s in allerlei smaken.  En toen iedereen een volle maag had kon het gamen echt beginnen!

Ubisoft 4 202x300 - Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.    Ubisoft 3 300x286 - Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.   Ubisoft 2 225x300 - Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.

Let’s play some games. *

For Honor.

We begonnen met strijden tegen elkaar in For Honor. Hier mochten we 1vs1 gevecht houden in een aantal rondes. Ik ben altijd vrij nieuwsgierig geweest naar deze game en dit was een mooie gelegenheid om het een keer uit te proberen. Al vrij snel kwam ik erachter dat er veel toets combinaties waren in het maken van vechtcombo’s en ook in de manier van afweren van aanvallen. Het is een mooie game, vooral multiplayer gericht maar niet een game die voor mij is weggelegd, ondanks de goede uitleg en ondersteuning van mijn ” Ubisoft coach” was mijn tegenstander toch beter en had sneller de toetsen combinaties door dan ik, met als gevolg dat ik helaas verloor. Wel ben ik heel blij geweest met de gelegenheid om deze game toch even te kunnen proberen zonder hem gelijk aan te schaffen.

For honor 1 300x158 - Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.

Trackmania Turbo.

Nadat iedereen aan de beurt is geweest mochten we verder met Trackmania Turbo. Hierin moesten we een track doen met de beste tijd, maar wel met tweetallen dezelfde auto besturen. Dus de auto ging bijvoorbeeld alleen naar rechts als alle twee spelers daadwerkelijk naar rechts op de controller aangeven. Was dit niet het geval deed een iemand rechts maar de ander naar links dan ging het autootje vrolijk rechtdoor. Vol enthousiasme gingen de tweetallen aan het werk en gaven elkaar instructies, die vaak goed gingen maar ook regelmatig fout en het autootje van de baan vloog. Ik vond dit een leuke game, gelukkig wat makkelijker dan For Honor en overweeg nu zelfs om deze bij mijn gamecollectie toe te voegen.

trackmania turbo 1 300x150 - Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.

Steep.

Als afsluiten van de strijd voor de headset mochten we Steep spelen. Met deze game ben ik beter bekend aangezien ik deze bij release heb aangeschaft. Wel is het voor mij een tijd geleden dat ik deze gespeeld had. Hier mochten we een parcour doen met een snowboard en na drie pogingen werd de hoogste score aangehouden. Ik haat snowboarden in het echte leven en de game Steep maakt het mogelijk van mij om dit toch op een bepaalde manier te kunnen doen zonder de hoogtes en de kou.  Ik blijf een grote fan van deze game en het is voor mij ook gelijk de aanleiding geweest om diezelfde avond steep uit de kast te halen en opnieuw te installeren.

steep 1 300x158 - Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.

Afsluiting. *

En toen was het ineens bijna 21.00 uur en bijna het einde van een leuke, gezellige en goed georganiseerde avond van Ubisoft. We mochten aan het einde van de avond nog exclusieve beelden van gameplay zien van Farcry 5 die nog uit moeten komen, helaas kan ik hier weinig over vertellen alleen maar dat wat ik heb kunnen zien er echt goed uitziet en dat ik niet kan wachten tot de release. Helaas heb ik de headset niet gewonnen maar kreeg wel een hele mooie goodies mee. Een tas, een zonnebril en een gave poster van Assassins Creed Origins. Al met al een hele geslaagde avond, ik heb nieuwe mensen ontmoet en zelfs wat nieuwe vrienden gemaakt en een blik kunnen werpen op het kantoor van Ubisoft. Ik wil Ruud, Milan en Jessica bedanken voor een geweldige avond ! Superleuk dat ik mocht deelnemen aan het Ubi summercamp!

rayman - Ubi Summer camp 2017. Gamen met Ubisoft.
Hoeveel ledematen heeft Rayman? Antwoord: 0.

Links. *

https://www.facebook.com/trustgaming/

https://www.thuisbezorgd.nl/

https://www.ubisoft.com/

 

 

 

 

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *