Unicorn Destroy Mod by St.Jimmy’s PC Modding

In Azië noemen ze tekenfilms “Animes”, deze animes zijn vooral gebaseerd op de zogeheten Manga’s wat dan weer het woord is voor stripboeken. De meest succesvolle en meest uitgebreide anime series zijn gebaseerd op de Gundams. Gundams zijn enorme vechtrobotten met een meestal menselijke piloot. De reden dat de Gundam series allemaal zo succesvol zijn is doordat deze series een geweldige diepgang hebben, het verhaal word niet beperkt tot wat er gebeurd, maar laat ook de verledens zien van de hoofd en bij personages, wat er voor zorgt dat er altijd wel een personage is met wie je je kan identificeren zodat jij je er zelf bij betrokken gaat voelen.
Dit artikel gaat over Unicorn Destroy Mod gemaakt door St.Jimmy’s PC Modding.

Content: *

De Unicorn Destroy Mod is gebaseerd op de Gundam Unicorn serie welke met maar een beperkt aantal afleveringen toch beladen is met prijzen, niet alleen voor het verhaal, maar ook wegens de personage ontwikkeling en tekenstijl. Het is dan ook geen verrassing dat deze serie de basis vormt waarop een Case Mod gebouwd kon worden.
De Unicorn Destroy Mod is hoewel ik fan ben van veel van de Gundam series niet helemaal mijn smaak qua Case Mods. Dit weerhoudt mij er echter niet van om er toch over te schrijven want de individuele delen van deze Mod zorgen er wel voor dat ik toch aardig warm loop. Vooral de gesloten zijde vind ik erg mooi gemaakt, maar ook de watercoolings loop mag genoemd worden.

De buitenzijde van deze Unicorn heeft nagenoeg geen enkele rechte zijde meer over, elke zijde is aangepakt en in de stijl van een Gundam aangekleed. Dit houdt in dat het geheel is opgebouwd uit schijnbaar losse platen die aan de randen bij elkaar gehouden worden. In de Gundams is het hierdoor dat zij vrij kunnen bewegen zonder toch sommige delen kwetsbaar open te laten. De voor en bovenzijde zijn hier perfecte voorbeelden van, deze zijdes zijn opgebouwd uit meerdere lagen waardoor het lijkt alsof er een case in een case is geplaatst. Hierdoor krijg je een waar 3D gevoel bij deze Mod zelfs al kijk je alleen naar de foto’s.

De verlichting van deze Unicorn Destroy Mod spat letterlijk aan alle kanten uit deze Mod, de rode gloed die hierdoor ontstaat lijkt de witte platen van de buitenzijdes in vuur en vlam te zetten en laat het lijken alsof er van binnen in de Mod iets leeft. Dit effect is zeer mooi nagebootst van de Unicorn Gundam uit de series, waarin dit soort licht meestal gebruikt word om te laten zien dat de Gundam wat meer Power gebruikt. Ik had deze lichtgloed graag gezien met een “Breathing” effect, waardoor het zou lijken alsof de Mod ademt, maar dat kan ik niet terug zien op de foto’s.

De Dichte zijde van deze Mod is wellicht mijn favoriete deel van deze Unicorn Destroy Mod. Op deze zijde zijn de Sponsoren aangegeven en normaal gesproken vind ik het maar niets als er sponsoren in grote vlakken word aangegeven die naar je schreeuwen. In deze Mod zijn de Sponsoren echter weergegeven in vlakken die bijna perfect passen in de gehele stijl van de Mod waardoor zij echt onderdeel worden van het geheel. Het feit dat de hele zijde van binnen word verlicht geeft je een open gevoel terwijl het toch gaat om een dichte zijde. De dichte zijde laat een enorme rode X zien op een groot wit vlak, waarin enkel de fans van de serie het multifunctionele schild van de Gundam Unicorn zullen herkennen. Dit schild is een van de meest herkenbare gevechts onderdelen van deze Gundam en door deze hier weer te geven (op de Linker zijde/ arm van de Gundam) toont dat het hier gaat om het werk van een ware fan.

De watercoolings loop van deze Unicorn Destroy Mod mag zoals gezegd ook genoemd worden, hoewel op eerste zicht het wellicht niet zo heel speciaal zal lijken. De Grafische kaart en Processor zijn opgenomen in deze loop, en de buizen lijken allemaal naar een reservoir or radiator boven in de case te gaan. Echter worden de buizen boven in enkel door gelust en komen ze weer terug naar beneden alwaar de radiator is geplaatst. De reservoirs zijn op de achterzijde aan de buitenkant van de Case gemonteerd waardoor een heleboel ruimte van binnen overblijft om de hardware te showen.

De beide zijdes van de Unicorn Destroy Mod kunnen open, maar ook hier is weer iets speciaals achter de hand gehouden dat je op eerste zicht niet direct zal zien. Deze zijdes zijn namelijk zo gemaakt dat ze open geschoven kunnen worden naar achteren toe, alsof je een lade open schuift. Dit is een feature die je niet in heel veel Mods tegenkomt en toch wel heel erg praktisch genoemd mag worden. Dat deze zijdes er niet gewoon af gehaald moeten worden geeft aan hoeveel gedachtes en werk er in deze Mod gegaan zijn. St.Jimmy’s PC Modding heeft met deze Unicorn Destroy Mod een ware showcase gemaakt waar niet alleen de Computer Modding fans maar ook de Gundam Fans hun hart over kunnen ophalen.

Foto’s: *

Links: *

St.Jimmy’s PC Modding Facebook
Aquatuning Europe Facebook
Enermax Italia Website
VGInformatica PC Gaming Torino Website
VGInformatica PC Gaming Torino Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie