Wallmounted Computers

11sep - door Karel Otten - 0 - Over Computer design Custom Builds
Content

Een van de grootste obstakels voor veel mensen die een computer in huis (willen) hebben, is naast het geld, ruimte. Veel mensen hebben simpelweg niet de ruimte om een computer neer te zetten en daarbij de monitor(en) computerkast, printer, scanner geluidssysteem en den ook nog ruimte hebben voor je muis en toetsenbord.
Ruimtegebrek is een waar probleem voor veel mensen over de gehele wereld, want naast die computer wil je ook nog allerlei andere minder belangrijke dingen zoals kleding kasten, een stoel om op te zitten, een bed en ga zo maar door.
In dit artikel laat ik een paar wallmounted computers zien, dit zijn computers die aan de muur gehangen (kunnen) worden en op die manier dus die kostbare ruimte besparen door gebruik te maken van een stuk van je muur waar je anders toch alleen maar iets onbelangrijks als kunst op zou hangen.

Content: *

Er zijn al heel wat wallmounted computers op het internet te vinden maar hieronder vind je een kleine selectie. Deze selectie is niet bedoelt als een lijst van mooi naar minder mooi, maar gewoon om jullie als lezers eens kennis te laten maken met een type computer waar ik nog niet over geschreven heb.

maxxplanckAls ik heel gemeen en kritisch naar deze wallmounted computer kijk, is het niet een echte wallmounted computer. De radiatoren die gebruikt worden voor de watercooling worden namelijk naast de computer zelf op een kast geplaatst, dus niet het gehele systeem hangt aan de muur. Dit maakt het er niet minder mooi door.. Wat dit systeem echter wel heeft ten opzichte van vele andere wallmounted computers die ik gezien heb, is een methode om ook de kabels die nodig zijn om je monitor(en) toetsenbord en muis enzo aan te sluiten, maxxplanck-2netjes weg te werken. De kabels gaan namelijk vanuit het I/O board de “kast” in en worden vervolgens door een fexibele kabelgoot onderaan de computer verder geleid zonder de kabels verder in zicht te laten komen tot op het punt waar ze nodig zijn. Afhankelijk van waar je computer hangt, kan dit dus betekenen dat je diverse verlengkabels voor je apparatuur nodig hebt, maar in een geval als dit zou ik het er graag voor over hebben.

 


f8dc3a8f-aa31-4ec2-95718a49287538f3Wat als je dan een muur hebt waar je eigenlijk niet in wilt boren maar toch wel een wallmounted computer wilt hebben? Nu dan gebruik je wat elke zelfrespecterende doe-het-zelfer wel in huis heeft: Duct-tape. Serieus, dit moet je absoluut niet doen, dit kan gewoon niet goed zijn voor je computer, en het is bovendien nog gewoon lelijk ook… Ik denk zelfs dat dit een brandgevaar genoemd mag worden, want als er een ding warm word is het wel een computer, om hem dan zo tegen de muur aan te plaatsen… nee, niet doen..


wood-copper-2Als je dan al je computer onderdelen toch op de muur wilt plaatsen maar je wilt niet zo’n enorme plaat als oppervlak gebruiken, dan kan je het ook op deze manier doen. Door gebruik te maken van houten eilandjes waarop je je onderdelen uitstalt kan je een waar stukje kunst creëren waar velen jaloers op zullen zijn. Door gebruik te maken van de koperen buizen als ophangsysteem en kabelgoten maak je van goedkope materialen een zeer mooie wallmounted computer.

 

wood-copperUiteraard kan je er dan nog verlichting achter plaatsen waardoor het geheel in het donker weer een heel ander kunstwerk lijkt te worden. Verlichting is altijd goed 🙂 maar ga hiermee niet overboord het is en blijft je muur tenslotte en je moet er nog lang naar kijken, dus wellicht is een rgb functie niet onwelkom zodat je op zijn minst kan schakelen in kleuren die bij de rest van je interieur passen..

Die koperen leidingen zien er wel heel mooi uit in dit verband overigens..


pxjfjhjBij elk type computer vind ik het heel belangrijk hoe je de kabels en aansluitingen wegwerkt maar toch nog kan gebruiken. Veel mensen tegenwoordig zien het nut van een nette cablemanagement wel in en proberen dus alles kabels netjes weg te werken en toch nog simpel bereikbaar te houden.

Andere mensen hebben hier andere ideeën over.
Ach, de computers hangen tenminste aan de muur..


zoietsWat je ook vaak tegenkomt zijn wallmounted computers van mensen die hun eigen kunde een klein beetje overschat hebben, dit zorgt voor best chaotische taferelen..

Het idee op zich om een computer aan de muur te hangen kan heel leuk uitpakken, maar zoals met alles moet je er natuurlijk als je het gaat doen wel een beetje verstand van hebben..
Of op zijn minst een waterpas of zelfs maar een beetje ruimtelijk inzicht..


11927345Net als met casemodders heb je bij wallmounted computers een binnen en een buitenkant, hoewel deze twee zijdes niet geheel van elkaar te scheiden zijn. De binnenkant is de hardware van de computer, terwijl de buitenkant in dit geval het ophangsysteem is, of dit nou een grote plaat is waar je alles op gemonteerd hebt, of het is de duct-tape die je gebruikt hebt om het op je muur te hangen.

Als je je computer aan de muur hangt moet je er rekening mee houden dat die computer altijd in het zicht zal blijven, je kan hem tenslotte niet zomaar onder je bureau zetten.
Dus mag je er best wat moeite voor doen om het geheel er mooi uit te laten zien. Sommigen kiezen er dan voor om verlichting te gebruiken, anderen kiezen een mooi kleurtje om het geheel in te verven, wat je ook kiest, zorg dat jij het mooi vind, want het is jouw muur..


De Modders wereld is net als de normale wereld onderhevig aan uitersten. Sommige modders lijken super rijk te zijn en gebruiken alleen het beste van het beste en het nieuwste van het nieuwste. En dat zijn de modders die je over het algemeen altijd voorbij ziet komen op internet, van die hele mooie afgewerkte computers die complete kunstwerken genoemd mogen worden.
Ik zal je een klein geheim vertellen, Hoe mooi de computer ook is, ga er niet vanuit dat de modder rijk is, sommige modders werken dag in dag uit voor vele jaren voor ze voldoende geld bij elkaar hebben om hun droom computer te bouwen, anderen bouwen een computer die ze vervolgens weg moeten geven aan die fabrikant die de onderdelen gesponsored heeft. Dit gezegd hebbende, er zijn wel degelijk uitersten, maar die komen niet neer op rijk of arm, maar meer op haast of geduld.

custom-pc-on-deskVeel vooral beginnende modders willen direct alles, die willen niet nog even een maandje wachten tot ze alles perfect kunnen krijgen, nee ze willen het direct! Dan krijg je dus systemen die het net niet helemaal zijn. Waarvan de onderdelen niet helemaal bij elkaar passen, en dus het geheel een look geven van een bijeengeraapt zooitje.
Maar ook daar is het niet verstandig om te oordelen, wat veel mensen op de foto hier rechts zien is een aantal monitoren die niet bij elkaar passen en een computer die op de muur geplakt is zonder rekening te houden met hoe het eruit ziet.
Als je de foto echter van dichterbij bekijkt zie je dat de computer op een plaat is geplaatst waar op heel makkelijke wijze nieuwe onderdelen bij geplaatst kunnen worden. Je kan ook kijken naar de diverse kabel oplossingen die gebruikt zijn waardoor alle aansluitingen aan de onderzijde geplaatst worden. En de monitoren, wellicht heeft dit persoon wel een zeer uitgebreid programma met diverse menu’s die hij uitgesorteerd heeft per monitor, of zijn de monitoren los elk perfect geschikt voor een bepaalde taak..
Oordeel nooit te snel..


recoilmachinerecoilmachine-2Sommige systemen zijn gewoon mooi om naar te kijken zonder er woorden over te hoeven lezen.
En toch stoppen mijn vingers niet zomaar!
Dit systeem heeft is gewoon mooi, beetje veel blauw naar mijn zin, maar wel heel mooi!

 


Maar.. Hoe doe je het dan als je meerdere computers hebt?
Daar maak je gewoon een geheel van, onderstaande is 6 computers in een, heb jij er meer?

Deze diashow vereist JavaScript.

Comment via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *