WTLO by Richard Keirsgieter

29mrt - door Karel Otten - 0 - Over Computer design Custom Builds Kier

WTLO is een acroniem uit het Amerikaanse leger en staat voor Water Terminal Logistics Office. Wat dit verder betekent? geen idee, wat ik wel weet is dat WTLO gecombineerd met de naam Richard Keirsgieter staat voor een waanzinnige CaseMod!

p.s. nadat ik dit artikel aan Richard had laten zien meldde hij me dat WTLO betekent: With The Lights On.

Corsair doet het graag met het licht aan zag ik op hun site
Dus dacht…

Dit artikel gaat over WTLO gemaakt door Richard Keirsgieter.

Content: *

Wanneer je voor het eerst kijkt naar WTLO zie je op eerste gezicht niet zo heel veel bijzonders, maar zoals altijd bij Kiers Mods moet je een paar keer kijken voor je een volledige waardering krijgt voor de complexe kunst van de strakke lijnen die Kier zich eigen gemaakt heeft. De schoonheid in deze build, vind ik, zit hem in de rechte strakke buizen die de door de case lopen. Alle buizen lijken vanuit de case samen te komen aan de voorzijde alwaar we een grote radiator vinden.  Echter zijn het niet alleen deze buizen die mijn aandacht gefixeerd houden op de foto’s van deze build. Het is het totaal en de manier waarop alles bij perfect bij elkaar past tot in de kleinste details.

Het kleuren schema van deze build is elegant zwart met fel wit en alle kleurschakeringen ertussen. Hier en daar zie je de onvermijdelijke rode kleur te voorschijn komen van de moederbord LED’s maar zelfs die werken heel mooi mee om het geheel een sierlijke vertoning mee te geven. Het felle wit van de verspreid geplaatste LED’s zorgt voor een schaduw spel in deze WTLO wat op zichzelf al een zeer mooi tafereel oplevert.

Bij Corsair cases lijkt het tegenwoordig al geheel standaard dat er een PSU cover in de case aanwezig is, maar Kier zou Kier niet zijn als hij ook hier zijn eigen draai niet aan zou geven. De standaard Cover is vervangen door een custom cover waarin nu ook het reservoir is geïmplementeerd. Dit reservoir word zeer mooi opgelicht door wit licht dat tevens door de bovenzijde de case in schijnt. Een grote ovaal laat over de gehele lengte van de case het vloeistof niveau zien aan de open zijde van de case. Onder dit reservoir op de PSU cover komen we het eerste Corsair logo tegen in deze WTLO. Zeer kalm opgelicht laat dit logo echt op een nette terughoudende manier zien wie de sponsor van de Case is. Op dit logo komen we ook direct een detail tegen dat niet veel mensen zal opvallen, het logo en de naam hebben namelijk een klein schaduwrandje in licht blauw wat het logo een ietsje meer diepte geeft. Door een Cut-out in de window blijft dit logo zichtbaar zelfs als je de zijde erop hebt geplaatst.

Een van de main features van de Corsair 570X zijn de 3 zeer mooi zichtbare fans op de voorzijde, de WTLO heeft op deze feature doorgetrokken naar de bovenzijde waar nu een zelfde schouwspel te vinden is. De 6 HD120 fans geven de WTLO naast zijn verlichting en koeling tevens een geweldig uiterlijk mee. De mooie cirkels opgelicht door het felle licht, zorgen er waarschijnlijk voor dat je in je computer kamer verder geen licht nodig zal hebben.

Richard Keirsgieter is altijd al net zo goed voor zijn sponsoren geweest als zij voor hem, als zij hem iets geven om te gebruiken laat hij dit ook altijd keurig weten door in zijn worklog ernaar te refereren of in gevallen zoals deze WTLO de onderdelen echt te showcasen. De “dichte” zijde van deze case laat een overweldigende array van Corsair goodies zien die normaliter verstopt worden achter covers en dergelijke. Het feit dat we op deze zijde een enorm Corsair logo vinden omringt door Corsair hardware laat echter zien dat als je de hardware goed gebruikt, je het helemaal niet hoeft te verstoppen.
Hier zien we een totaal van 3 controllers, vanwaaruit diverse bekabeling door de case geleid word. Ongetwijfeld zijn deze controllers voor de fans en verlichting maar  om eerlijk te zijn zou ik je niet kunnen uitleggen waar deze controllers exact op aangesloten zijn en waar ze voor gebruikt worden. De bekabeling schiet namelijk op zeer mooi geordende wijze weg achter diverse covers de WTLO in om vervolgens nergens meer te zien te zijn.

Deze WTLO doet mij het meeste denken aan een zwarte steen die doorkruist word door diverse kristal aderen. De fonkelend witte lichtjes her en der gelijken diamanten die nog gedolven moeten worden uit de harde zwarte steen waar ze in vast zitten. Op deze wijze doet Kier (wellicht onbewust) op spectaculaire wijze eer aan de naam van de Corsair 570X Crystal.

Foto’s: *

Specs: *

Crystal Series 570X RGB Mid-Tower Case
HX Series HX850 Fully-Modular PSU
Dominator Platinum DDR4 Memory
HD Series HD120 RGB LED High Performance 120mm PWM Fans
Force Series LE SSD
Corsair Link Commander Mini
Corsair PSUCable Kit Individually Sleeved

Links: *

Builder Showcase
MadebyKier Facebook
Corsair Website
Corsair Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie