XV by MetallicAcid

Soms kom je een CaseMod tegen waar je een extreem goed gevoel bij krijgt, soms is het tegen gestelde het geval. Bij alle Mods die ik tegenwoordig tegenkom ga ik eerst langer kijken voor ik oordeel of ik erover zal schrijven of niet. Gezien ik hier enkel schrijf over Mods die ik mooi vind kun je er dus vanuit gaan dat ik elke Mod op deze site langdurig heb bekeken voor ze hier op de site verschijnen. Dat betekent niet dat mijn mening gelijk feit is, het is een mening, mijn mening, of je het er mee eens bent of niet is aan jou.
Dit artikel gaat over XV gemaakt door MetallicAcid.

Content: *

Zoals je hebt kunnen begrijpen uit het voorwoord zijn er aan deze CaseMod een paar dingen die ik niet helemaal mooi vind, maar ook genoeg dingen die ik wel geweldig vind.
Het potentieel van deze XV is gigantisch, van het mooie idee van een custom Loop die de hardware vrij in zicht laat, tot het zwevende reservoir en de innovatieve plaatsing van de fans en grafische kaart. Alles in deze Mod zou als apart kunststuk gezien kunnen worden mits de uitvoering van elk van de delen perfect hadden geweest.

Het kleurenschema in deze build kan ik enkel omschrijven als “staal” op zwart. Alle onderdelen in de CaseMod genaamd XV zijn zwart met staal wat het geheel een zeer industrieel uiterlijk meegeeft. De blauwe Led fans zorgen voor een zeer mooi contrast dat het toch een net iets speels tintje meegeeft. Graag had ik ook een grijze vloeistof gezien, maar de melk kleur werkt ook netjes en geeft het reservoir nog meer de aandacht.

Hetgeen dat mij gelijk tegemoet sprong in deze CaseMod was de grafische kaart. Deze kaart is op zijn zij geplaatst en afgedekt met een stalen behuizing met een zwart vlak erop waarin je door een raampje het koelblok van de grafische kaart ziet. Het idee van de grafische kaart op deze manier plaatsen in deze 570X case vind ik geweldig, het is tenslotte een showcase die zich er prima voor leent om de hardware te showen. Echter had ik persoonlijk of de gehele behuizing verder verfraait met eventuele tekening over de gehele oppervlakte, of ik had gekozen voor een zogeheten low-profile kaart waardoor het niet zo’n enorm oppervlak inneemt. Zoals het er nu uitziet in deze XV komt het meer uit als een saai vlak dat niet helemaal af lijkt te zijn gemaakt.

De custom water coolings loop, ook hier vind ik het idee dat erachter steekt geweldig, maar ook hier lijkt het alsof MetallicAcid iets te gehaast te werk is gegaan. Jammer genoeg zijn de buizen niet zo mooi recht uitgekomen terwijl we weten dat MetallicAcid dit zeer zeker wel kan. Doordat de buizen niet helemaal netjes zijn geworden zijn er nogal wat plekken in de loop die mij opvallen in negatieve zin. Helaas kan ik iets dat ik gezien heb niet snel ongezien maken en trekken deze punten het geheel in mijn mening een aardig stuk omlaag.

Het zwevende reservoir in deze case is een fenomenaal idee, een reservoir dat enkel omhoog gehouden word door de buizen die alles koelen zorgt voor een enorm strakke look. Het gegeven feit dat dit reservoir hangt voor de 3 hel blauwe Led Fans zorgt voor een bijna surreeel uiterlijk. Dit reservoir is doordat de fans op ingenieuze wijze geplaatst zijn vanaf de voorzijde en open zijde perfect zichtbaar wat naar mijn mening gewoon niet mooier uitgevoerd had kunnen worden.

Aan de dichte zijde van de case vinden we een enkel vlak dat de achterzijde van het moederbord bedekt. Op dit vlak is de combinatie van het Corsair Logo met de XV naam erin en het MetallicAcid Logo eronder een zeer mooie en zeer welkome verrassing in deze competitie, waar de anderen veelal kozen voor 3 losse platen (wat ik niet geheel mooi vind) is deze enkele plaat zeer mooi uitgevoerd. Dat je de gesleevede kabels en voeding eronderuit ziet komen is alleen maar wederom een mooie showcase feature te noemen. De 3 fans die je vanaf deze zijde kunt zien zijn niet de fans die je vanaf de open zijde ziet, maar komen wel uit op dezelfde (bijna) onzichtbare radiator.
Zodra het vlak eraf gehaald word heb je een geweldig zicht op de zeer nette cablemanagement die door de gehele zijde loopt inclusief van en naar de Corsair commander.

Deze XV heeft mij aardig wat nachtjes wakker gehouden met twijfels over of ik er wel over zou schrijven of niet. Dat je dit nu zit te lezen geeft al aan wat mijn keuze is geworden. De reden waarom ik over deze Mod schrijf ondanks alles wat ik erin vind dat mij niet bevalt, is het simpele feit dat er meer in zit dat mij wel bevalt. Maar boven alles uit is vooral het idee achter deze XV hetgeen dat mij over de streep heeft gehaald.

Foto’s: *

Specs: *

Crystal Series 570X RGB Mid-Tower Case
HX Series HX1200 Fully-Modular PSU
Vengeance LED 32GB DDR4 Memory
HD Series HD120 RGB LED High Performance 120mm PWM Fans
Force Series LE SSD
Corsair Link Commander Mini
Corsair Link RGB LED Lighting Kit

Links: *

Builder Showcase
MetallicAcid Facebook
Corsair Website
Corsair Facebook

Comment via Facebook

Geef een reactie