You want a sponsor?

27jul - door Karel Otten - 0 - Over Tips

Dus jij hebt je bezig gehouden met modden en bent er klaar voor om de volgende stap te zetten?
Je zoekt een goede sponsor die jou de hardware levert die je denkt nodig te hebben en het liefst wil je die hardware als je klaar bent natuurlijk houden.
Ik zal je hier direct uit de droom helpen, Allerleidesign.nl sponsort niemand, wij hebben al genoeg moeite om onze eigen systemen te betalen, Wie weet of we wellicht in de toekomst ooit iemand sponsoren, maar voorlopig zit dat er gewoon niet in. Dus sorry als je op dit artikel kwam in de hoop dat je een “sponsorship” kon krijgen.

Voor diegenen die dan toch willen weten wat ik dan met dit artikel te zeggen heb, welkom, lees en doe er je voordeel mee.
Voor je begint met zoeken naar sponsoren voor je mod, zijn er wat dingen die je van te voren zou moeten doen en daar beginnen we dit artikel dus ook mee.

Zorg dat jij iets hebt om te kunnen laten zien waarom juist jij uit duizenden het waard bent om te sponsoren. *

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vorige projecten, hoeveelheid volgers die je hebt op social media, plannen voor het project waarvoor je gesponsord wilt worden.
Maar bijvoorbeeld ook aan wat voor waarde jij toevoegt aan die sponsor. Het vinden van sponsoren is als het vinden van een baan, je hebt je c.v. met je werkervaring, je hebt eventuele referenties (hierover straks meer), en je hebt een gesprek met de werkgever waarin jij moet vertellen waarom juist jij de beste persoon bent voor die baan. Als jij bij een bedrijf aankomt zoekend naar sponsors en het enige dat je kan zeggen is: “omdat ik denk dat dit een hele mooie mod zou kunnen worden” dan kan ik je direct al zeggen dat je beter thuis kunt blijven.
Zorg er minimaal voor dat je een portfolio hebt dat je kan laten zien, zelfs al heb je geen eigen website, kan je op zijn minst een Facebook pagina maken waarop je jouw voorgaande projecten laat zien.
Zonder voorbeelden van wat je kan zal niemand je hun sponsoring toe vertrouwen.
Wat tevens heel goed helpt, is als je specifiek bent: “Deze Mod is geheel ontworpen om uw Grafische kaart heen, en zal de grafische kaart en dus uw merk geheel in de spotlight zetten.” Als je specifiek bent over wat je gaat doen en wat je wilt hebben laat je zien dat je niet zomaar naar die fabrikant toekomt, maar dat je project echt gemaakt word met die fabrikant in gedachten.

De wereld draait wel degelijk om jou! *

sponsor-meJa, dat lees je goed, bij het zoeken naar sponsoren draait de wereld wel degelijk om jou! Als je namelijk een sponsor krijgt dien JIJ dat merk en die hardware te promoten, uiteraard kan je je gehele mod promoten met het gesponsorde deel erin. Echter ben jijzelf verantwoordelijk voor een publiek om je mod te bekijken, de fabrikant levert je de hardware jij levert de reclame zo gaat dat over het algemeen.. een kwestie van geven en nemen.
Des te groter jouw aantoonbare publiek, des te interessanter fabrikanten jou zullen vinden. Dus zorg dat de wereld om jou draait. Wees actief op Facebook, Twitter, google+, instagram en pinterest en al die andere social media. Zorg dat mensen je volgen, liken, sharen, pinnen en weet ik veel wat meer.
Als jij naar een fabrikant gaat en zegt “ik heb 500 actieve vrienden op Facebook”, dan zullen ze eerder naar je luisteren dan als je zegt “ik heb 50 familieleden op facebook.”
Net zoals reclame folders en televisie reclames e.d. is een sponsoring een reclame middel voor de fabrikant, zij willen zoveel mogelijk mensen bereiken, en het bereiken van die mensen is jouw taak. Zorg er dus voor dat de wereld om jou gaat draaien en dat mensen jou willen volgen.

Het vertrouwen is de sleutel voor de toekomst. *

Als je een sponsor krijgt, zorg dan dat je je aan je afspraken houd. Dit is het belangrijkste van alles. Als jij bijvoorbeeld zegt dat je je mod op een bepaalde datum af zult hebben, zorg dan dat die mod ook daadwerkelijk op die datum af is.
Wanneer jij je aan je afspraken houd is een sponsor eerder geneigd te overwegen je in de toekomst nogmaals te sponsoren. Het is tenslotte een soort zakelijk contact dat je aangaat en net als in alle zaken is het zo dat als jij je niet aan de afspraken houdt, dat contract breuk is en in het geval van sponsoring kan dit het nare gevolg hebben dat geen enkele fabrikant je nog zal sponsoren.
Wat wellicht nog erger is is dat je het voor andere modders ook kan verpesten, door het vertrouwen van een fabrikant te schaden.
Ik raad je dus ten strengste aan om wanneer je een sponsor hebt, je die tevreden houd met het oog op de toekomst.

graag zie ik hieronder in de comments jouw ervaringen en of tips bij het zoeken naar sponsoren.

Comment via Facebook

Geef een reactie